• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 273 z 350
  • 1
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 350

#691495  autor: Halset
 19 sty 2014, 11:00
Nie spadły... one wzrosly. Tmobile zlikwidowało praktycznie abonamenty za 19zł bez telefonu. Czyli najtańsze, których miało najwiecej w segmencie użytkowników starszych +50.
W Orange masz to samo. Najtańszy to 29zł i nic w sumie w nim nie ma. TM chociaż ma jakąś ilość minut i w sieci za free.
Plusa za 19zł - bieda - 60min do wszystkich ale jak ktoś mało gada - może być.
Play - położył teraz nacisk głównie na abo tylko SIM, co nawet naganiacze teraz tłumaczą, że to jest lepsze rozwiązanie (a rok temu, że lepiej z telefonem - ale manipulacja tej sieci działa cały czas).
I co dają fioletowi? No limit w sieci, smsy na miesiąc (potem 10zł), i 100 min do wszystkich na miesiąc (potem 10zł)
Tendencja jest wzrostowa powoli. Sieci inwestują grube miliony. Witucki juz dawno pisał, że są na granicy opłacalności. Play przez 5 lat ochrony zaczął walkę cenową ale nie budował swojej sieci. W3 ponosi wysokie koszty na rozbudowę i utrzymanie infrastruktury.
Jasne - my jako klienci w tym ja, chcemy mieć najlepiej wszystko za darmo. A firma tez musi zarabiać. I mamy konflikt interesów ;)
I chcesz mieć jakość w skali całego kraju - kupujesz abo w TM albo w Plusie
Zależy Ci na taniej ofercie w założeniu - bierzesz Orange lub Play. Chociaż Orange po N! to już całkiem inna jakość.
Trzeba teraz brać póki można. bo już taniej nie będzie ale raczej drożej

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#691498  autor: molibden
 19 sty 2014, 11:13
No dobrze... to tak tylko na papierze wygląda. jest segment klientów którzy nie potrzebują miliona esemesów i 16gb w miesiącu. Dl anich powoli u wielkich opow nie ma nic. Taniej im kupic prepaid u wirtualnych i żonglowac numerami przez przenoszenie w razie zamknięcia interesu. jest jeszcze nju i redbull z dobrymi ofertami ale oni też - dziś są - jutro moga wycofac ofertę. także nie ma rożowo jakby się wydawalo. kto dużo korzysta z netu, bawi się smartfonami to ma w czym wybierac jeśłi nie musi patrzeć na koszty, ale nie kazdy jest studentem, nie każdy pracuje w dużym mieście i ni ekazdy ma emeryture pozwalająca mu nie liczyć się z wydatkami. Nie pamietam ile kosztował mój pierwszy abonament i czy były tam wliczone minuty ale płaciłem cos koło 60zł w 98r. Co prawda nie dobijamy do tych standardów ale widac że koncerny zaczęły podwyższac próg od którego możesz korzystac z ich usług. Co było po połaczeniu N z Cyfrą? Ceny abonamentów z kosmosu. I dalej są. Bo są tylko dwa plus pakiety i za to co oglądałem 4 lata temu za 50zł płaciłbym dziś 80.

#691501  autor: Halset
 19 sty 2014, 11:33
No dobrze... to tak tylko na papierze wygląda. jest segment klientów którzy nie potrzebują miliona esemesów i 16gb w miesiącu.
Dokładnie. Dlatego każdy powinien sobie dopasować ofertę do siebie.
I też wszystko ładnie wygląda na papierze - jak w Play abo za 9.99zł a potem za wszystko trzeba dodatkowo płacić :)

A dlaczego bierzesz pod uwagę tylko nju lub RBR a nie Heyah? Aż tak dużej różnicy między nimi nie ma :) W końcu Heyah jest tak samo traktowana w TM jak Nju w Orange.

