Witam
Posiadam smartfona LG G i do tej pory korzystałem z internetu tylko za pomocą WIFI w domu. Chciałbym też mieć internet poza domem ale nie mam pojęcia o tych pakietach internetowych. W jakiej sieci się opłaca wykupić taki pakiet internetowy ?
Mam numer w Heyah ale mogę w każdej chwili przenieść się do Play - ten numer mam już ponad 3 lata.
Z tego co czytam na stronie heyah to jest taka oferta:
10zł za 250MB - 30dni
12 zł za 500MB - 30 dni
15zł za 1 GB - 30 dni
Nie mam zielonego pojęcia czy np. 250 MB mi wystarczy czy nie , różnica w cenie też jest niewielka , zaledwie kilka zł.
1.Następna sprawa, mam zalogowanego Facebooka non stop na telefonie ( nie wylogowuje się na smartfonie), to znaczy że gdy tylko włączę wifi od razu widzę kto do mnie napisał itp. Gdy wykupię pakiet i nie będę wylogowywał się z facebooka to cały czas będzie mi pobierał megabajty za to że jestem zalogowany ? I czy wtedy pakiet będzie szybko znikał ?
2. Jak działa taki pakiet. Rozumiem że: -> wysyłam smsa , z konta pobiera mi się kwota za jaką kupiłem pakiet -> i teraz co muszę uruchomić w telefonie aby internet działał ( dane pakietowe, 4 G , GPRS , HSPA) ?
3. Wyczytałem gdzieś ale to już chyba nieaktualne , że gdy skończy mi się pakiet internetowy przed upływem 30 dni to zwalniają mi połączenie internetowe ale nie wyłączają całkowicie usługi . Czy to prawda?
4. Co się dzieje po wykorzystaniu pakietu ( czy wtedy pobiera mi pieniądze z konta po każdym wejściu na internet )?
Przepraszam za takie dziwne pytania ale jestem laikiem w tych sprawach