• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #692931  autor: Qukis93
 23 sty 2014, 20:13
Witam.
Chcę wziąć nowy numer w t-mobile w abonamencie 79,99zł, moje pytanie brzmi czy oferta z tym abonamentem jest tylko dla osób przenoszących numer czy również dla tych, którzy chcą wziąć nowy numer ? bo nie mogę się jakoś nigdzie doczytać

#692955  autor: marcin1980
 23 sty 2014, 21:51
Mi się wydaje że i dla jednych i drugich ale i tak oferta droga na tle konkurencji

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#692993  autor: Qukis93
 23 sty 2014, 23:45
Ok, dzięki :)
Nie wiem czy taka droga w abo 89zł mam nielimitowane wszystko + 2gb internet i xperia sp za 79zł. Jest gdzieś lepsza oferta ? :P

#693001  autor: Dziedzic Pruski
 24 sty 2014, 00:13
Qukis93 pisze:Ok, dzięki :)
Nie wiem czy taka droga w abo 89zł mam nielimitowane wszystko + 2gb internet i xperia sp za 79zł. Jest gdzieś lepsza oferta ? :P
Jeśli umowa 24, to po odliczeniu telefonu płacisz 50 zł. Za 57 masz nielimitowane wszystko w NJU. Czyli dziś jest to o 7 zł drożej, więc wydawać się może, że zrobiłeś dobry interes.
Za pół roku konkurencja zaoferuje coś tańszego i już będziesz żałował.
Za rok czy półtora nielimitowane rozmowy z Internetem będą za 20-30 zł i będzie Ci głupio że tyle przepłaciłeś.

Jeśli jednak okaże się, że po paru miesiącach znudzi Ci się wykorzystywanie "nielimitowanego wszystkiego", a znajomi przestaną odbierać telefony, to okaże się że wydzwaniasz mniej i tak naprawdę lepiej by Ci było płacić tyle ile wydzwonisz, a nie mieć kosztowne złudzenie że brak limitów jest tani.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#693009  autor: KA
 24 sty 2014, 06:27
Oczywiście, że bardzo drogo.
1. Upewnij się, że faktycznie masz w tym WSZYSTKO, bo ostatnio wprowadzili dopłatę za stacjonarne nawet w Premium.
2. W T-m zdaje się umowa na 24mies, a raty za tel 36mies - to też sprawdź.
Ogólnie nie opłaca się. "Wszystko" możesz mieć dużo taniej (np. nju z abo, 30 dni wypowiedzenia), a telefon na raty 0%.

#693024  autor: marcin1980
 24 sty 2014, 09:53
KA pisze:Oczywiście, że bardzo drogo.
1. Upewnij się, że faktycznie masz w tym WSZYSTKO, bo ostatnio wprowadzili dopłatę za stacjonarne nawet w Premium..
Nie wiem czy każde abo ale net też extra 10zł trzeba dopłacić,stacjonarne to 5zł dodatkowo to już do abonamentu dochodzi 15zł
KA pisze:a telefon na raty 0%.
To w większości przypadków najbardziej korzystne rozwiązanie :-)

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#693181  autor: Halset
 24 sty 2014, 18:50
Za pół roku konkurencja zaoferuje coś tańszego i już będziesz żałował.
Za rok czy półtora nielimitowane rozmowy z Internetem będą za 20-30 zł i będzie Ci głupio że tyle przepłaciłeś.
Hmm....co zaoferuje? Czy Wy myślicie, że operatorzy będą ciągle z ceny schodzić ;)? Play już zapowiedział koniec wojny cenowej. O i TM inwestują prawie 4mld w N! Plus w długach. Nic za darmo nie ma. Nic się drastycznie nie zmieni.
Jeśli jednak okaże się, że po paru miesiącach znudzi Ci się wykorzystywanie "nielimitowanego wszystkiego", a znajomi przestaną odbierać telefony, to okaże się że wydzwaniasz mniej i tak naprawdę lepiej by Ci było płacić tyle ile wydzwonisz, a nie mieć kosztowne złudzenie że brak limitów jest tani.
To jest gadanie karciarzy. Nie każdy ma czas śledzić ciągle promocje i skakać z opa do opa.
Wielu woli abonament. Podpisze, dostanie dobrą ofertę i telefon i na dwa lata ma spokój.
2. W T-m zdaje się umowa na 24mies, a raty za tel 36mies - to też sprawdź.
:shock:
To podpisując umowę w TM z telefonem i płacąc za niego np 99zł to jeszcze jakieś raty się płaci? I do tego dłużej niż trwa umowa ? :shock:

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#693190  autor: Dziedzic Pruski
 24 sty 2014, 19:04
Halset pisze: Hmm....co zaoferuje? Czy Wy myślicie, że operatorzy będą ciągle z ceny schodzić ;)? Play już zapowiedział koniec wojny cenowej. O i TM inwestują prawie 4mld w N! Plus w długach. Nic za darmo nie ma. Nic się drastycznie nie zmieni.
Cały czas schodzą z ceny i ma to fundamentalne podstawy, bo sprzęt i pasmo tanieją.
Play zdobył 10 mln klientów i jego ogłoszenie nie oznacza nic więcej, niż koniec obniżek i początek strzyżenia baranków.
Powstają nowi operatorzy wirtualni i co roku jest coraz taniej. Takie są fakty.

