• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 281 z 350
  • 1
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 350

#694218  autor: andrewzc
 28 sty 2014, 22:17
Witam serdecznie, wie ktosik ile można na maksa wytargować w SUK, basic 39,90 zł za S III mini, na 24 miesiące?

#694222  autor: usiu128
 28 sty 2014, 22:37
Rolnik123 pisze:A ktoś może w końcu ostatecznie potwierdzić lub zdementować to, czy można obejść 5zł za stacjonarki ? Tzn. 79,99 za NO-Limit do wszystkich ? Nie mówię o ofercie "wiem, ale nie powiem" za 65zł :D
na tą chwilę nie można tego obejść.

#694284  autor: phonemaniac
 29 sty 2014, 08:04
Hejka:)

A może ktoś wie, czemu na chwilę obecną nie ma możliwości przedłużenia umów na usługi stacjonarne?? i wrazie czego, kiedy będzie przywrócona taka możliwość? Orange mnie kusi swoimi 80 MBit na VDSL ;)

#694286  autor: usiu128
 29 sty 2014, 09:12
Od lutego ma zostać przywrócona możliwość aneksowania takich umów.

#694295  autor: djswistak
 29 sty 2014, 09:34
usiu128 pisze:Od lutego ma zostać przywrócona możliwość aneksowania takich umów.
Ale wstrzymaja mixa na doładowania ...

#694316  autor: usiu128
 29 sty 2014, 10:47
i tak wszyscy tutaj pisali, że miks jest nie opłacalny, że ździerstwo, kto to podpisuje itp więc chyba nikt nie będzie płakał za nim :)

#694327  autor: djswistak
 29 sty 2014, 11:20
usiu128 pisze:i tak wszyscy tutaj pisali, że miks jest nie opłacalny, że ździerstwo, kto to podpisuje itp więc chyba nikt nie będzie płakał za nim :)
Tylko podałem info dla zainteresowanych. A "wybrańcy" mogą
Napisać ze to ściema:)bo w końcu to informacja jeszcze nieoficjalna:)

#694334  autor: usiu128
 29 sty 2014, 11:47
już dawno było o tym na telepolis :)

#694336  autor: djswistak
 29 sty 2014, 12:03
No to sorki za spóźnienie :(

#694365  autor: Doc83
 29 sty 2014, 13:56
Po kolejnej rozmowie z SUK przedłużyłem jednak umowę z T-mobile.
Telefon zarejestrowany na firmę więc np Nju odpada (nie dają takiej możliwości)

39,90 netto (47,97 brutto)
Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci (i stacjonarnych), nielimitowane sms/mms, 1 gb internetu - umowa na 12 miesięcy
Może gdzieś jest minimalnie taniej ale nie chciało mi się przenosić numeru dla kilku złotych.

Pozdrawiam wszystkich.

#694369  autor: usiu128
 29 sty 2014, 14:06
Doc83 pisze:Po kolejnej rozmowie z SUK przedłużyłem jednak umowę z T-mobile.
Telefon zarejestrowany na firmę więc np Nju odpada (nie dają takiej możliwości)

39,90 netto (47,97 brutto)
Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci (i stacjonarnych), nielimitowane sms/mms, 1 gb internetu - umowa na 12 miesięcy
Może gdzieś jest minimalnie taniej ale nie chciało mi się przenosić numeru dla kilku złotych.

Pozdrawiam wszystkich.

dokładnie takie warunki można dostać w biznesie bez telefonu :)

#694372  autor: DiAbOlO
 29 sty 2014, 14:09
A od klientów indywidualnych T-M rżnie za stacjonarki po 5 zeta... Porażka.

...:::DiAbOlO:::...

#694373  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 14:18
Doc83 pisze:39,90 netto (47,97 brutto)
Nie masz obowiązku rejestrowania telefonu na firmę. Potrzebujesz jedynie faktur na firmę, a te w NJU prepaidowym są wystawiane bez problemu.

Cena taka sama jak w NJU abonamentowym, ale zupełnie niepotrzebnie dałeś się nabrać na umowę terminową. To jest OLBRZYMIA WADA, bo zablokowałeś sobie możliwość skorzystania z alternatyw. Trzeba było pozostać na obecnych warunkach i szukać czegoś lepszego. Bardzo kiepski interes zrobiłeś. Żałuj.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#694375  autor: Doc83
 29 sty 2014, 14:26
Dziedzic Pruski pisze:
Doc83 pisze:39,90 netto (47,97 brutto)
Nie masz obowiązku rejestrowania telefonu na firmę. Potrzebujesz jedynie faktur na firmę, a te w NJU prepaidowym są wystawiane bez problemu.

