• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 274 z 350
  • 1
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 350

#692138  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 13:54
macoss pisze: Ostatecznie premium na 36 miesięcy za 79,99 i 4s zamiast 369 za 169zł.

Iphone 4S za 29zł do dzisiaj w cenniku:)
Gdyby ceny usług się przez najbliższe trzy lata nie zmieniły, to zrobiłeś kiepski interes, bo po odliczeniu telefonu wychodzi Ci 40 zł abonamentu. W tej cenie masz nielimitowane rozmowy w nju.

Jednak ceny usług się zmieniają i Twój mało opłacalny abonament za rok będzie wyjątkowo drogi, za dwa lata posiadacze prepaidów będą sobie opowiadać żarty o gościu, co płaci 40 zl abonamentu "premium", a tuż przed końcem umowy nikt Ci nie uwierzy, że kupiłeś przestarzały telefon na trzyletnią umowę i abonament 40 zł za same usługi bez telefonu.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#692148  autor: molibden
 21 sty 2014, 14:18
Naprawdę wierzysz że usługi wielkiej czwórki stanieją? Otóż doświadczenie uczy że bedzie wręcz przeciwnie. Ceny beda minimalnie rosły a w tych cenach będa zawarte większe pakiety po prostu. Dokładnie to samo robiły platformy cyfrowe, Orange przy neostradzie i wiele innych koncernów. Za 2 lata pewnie bedzie w T-mobile standardem abo bez telefonu w cenie 30zł i no limit - co de facto jest już u innych opów. I na tym dolny próg się zabetonuje na kilka lat. Dokładać się bedzie tylko limity pakietów netowych bo chyba w tą stronę zacznie ię rozwija oferta opów aż dojdzie ktoś do oferty z no limitt w porządnym transferze. Czyli kolega bedzie płącił pewnie abonament nie wyższy niż inni, ale będzie miał w nim zawartych mniej usług niż ci którzy kupią abo w późniejszych latach.
Ja nigdy bym się nei zdecydował na abo na 3 lata bo w dzisiejszych czasach to trochę nierozsądne po prostu. Wszystko sie zmienia a nie ma nic pięniejszego jak wolnośc osobista i wolnośc wyboru. Dlatego ja też wszedłem w MVNO a o abonamencie to może pomyślę jak własnie dadzą neta no limit w przyzwoitej cenie i transferze. Czyli neiprędko raczej.

#692154  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 14:45
Co mnie obchodzą ceny "wielkiej czwórki"? Korzystam z Virgin i mam to gdzieś. Coraz więcej rozmów jest przeprowadzane przez VOIP, Skype czy Vibera. Nie mogą więc nie obniżać cen, jeśli klienci używają alternatyw. Ponadto rynek telekomunikacyjny się kurczy od paru lat i nie da się podwyższać cen. Jednocześnie tanieją urządzenia telekomunikacyjne, a nowe technologie też pozwalają obniżyć ceny wykorzystania pasma itp. Usługi telekomunikacyjne podobnie jak komputery muszą tanieć, bo się szybko rozwijają.
Potwierdzeniem tego jest cena minuty, która od kilkunastu lat jest coraz niższa. Pamiętam jak w Centertelu płaciło się chyba 2 zł za odebrane połączenia, a teraz mamy 13 groszy bez abonamentu i pakietu, a od około 5 lat za 10 euro kwartalnie można było dzwonić bez limitu na wszystkie stacjonarne w UE.
Na co komuś ukryte podwyżki w spuchniętych pakietach, których nie wykorzystuje?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#692162  autor: molibden
 21 sty 2014, 15:19
to wytłumacz to swoje rozumowanie szefom t-mobile czy orange bo jak dla mnie róznica miedzy 19zł które płaciłem na umowie 18mc jeszcze rok temu a 29,99 które każą mi płacić dziś to jakby nie było prawie 11 zł więcej. Moze zrozumieją . Chyba ze u ciebie obowiazuja jakies inne zasady matematyki i 10złotych wiecej to taniej.. jak dodamy 5zł za pakiet na tacjonarki to już sie robi mało zabawnie jak na pakiet entry level. Mówimy tu o abonamencie a nie o cenach minut w prepaidzie poza tym.

#692185  autor: Micho
 21 sty 2014, 16:14
+ brak wymienności minuty na sms czyli dodatkowa dopłata za sms :) i z 20zł które było robi się 40zł

#692189  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 16:26
molibden pisze:to wytłumacz to swoje rozumowanie szefom t-mobile
Wytłumaczyłem przenosząc numer do innej sieci. :)

#692191  autor: global_rmcf
 21 sty 2014, 16:27
Siemanko. Za miesiąc kończy mi się oferta w TMobile (jestem u nich już jakieś 6 lat) i dzwonili do mnie już ze strefy utrzymania klienta i proponowali mi umowę na 2 lata, za 79,99, a w niej nielimitowane rozmowy i smsy, 2GB internetu oraz Samsung S3 za 199 zł lub Sony Xperia Z za 219 zł.