[ Dodano: 2014-01-24, 19:17 ]
Halset pisze:To jest gadanie karciarzy. Nie każdy ma czas śledzić ciągle promocje i skakać z opa do opa.
Wielu woli abonament. Podpisze, dostanie dobrą ofertę i telefon i na dwa lata ma spokój.
To bez znaczenia, ale jestem byłym "abonamentowcem" od blisko 20 lat, od czasów Nokii ważącej 1,5 kg w Centertelu, do stycznia tego roku. W samej Erze/T-Mobile płaciłem abonament 15 lat. Od teraz jestem karciarzem. Moje rachunki wg szacunków spadną 4-5 razy, a poziom używania wzrośnie.
Też nie mam czasu śledzić promocji. Dlatego jak to opisuję w sygnaturce mam główny numer w Virgin i kilka dodatkowych kart, z których będę korzystał okazyjnie w zależności od potrzeb.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#694226  autor: usiu128
 28 sty 2014, 22:51
no limit za 19zł ---- nie wiem czy taniej będzie.

#694448  autor: Halset
 29 sty 2014, 18:06
Cały czas schodzą z ceny i ma to fundamentalne podstawy, bo sprzęt i pasmo tanieją.
Play zdobył 10 mln klientów i jego ogłoszenie nie oznacza nic więcej, niż koniec obniżek i początek strzyżenia baranków.
Powstają nowi operatorzy wirtualni i co roku jest coraz taniej. Takie są fakty.
Jakie fakty? Chyba brukowiec "FAKTY"
Sieci teraz inwestują grube miliony - N! prawie 4 mld. I myślisz, że ceny spadną? :D
Ile? 1grosz na minucie czy 2 grosze?
Chłopie, bum spadkowy na razie się skończył. Ceny się ustabilizowały na jakiś czas i wiele się nie zmieni.
Zapytaj się tych co mają obecnie Play. Okazuje się, że na obecnej umowie mają lepiej niż by mieli podpisać nową. I to jest obniżenie cen? Z choinki się urwałeś czy myślisz, że ten Caritas będzie trwał wiecznie?

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#694572  autor: Dziedzic Pruski
 30 sty 2014, 00:40
Halset pisze: Jakie fakty? Chyba brukowiec "FAKTY"
Sieci teraz inwestują grube miliony - N! prawie 4 mld. I myślisz, że ceny spadną? :D
Ile? 1grosz na minucie czy 2 grosze?
Chłopie, bum spadkowy na razie się skończył. Ceny się ustabilizowały na jakiś czas i wiele się nie zmieni.
Zapytaj się tych co mają obecnie Play. Okazuje się, że na obecnej umowie mają lepiej niż by mieli podpisać nową. I to jest obniżenie cen? Z choinki się urwałeś czy myślisz, że ten Caritas będzie trwał wiecznie?
Pamietam czasy przetargów na UMTS, gdzie osiągane kosmiczne ceny. Teraz 3G kosztuje grosze, bo ceny spadły. Polecam zapoznać się z analiza rynku telekomunikacyjnego w Polsce,gdzie szczyt był na pozoiomie 38 mld rocznie dwa lata temu, a teraz spada. Jednocześnie ilość przesyłanych danych mobilnych podwaja się co roku, a nowe technologie 3G i LTE pozwalają upakowac więcej głosowych w tym samym paśmie.
Play nałapał 10 mln i już nie musi walczyć ceną. Ta firma już nie będzie tania, bo nie ma po co.
Przyszłość to wirtualni walczący o kaprysnych, mobilnych klientów takich jak ja. :)

[ Dodano: 2014-01-30, 00:43 ]
usiu128 pisze:no limit za 19zł ---- nie wiem czy taniej będzie.
Sześć lat temu niemiecka firma oferowała nielimitowane rozmowy z komputera do całej Europy za 10 euro kwartalnie i tez mówiono, ze taniej nie będzie po czym spadły ceny VoIP, a Klucz mobile oferuje do EU taniej, niż wielka czwórka krajowe.