Cena taka sama jak w NJU abonamentowym, ale zupełnie niepotrzebnie dałeś się nabrać na umowę terminową. To jest OLBRZYMIA WADA, bo zablokowałeś sobie możliwość skorzystania z alternatyw. Trzeba było pozostać na obecnych warunkach i szukać czegoś lepszego. Bardzo kiepski interes zrobiłeś. Żałuj.
Nie mam czasu na użeranie się z jakimiś prepaidami i przenoszenie telefonu co 4 miesiące bo gdzieś jest 4 zł taniej. Umowę na 12 miesięcy na takich warunkach jestem w stanie zaakceptować. Zresztą obecnie w nju jest to samo za 57 zł więc drożej ;) Uważam, ze oferta nie jest genialna ale jak na całe narzekanie na t-mobile (w tym moje) całkiem przyzwoita.

#694381  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 14:36
Podstaw swoje historyczne dane z billingów i oblicz koszty. W NJU będzie drożej tylko jeśli będziesz dużo dzwonił, bo te 57 zł, to cena maksymalna. Jeśli będziesz dzwonił mniej, to zapłacisz dużo mniej.
Ja to zrobiłem tak, że nosze na codzień telefon z Virgin. Nie dzwonię dużo w normalne dni, więc Virgin jest tanie. Internet mam gratis do doładowania i daleko mi do jego zużycia, kiedy będzie lejek.
NJU prepaid używam tylko w pracowite dni, kiedy mam dużo rozmów i spraw do załatwienia. Wtedy płacę złotówkę za wszystkie rozmowy w ten dzień.
Raz w miesiącu zaloguję się z komputera i kilkoma kliknięciami doładuję konto w Virgin otrzymując od razu fakturę na maila. Nie bawię się we wklepywanie kodów. Nigdy tego nie robiłem. Raz na kwartał załaduję 25 zł na NJU, a raz na dwa miesiące uruchomię z www usługę "do wszystkich".
Będąc kilka miesięcy za granicą nie będę płacił nic, a jednocześnie mam pełną kontrolę nad wydatkami i nie narażam się na wysokie koszty usług premium w razie kradzieży telefonu.
Łączny czas będzie mniejszy, niż ten który kiedyś spędziłem w kolejkach w salonach Ery, czy bezowocnych negocjacjach z BOK.
Nie sądzę żebym przenosił w tym roku numer z Virgin, bo 5 zł za utrzymanie numeru za rok nie jest kwotą wartą zachodu, a tanie rozmowy i tak mogę robić z drugiego telefonu.
Jeśli będę chciał zmienić telefon, to po prostu sobie go kupie przez Internet, albo używany płacąc mniej niż oficjalne ceny. Nie muszę żebrać u operatora.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#694388  autor: Doc83
 29 sty 2014, 14:46
Dziedzic Pruski pisze:Podstaw swoje historyczne dane z billingów i oblicz koszty. W NJU będzie drożej tylko jeśli będziesz dużo dzwonił, bo te 57 zł, to cena maksymalna. Jeśli będziesz dzwonił mniej, to zapłacisz dużo mniej.
Ja to zrobiłem tak, że nosze na codzień telefon z Virgin. Nie dzwonię dużo w normalne dni, więc Virgin jest tanie. Internet mam gratis do doładowania i daleko mi do jego zużycia, kiedy będzie lejek.
NJU prepaid używam tylko w pracowite dni, kiedy mam dużo rozmów i spraw do załatwienia. Wtedy płacę złotówkę za wszystkie rozmowy w ten dzień.
Raz w miesiącu zaloguję się z komputera i kilkoma kliknięciami doładuję konto w Virgin otrzymując od razu fakturę na maila. Nie bawię się we wklepywanie kodów. Nigdy tego nie robiłem. Raz na kwartał załaduję 25 zł na NJU, a raz na dwa miesiące uruchomię z www usługę "do wszystkich".
Będąc kilka miesięcy za granicą nie będę płacił nic, a jednocześnie mam pełną kontrolę nad wydatkami i nie narażam się na wysokie koszty usług premium w razie kradzieży telefonu.
Łączny czas będzie mniejszy, niż ten który kiedyś spędziłem w kolejkach w salonach Ery, czy bezowocnych negocjacjach z BOK.
Nie sądzę żebym przenosił w tym roku numer z Virgin, bo 5 zł za utrzymanie numeru za rok nie jest kwotą wartą zachodu, a tanie rozmowy i tak mogę robić z drugiego telefonu.
Jeśli będę chciał zmienić telefon, to po prostu sobie go kupie przez Internet, albo używany płacąc mniej niż oficjalne ceny. Nie muszę żebrać u operatora.