I teraz powiedzcie mi czy jest szansa na to, by wynegocjować z nimi jeszcze lepszą umowę (na przykład abonament tańszy o dyszkę xd), bo babeczka z SUKu mówiła, że nie da rady... Ewentualnie czy u jakiegoś innego operatora dostałbym porównywalną/lepszą ofertę?

#692192  autor: molibden
 21 sty 2014, 16:27
dlatego ja tez uciekłem do Virgin jak kolega wyżej ale nie robię sobie zludzeń że keidyś wrócę do abo bo najwidoczniej koncerny wyszły z założenia że dolna granice rachunku jaki ma zapłacić klient to już nie 17 czy 19zł ale 29.99zł. I to kwota nierealna do zapłaceniaw przypadku T-mobile bo wiadomo ze te esemsy i stacjonarne tez się zrobi w miesiacu parę razy i rachunek będzie znacznie wyższy. Więc jak ktoś mówi że ceny beda spadać to moze i ma rację - tylko niech od razu pisze gdzie ba na pewno n ie w T-mobile. Wystarczy zobaczyć co niemcy zrobili w NC+. Toc ta oferta to modelowy przykład na to jak zawęzić widełki i dac ochłapy w najniższym abo za 40zł i kazać dokupić piłeczkę kopaną za następne 40zł. I suma sumarum za to co się płaciło 50zl 3 lata temu płaci się dziś ponad 80. Ja rozumiem że niektórym w koncernach się wydaje że Polska to kraj bogatych ludzi, ale bezczelnosć ma swoje granice. na szczescie sa MVNO ze swoją ofert i pozwala to na jakąs optymalizację kosztów... Ze strony klienta tym razem.

#692207  autor: Niezgodna7
 21 sty 2014, 16:52
Global.
Jak Ci dobrze w ErzeTM, to zostań.
*
Czy nolimity minut, sms - są Ci niezbędne? Wykorzystasz to?
**
Pewnie, teraz Ty do Nich zadzwonisz, i proś o obniżkę
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#692208  autor: Halset
 21 sty 2014, 16:53
A co Ty chcesz jeszcze za rabat jak go już dostałeś? Abo 79.90 w standardzie nie ma 2GB tylko bezpieczny internet. 2GB już dostałeś za free czyli 10zł do przodu. Do tego zeszli Ci z ceny Z - Ona kosztuje w tym abo 769zł.
Więc bierz jak Ci dają i nie marudź :!: :wink:
PS A te nielimitowane łącznie ze stacjonarnymi?

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#692210  autor: Morvius
 21 sty 2014, 16:58
z tego co wiem jeśli się podaje wypowiedzenie to dzwonią z jakiegoś działu aby zatrzymać klienta i oni pytają co czemu i dla czemu i to oni mają lepsze oferty ale jest pewne ale, nie zawsze oddzwaniają :P

Klasyczny obserwator wątku.

#692242  autor: przemek289
 21 sty 2014, 18:06
Witam, sytuacja u mnie wygląda tak: obecny aneks jest ważny do 8 lutego 2014, sama umowa kończy się 11 marca 2014. Abo jest zarejestrowane na ojca, ale chciałbym zrobić cesję na siebie a potem zmienić operatora, bo na razie nie zanosi się na poprawę warunków w najniższych abo. Jeśli ktoś mógłby odpowiedzieć:

1) ile kosztuje obecnie cesja w TM ( czytałem gdzieś, że 61 zł)
2) Kiedy najlepiej udać się do salonu i załatwić cesję.
3) Czy wypowiedzenie umowy i przeniesienie gdzieś indziej załatwiać już po cesji?

Rozumiem , że z dniem 11 marca (okres rozliczeniowy mam od 13 do 12 każdego miesiąca więc sama umowa będzie trwać do 12 marca) umowa przejdzie na czas nieokreślony i wtedy będę mógł złożyć wypowiedzenie bez żadnych kosztów. Jeśli koledzy molibden i Dziedzic Pruski mogliby opisać swoją droge postępowania tutaj bądź na PW byłbym bardzo wdzięczny.

#692249  autor: biobi
 21 sty 2014, 18:14
Cesja w salonie 60 zł , cesja poprzez SUK 1 zł -taką informację otrzymałem podczas przedłużania kontraktu kilka dni temu, jeszcze nie przetestowałem.

#692276  autor: global_rmcf
 21 sty 2014, 18:56
Calm7 pisze: Czy nolimity minut, sms - są Ci niezbędne? Wykorzystasz to?
Przydaloby sie... teraz mialem 240 min za 45 zeta i brakowalo mi czasami po 10 dniach... smsow stykloby pewnie z 200 miesiecznie, no ale takiego pakietu pewnie nawet nie ma...
Calm7 pisze:Pewnie, teraz Ty do Nich zadzwonisz, i proś o obniżkę

Tyle, ze oni juz mi zjechali z ceny abo 10 ziko i z xperii 3 stowki xd Ciekawe czy jeszcze cos beda chcieli opuscic xd
Halset pisze: PS A te nielimitowane łącznie ze stacjonarnymi?
Tiaa :)

No i teraz kwestia czy brac co daja (chyba i tak calkiem niezla oferta) czy jeszcze troche z nimi sie poprzekomarzac i sprobowac cos ugrac... Bo gorszej oferty juz dostac nie powinienem?