#691503  autor: molibden
 19 sty 2014, 11:47
w zasadzie to co do przeniesienia numerów moich rodzicw to dla nich najlepsze jest nju bo generalnie dzwonia już tylko na komórki z telefonów komórkowych. więc zmieściliby się w limicie 19zł za komórki. TYle ze wiadomo - to jest promocja która może się szybko skończyć więc jeśłi dobrze zrozumiałem ofertę nju bez promocji "tylko do komorkowych" no limit będzie sie zaczynał od 29zł znów więc roznica miedzy nju, redbull i heyah żadna. Nie brałem heyah z prostego powodu... nie przyszło mi do głowy akurat w momencie pisania postu. :mrgreen:
Ten abo w play za 9zł to żart chyba :-D 29gr za minute. U Rydzyka nawet taniej a siec abonencka na tyle stabilna ze gwarantujaca jeszce długa egzystencję operatora na rynku :lol:

#691509  autor: Halset
 19 sty 2014, 12:27
TYle ze wiadomo - to jest promocja która może się szybko skończyć więc jeśłi dobrze zrozumiałem ofertę nju bez promocji "tylko do komorkowych" no limit będzie sie zaczynał od 29zł znów więc roznica miedzy nju, redbull i heyah żadna
Promocja nie promocja.
Zawsze możesz zaryzykować, bo umowa bezterminowa i okres wypowiedzenia 30dni. Nie będziesz zadowolony - masz zawsze wyjście.
Z drugiej strony - jak będziesz chciał wrócić do TM czy O czy Plusa - na pewno dostaniesz mniej niż przez walkę przy przedłużaniu umowy z ich działami utrzymania klienta. To jest ryzyko. Ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Do takiej sytuacji wcale nie musi dojść, jak będziesz zadowolony z NJU. Tak czy siak, będziesz się martwił potem.
Ten abo w play za 9zł to żart chyba :-D 29gr za minute.
W reklamie to świetnie wygląda. Oni mają świetny marketing i to wykorzystują.
Ostatnio robili badania - ponad 88% Polaków nie czyta tego co podpisuje :!: :!: Masakra......

#691514  autor: molibden
 19 sty 2014, 12:38
No ale o T-mobile już napisano. W przypadku abo bez telefonu i to jeszcze tego najniższego to po walce daja 15mc umowę. To mnie nie urządza bo wtedy mam no limit za 29 u konkurencji.

#691516  autor: Halset
 19 sty 2014, 12:42
Umowa krótsza to na pewno jest w Orange i chyba w Plusie (na 12 miesięcy). Na 15 również ma Play. No limit masz tez w Heyah :P

Ponadto - wszyscy tutaj piszą co dostają w czasie przedłużania i co można zyskać ;) Myślisz, że pracownicy sieci tego nie czytają :P?

#691541  autor: KA
 19 sty 2014, 13:41
A dlaczego mają nie czytać i co ma z tego wynikać? Takie mają zasady przedłużania - inne dla "wiedzących" (ułamek procenta), a inne dla pozostałych.

#691582  autor: Lucek
 19 sty 2014, 15:32
Witam, Czy ktoś wie czy można coś ugrać w taryfie Basic+Tablet?
 #691778  autor: pl
 20 sty 2014, 08:08
Witam,

czy ktoś z Was może mi powiedzieć co można maksymalnie uzyskać przy przedłużaniu umowy na telefon stacjonarny bez gniazdka?

#691795  autor: usiu128
 20 sty 2014, 09:32
Lucek pisze:Witam, Czy ktoś wie czy można coś ugrać w taryfie Basic+Tablet?
raczej nic :wink:

#691799  autor: DiAbOlO
 20 sty 2014, 09:44
usiu128, i jak tam, udało Ci się dopytać jak to jest w SUK z tymi stacjonarnymi?

...:::DiAbOlO:::...

#691822  autor: usiu128
 20 sty 2014, 11:31
DiAbOlO pisze:usiu128, i jak tam, udało Ci się dopytać jak to jest w SUK z tymi stacjonarnymi?
tak... niestety na tą chwilę nie ma za free.
5zł tak jak w standardzie i na moje oko nie da się tego wynegocjować za 0zł.

#691834  autor: DiAbOlO
 20 sty 2014, 12:20
Jakby dało radę pozdrowić tę "rozgarniętą osobę", która to podpisała się pod tym "wspaniałym pomysłem" (stacjonarne za dodatkową opłatą), to uczyń to w moim imieniu.