Dla kogoś kto mało (i średnio) rozmawia zgadzam się w 100%. Ja potrzebuję no-limit nie bez powodu (rozmowy, smsy i internet). Tutaj oferta wszystkich operatorów (w tym wirtualnych) jest bardzo zbliżona. Można założyć, że przez rok ceny spadną i wtedy stracę - pytanie jak bardzo i czy w ogóle (jakoś nie widzę wielkiej obniżki w NJU na przełomie ostatnich 6-7 miesięcy - cena 57zl jak była tak jest). Nie mówię, że moja oferta jest najlepsza. Napisałem na forum co wynegocjowałem w ramach wdzięczności za korzystanie z wiedzy innych internautów. Nie będę bronił tezy, że to był jedyny słuszny wybór bo tak nie jest.

#694407  autor: merino
 29 sty 2014, 15:23
Właśnie odbyłem drugą rozmowę na T-mobile w sprawie przedłużenia umowy i oto co mi proponują:

Abonament 79.90 - minuty bez ograniczeń i internet 2GB z Iphone 4S za 169zł przy umowie na 36 miesiący

co o tym myslicie??? :|

#694414  autor: napoleon
 29 sty 2014, 15:42
merino pisze:Właśnie odbyłem drugą rozmowę na T-mobile w sprawie przedłużenia umowy i oto co mi proponują:

Abonament 79.90 - minuty bez ograniczeń i internet 2GB z Iphone 4S za 169zł przy umowie na 36 miesiący

Komuś wcześniej zaproponowali w abonamencie 79.90 Iphone 4s za 69zł i umowa na 24msc

Klient indywidualny czy biznesowy?

#694415  autor: kk3
 29 sty 2014, 15:47
Dziś przedłużona telefoniczne umowa przez SUK.
-Basic za 34,90 zł - 400 min,
-rabat 150 zł na telefon,
-ubezpieczenie telefonu i kurier za darmo.

Wciąż mam mieszane uczucia czy dobrze zrobiłem. Co forumowicze sądzicie?

#694416  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 15:48
merino pisze:Właśnie odbyłem drugą rozmowę na T-mobile w sprawie przedłużenia umowy i oto co mi proponują:

Nie warto. Kup sobie telefon osobno, a porównywalny abonament znajdziesz taniej i nie będziesz się wiązał na wieczność. Podpisywanie umowy na 3 lata przy ledwie atrakcyjnych cenach jest nierozsądne.

Podpisywanie umowy o usługi telekomunikacyjne na termin dłuższy, niż 2 lata jest niezgodne z Prawem Telekomunikacyjnym. Ciekawe jak T-Mobile omija to prawo?

[ Dodano: 2014-01-29, 15:51 ]
kk3 pisze:Dziś przedłużona telefoniczne umowa przez SUK.
-Basic za 34,90 zł - 400 min,
-rabat 150 zł na telefon,
-ubezpieczenie telefonu i kurier za darmo.

Wciąż mam mieszane uczucia czy dobrze zrobiłem. Co forumowicze sądzicie?
Zrobiłeś błąd.
Za 35 zł w Virgin dostaniesz 276 minut do wszystkich wymiennych na 875 SMS, albo rozmowy międzynarodowe, internet lub roaming.
Ponadto dostaniesz 350 MB internetu, a po wykorzystaniu lejek.
A najważniejsze, że to wszystko bez żadnej umowy i jak się pojawi coś lepszego, to możesz korzystać z okazji.

Za 35 zł w NJU masz nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci i 350MB internetu bez lejka, ale dopłacasz osobno za SMS. Umowa na czas nieokreślony z wypowiedzeniem miesięcznym.

Rabat na telefon dostaniesz większy, niż 150 zł, jeśli go kupisz przez internet.

Nie podpisuj umowy, a kuriera odeślij.

• Strona 281 z 350
  • 1
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 350
  • 1
  • 279