• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #690239  autor: cine
 14 sty 2014, 17:30
Noszę się z zamiarem przeniesienia jednego z numerów do operatora opierającego się wyłącznie na zasięgu Plusa.
Interesującą ofertę ma White mobile: No limit na komórki i esy za 26,90. Trochę gorzej wypada FM Group z No limit na komórki za 29,90.
Mnie jednak najbardziej interesowała by opcja 550 min/sms/mms bez telefonu i bez neta za 19,90 w samym Plusie. To jednak oferta utrzymaniowa. Czy przenosząc numer najpierw na kartę do Plusa a potem przechodząc na abo można ugrać warunki utrzymaniowe? Oferta dla przenoszących numer na stronie Plusa to jakaś kpina.

#690254  autor: Morvius
 14 sty 2014, 18:16
zwykle trzeba poczekać, tak jak np w play 3msc, aby cie traktowali w taki sposób jak "zamieniam usługę karta na abonament" w sieci play, wiem bo sam tak robiłem i takie dostałem warunki.

Klasyczny obserwator wątku.

#690262  autor: KA
 14 sty 2014, 18:51
@cine: zostaw nr na stronie Plusa, na drugi dzień zadzwonią. Powiedz, że chcesz przenieść nr na ofertę na czas nieokreślony (na stronie www nie znajdziesz) - dostaniesz bez problemu. Jedyny problem, to aktywacja za 49zł. Dotąd już doszedłem, mój nr działa w Plusie i dostałem pierwszą fakturę. Teraz - za radą kolegów z tego forum - złożę wypowiedzenie. Podobno w Plusie tak samo traktują nowych, jak i tych z długim stażem - ważne jest tylko złożenie wypowiedzenia. Będę chciał właśnie tę opcję 550min/sms/mms za 19,95 na 12mies, do tego będę dokupował net za max. 15zł (1GB). Napiszę, co i jak się udało (lub nie).

#690267  autor: Morvius
 14 sty 2014, 19:02
KA, zauważ też że nie tylko wśród was na forum są cfaniacy, oni też nie są głupi i nie dadzą się tak łatwo bo to kasa dla plusa ale życzę ci aby się udało!! :)

#690270  autor: andrzejgolota
 14 sty 2014, 19:09
@KA

Koniecznie daj znać czy się udało. Ta umowa na czas nieokreślony jest na takich warunkach jak tutaj [w sensie: kwota abonamentu, ilość minut, pakiet internetowy na próbę + możliwość dokupienia pakietu sms?]
http://www.plus.pl/indywidualna/Aboname ... wersja.pdf

#690283  autor: Ruben
 14 sty 2014, 19:48
Tak jak napisał kolega KA. Oczywiście zawsze mogły nastąpić zmiany ale sposób jest sprawdzony :wink:
andrzejgolota, umowa na czas nieokreślony jest taka sama co na stronie z ta różnicą, że nie ma rabatu 100% na 3m-ce abonamentu, co jest zrozumiale.
Trzeba mieć jednak świadomość, że forum czytają także pracownicy operatora więc mogą coś zmienić, utrudnić. Dlatego szczegóły co i jak należy zrobić to może na PW podawać.

#690470  autor: cine
 15 sty 2014, 17:22
KA: Czy ma znaczenie jakiej wysokości abo wziąłeś na czas nieokreślony? Czy z każdego można potem przejść na interesującą nas opcję?

Morvius: Mam nadzieję, że nie masz racji. Myślę, że Plus nie ma nic do stracenia ściągając z rynku kilku klientów na abo których w inny sposób by nie zdobył.

#690473  autor: Ruben
 15 sty 2014, 17:26
cine, andrzejgolota, sprawdźcie PW.

#690489  autor: KA
 15 sty 2014, 18:31
@cine: wysokość abo na czas nieokreślony nie ma znaczenia. Ruben na pewno wszystko Ci napisał szczegółowo - myślę, że samą prawdę... :lol: :-D
@Morvius: dlaczego mieliby być głupi? Takie mają zasady przedłużania po wypowiedzeniu, wie o tym niewiele osób i na nich nie zarobią/mniej zarobią, a na całej reszcie i tak robią ogromną kasę. Z doświadczenia wiem, że ludzie boją się zmieniać sieć, składać wypowiedzenia itp. Nawet, jeśli mają wszystko podane na tacy i wiedzą, że mogą mi wierzyć w tych sprawach, znają wysokość moich rachunków - boją się zmiany, czego kompletnie nie rozumiem. Czasem są to ludzie młodzi, obeznani z nowoczesnymi technologiami (znam nawet takich dwóch informatyków). Tak więc telekomy mogą sobie pozwolić na lepsze warunki dla takich, jak my, których jest śladowa ilość poza tym forum.

#690494  autor: Morvius
 15 sty 2014, 18:47
tzn temat jest mi znany ale w opcji tylko mnp z sieci do sieci bo sam się tym zajmuję ale nie mam styczności z przedłużeniami umów tylko z pozyskaniem klienta. Fakt, mają wszystko czarno na białym i nawet nie muszą liczyć ale i tak się boją. po prostu ciężko jest im złamać stereotyp.

#692733  autor: cine
 23 sty 2014, 10:46
Byłem dzisiaj w salonie firmowym. Sprzedawca twierdził, że ofertę utrzymaniową można otrzymać po co najmniej 12 miesiącach.
KA: jak Ci się udało?

#692739  autor: Ruben
 23 sty 2014, 11:09
cine, w wiadomości prywatnej masz wszystko opisane. Wystarczy zajrzeć do skrzynki.
Uważam, że oficjalne pisanie o sposobach na szybką ofertę utrzymaniową może się przyczynić do tego, że w końcu będą ograniczenia. Im mniej się o tym mówi tym lepiej dla zainteresowanych ;)
Nie oczekuj, że sprzedawca w salonie przedstawi Ci wszystkie możliwości. Możliwe, że nawet nie zdaje sobie sprawy z istnienia takiej możliwości.