#691966  autor: Lucek
 20 sty 2014, 20:41
Witam ponownie. Dzisiaj T-Mobile mnie bardzo zdenerwował. Połączyłem się z SUK i zapytałem o ofertę z tabletem i dostałem dwie oferty:
- 44.90 400 MINUT + 5.00 za 100SMS + TABLET, umowa 36 miesięcy
- 54.90 400 MINUT + 5.00 za 100SMS + TABLET, umowa na 24 miesiące

Obie mi w sumie pasowały i zdecydowałem się na tą pierwszą. Do tego Samsung Trend za 49zł. Uradowany, że całkiem całkiem to wyszło podziękowałem. Nie minęło 30 minut telefon z SUK, że nie może zrealizować oferty bo nieaktualna i system nie puszcza. I w tym momencie miałem pytać to co Pan proponuje, ale mnie rozłączyło bo zasięg straciłem. No i właściwie nie wiem na czym stanęło, ale boję się, że nie ugram jednak takiej ceny. Myślicie, że można się upierać, ze oferta została złożona, a ja się na nią zgodziłem?
Dodam, że oferta o której mówię, na stronie internetowej by wyszła 74.90 na dzień dzisiejszy. Tydzień temu 59.90 na 30 miesięcy
 #692008  autor: evelina19
 20 sty 2014, 23:03
Do Lucek: Niestety umowa sprzedaży dochodzi do skutku po podpisaniu umowy, złożenie oferty i nawet przyjęcie jej przez Klienta jest niezobowiązujące. Miałam podobną sytuację jakiś czas temu, Pan z SUK-u przedstawił mi bardzo dobrą ofertę, którą przyjęłam z zadowoleniem a po 10min zadzwonił, że jakiś błąd systemu czy coś i niestety jest ona nieaktualna :twisted:
Niestety wychodzi na to iż oferty t-mobile są atrakcyjne jak konsultant się pomyli :(

#692012  autor: kowal186
 20 sty 2014, 23:12
Wiecie może czy Lumia 820 jest dostępna?

#692094  autor: Dziedzic Pruski
 21 sty 2014, 10:41
Piętnaście lat byłem biznesowym klientem Ery/T-Mobile. Umowa skończyła mi się w tym miesiącu i przeszedłem do Virgin Mobile. Propozycje konsultantów były żenujące i drogie. Np. iPhone 5s za 3700 zł - suma ceny telefonu i wszystkich abonamentów z umowy. To ja już wolę kupić telefon w sklepie i osobno płacić za usługi telefoniczne. Wykupione minuty przepadały, za to musiałem dopłacać za roaming. Mówiłem im wyraźnie, że jeśli się nie postarają, to przejdę do Play lub Virgin, a oni mi wciskali bajki o gorszym zasięgu albo o tym, że tam jest drożej. Skonfrontowani z rzeczywistością (linkiem do cennika konkurencji) zachowywali się jak naburmuszone dzieci i z fochem kończyli rozmowę. Polecam Wam darować sobie kontakty z tą firmą.
Teraz po przeniesieniu numeru z T-Mobile mam zasięg na BTS Plusa, Orange, Play i T-Mobile czyli lepiej, niż klienci tych sieci, a płacę 0,127 zł/minutę i 0,04 zł/SMS. Wykupione minuty mogę dowolnie wykorzystać na rozmowy, sms, Internet czy roaming.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#692129  autor: macoss
 21 sty 2014, 13:19
Coraz większy bałagan, oni chyba specjalnie robią takie zamieszanie z ofertami cenami itd żeby klienci nie mogli się połapać i brali ci im konsultant na uszy nawinie.

Dzwoniłem wczoraj chciałem taryfę premium 89,99 zł no limit do komórkowych, oczywiście w cenniku brak cen telefonów dla premium, poinformowali, że mam patrzeć na kolumnę rodzina 110, patrze Iphone 4s za 29 zł na 36 miesięcy, konsultant twierdzi, że niema takiej ceny i niemożliwe żebym taką gdziekolwiek znalazł, pokazałem palcem i wtedy stwierdził, że to błąd systemu:) i w ramach zadośćuczynienia dostane paczkę 100 minut za darmo... po cholerę mi to skoro mam taryfę nolimit:D

Ostatecznie premium na 36 miesięcy za 79,99 i 4s zamiast 369 za 169zł.

Iphone 4S za 29zł do dzisiaj w cenniku:)

#692132  autor: DiAbOlO
 21 sty 2014, 13:36
W kwestii kwoty abo na 36 mscy to nic nie wytargowałeś, bo to jest std kwota przy 3 letniej umowie (wg. mnie jeszcze do negocjacji).

A co do cen telefonów, to przynajmniej na ichniej stronie internetowej w zakładce dla przedłużających http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... -telefonem (oferta multimedialna) znajduje się raczej klarowny cennik, gdzie m.in. masz kolumnę "Premium" i pod nią ceny telefonów.

A upust na telefon jeszcze w ubiegłym tygodniu był przy taryfie Premium na poziomie 300 zł.

• Strona 273 z 350
  • 1
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 350
  • 1
  • 271
  • 272