Btw. Dla pewnosci. Lepiej brac xperie niz s3?

#692281  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 19:03
przemek289 pisze:Witam, sytuacja u mnie wygląda tak: obecny aneks jest ważny do 8 lutego 2014, sama umowa kończy się 11 marca 2014. Abo jest zarejestrowane na ojca, ale chciałbym zrobić cesję na siebie a potem zmienić operatora, bo na razie nie zanosi się na
Szkoda tych 61 zł. W ogóle nie chodź do żadnego salonu!
Zrób tak. Przenieś taty numer do Virgin na jego dane, a potem sobie zmień dane uzgadniając to wcześniej z CMOK, bo nie jestem pewien czy to można samemu zrobić, czy nie. Nie powinno być problemu, bo prepaid można przecież każdemu sprzedać i potem się zmienia dane albo rejestrujesz kartę od nowa na nowe dane po otrzymaniu SMS z kodem. Pytaj w CMOKu.
Już teraz na stronie Virgin wypełnij wniosek na przeniesienie. Zaznacz, ze zmieniasz operatora po zakończeniu umowy żebyś nie płacił kar. O północy 12 marca włóż kartę Virgin, którą za tydzień lub dwa dostaniesz listem. Musisz po otrzymaniu listu wysłać anketę i ksero dowodu. Ja tak zrobiłem i nie byłem w T-Mobile ani jednego dnia dłużej, niż umowa. Ostatni rachunek z T-Mobile dostałem na 5 zł za roaming pomimo posiadania kilku godzin "darmowych" rozmów.

#692333  autor: Ludek
 21 sty 2014, 20:58
W ramach ciekawostki, taką właśnie otrzymałam ofertę.
Dzień dobry
Dziękuje za korespondencję

Nawiązując do Pani korespondencji chciałbym zaproponować, taryfę Rodzina 80 w cenie 64,99 zł. W ramach abonamentu otrzyma Pani pakiet 800 minut do krajowych sieci komórkowych, nielimitowane rozmowy w T-Mobile Polska, co umożliwi większą swobodę rozmów oraz 1GB pakietu danych. Czas trwania umowy 24 miesiące. Proponuję telefon Nokia Lumia 625 w kwocie 249zł.
Zachęcam do skorzystania z naszej oferty.
Z wyrazami szacunku
Piotr xxxxxx
Konsultant ds. Utrzymania Klienta

#692348  autor: kowal186
 21 sty 2014, 21:28
Wziąłem 400minut + nolimit sms + 0,5Gbi Lumia 625 za 239zł/abo 49zł

#692349  autor: kon82
 21 sty 2014, 21:33
Ja przy pierwszym telefonie do SUK dostałem comfort z internetem 5zł taniej - 64,99, a lumia 625 za 49zł, czyli 20 zł taniej niż w okazji smartfonowej. Konsultant BOA nawet nie widział linii za 69zł.

#692373  autor: mk888
 21 sty 2014, 22:30
Panowie prośba, potrzebuje telefon z klawiatura (dla mamy) najlepiej z Qwerty do 50 zł dla Basic (przedłużenie umowy) możecie cos podpowiedzieć? Takie badziewie to w SUK negocjować czy lepsze oferty są w necie?
I jeszcze jedno wujcio wynegocjował za plecami ciotki ,,super oferte” na 29.99zł na 3 lata bez telefonu .Ciotka jest wściekła i pyta się czy cos można z tym zrobić. Wymyśliłem że niech weźmie jakąś ofertę z telefonem (zmusi wujka do podpisania aneksu) o 10 z ł droższa ale na 2 lata (zależy jej głownie na 2 latach no i miała by dodatkowy telefon).Da rade zrobić to?

#692383  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 23:14
mk888 pisze:Panowie prośba, potrzebuje telefon z klawiatura (dla mamy) najlepiej z Qwerty do 50 zł dla Basi
Kup w Tesco komórkę za 80 zł. Ma duże klawisze, które tak lubią starsi ludzie. Przenieś nr do Virgin i masz sprawę załatwioną. Ile minut rocznie wydzwoni mama - 200-1000? To znaczy że koszt roczny wyniesie 25-130 zł, a nie 400 zł za setki niepotrzebnych minut.
mk888 pisze: I jeszcze jedno wujcio wynegocjował za plecami ciotki ,,super oferte” na 29.99zł na 3 lata
Minęło już 10 dni, to nic nie zrobi, a konsultant będzie się z Was śmiał. Nie minęło, to wypowiedzieć.

• Strona 274 z 350
  • 1
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 350
  • 1
  • 272