• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 187
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 187

#690285  autor: ccangur
 14 sty 2014, 19:59
witam
przy składaniu wypowiedzenia w salonie, pracownik musi się połączyć z konsultantem plusa w centrali i wytłumaczyć czemu dana osoba składa wypowiedzenie i co robi aby go zatrzymać
PS. WYPOWIEDZENIE UMOWY ROBI CUDA

#690553  autor: Powerslave
 15 sty 2014, 21:35
Interesują mnie opcje 2 opcje przedłużenia tylko sim
(na które zresztą nie mam parcia na kolejny abonament w plusie, tym bardziej chcąc "zamienić miejscami" numer z abonamentu z numerem pre-paid)

1) 340 min za 14,50 zl

2) 550 min za 19,95 zl

- czy ta pierwsza opcja nadal jest aktualna ?
- czy te opcje można dostać bez wypowiedzenia, idealnie by było, żeby już od momentu pojawienia się możliwości przedłużenia umowy ?
(najwyżej pogrożę że jak nie teraz to potem na pewno nie i niech duk nie dzwoni heh)
 #690647  autor: Craffty
 16 sty 2014, 11:13
Witam Serdecznie wszystkich użytkowników, mam małe pytanie, dopiero w przyszłym roku tj. Miesiącu Luty kończy mi się umowa z siecią Plus, chciałbym zapytać czy ktoś już wykonywał taki "manewr", chciałbym sobie na dzień dzisiejszy przedłużyć umowę w Plusie, jak już wspomniałem, umowa kończy się dopiero w przyszłym roku w miesiącu Luty, pytanie brzmi:

Czy warto już teraz podpisać nową umowę na 24 miesiące? Wiem, że przez taki "manewr" przedłużając sobie umowę będę miał wnet 3 lata do zakończenia umowy.

Celem jest pozyskanie nowego telefonu, czy jeśli przedłużę już teraz umowę a nie wtedy kiedy mi się kończy to czy zostanę potraktowany "jakoś specjalnie" lub czy /i dostanę lepszą ofertę jeśli chodzi o wybór telefonu? Czy jednak warto poczekać do zakończenia umowy?

Proszę o rzetelną odpowiedź.

Po prostu mam śmieszny telefon ponieważ wcześniejszy "abonamentowy" mi się zepsuł... nie jest możliwa jego naprawa gdyż "poturbowało go trochę".

Czekam na odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.

#690656  autor: KA
 16 sty 2014, 11:44
Telefon weź na raty 0%, a umowa dłuższa niż 30-dniowa w obecnych czasach to kompletny bezsens. Chyba, że BARDZO dobra umowa bez tel na 12mies PO WYPOWIEDZENIU - nic innego nie wchodzi w grę przy tej sytuacji rynkowej.

#690697  autor: molibden
 16 sty 2014, 14:00
tak szczerze mówiąc to ja chyba tylko raz w zyciu kupiłem tel od operatora. To było w 99r i był to ericsson a1018. Mam go do dziś zresztą jako pamiątkę . kompletnie nie widze sensu kupowania telefonów u opa. tym bardziej z umową na 2 lata podpisywaną na rok przed końcem obecnej. Jak pójdziesz do salonu z taką propozycją to gratis powinieneś dostać obsługę na leżance w wykonaniu pracownicy.

#690748  autor: Craffty
 16 sty 2014, 16:20
@KA rozumiem, ale niestety ja nie jestem w stanie wziąć telefonu na raty, dlatego iż moje zarobki nie są dość wysokie, a do tego dochodzą opłaty mieszkania itd itp, nie ma co tu dużo mówić, po prostu "życie mi nie pozwala" na kupno telefon na raty,

abonament mam w plusie, taryfa OMG za 68 zł miesięcznie i to mi wystarcza żeby mieć kontakt z wszystkimi mi bliskimi osobami, czy w tym abonamencie jestem choć w stanie uzyskać jakiś telefon ze średniej półki? Np: Samsung Galaxy S2 czy coś w ten deseń, bo z tego co widzę to te telefony nie są jakoś że tak powiem "bardzo drogie"(gdybym miał hajs to bym sobie takiego kupił) ale może jest jakaś możliwość żeby wywrzeć nacisk na ludziach z plusa i zyskać taki telefon lub pokrewny?

Nie jestem jakimś bardzo wymagającym użytkownikiem telefonów, zależy mi na dobrze i szybko działającej nawigacji/połączeniu z internetem/
odpadają telefony typu LG L7 bo takiego właśnie miałem i to właśnie ten telefon mi się w abonamencie "rozdu****ł"

#690856  autor: Sowolog
 16 sty 2014, 21:28
ccangur pisze:witam
PS. WYPOWIEDZENIE UMOWY ROBI CUDA
U mnie zrobiło takie cuda, że kolejnego dnia po złożeniu wypowiedzenia zaoferowano mi 30% rabatu (obecnie też mam prawie taki sam, zyskałbym ok 2zł) i umowę na 12 miesięcy - tylko SIM. Kolejnych prób kontaktu ze strony Plus GSM nie było. Ja też nie mogę się nic dowiedzieć, bo każda próba kontaktu z DUK kończy się komunikatem, że "pracownik obsługujący moją sprawę będzie w pracy 30 stycznia" - takie coś pojawia się po próbie kontaktu z numeru odnośnie którego składałem wypowiedzenie - moja umowa kończy się 31 stycznia, a wypowiedzenie składałem ok. połowy grudnia. Nie da się też w żaden inny sposób połączyć z DUK, bo pojawia się komunikat "wszyscy konsultanci są zajęci, jak tylko będzie możliwe to się skontaktujemy. Plus" - takie coś słyszałem już kilkanaście razy przy próbie połączenia z innego numeru.

Dobrze, że moja umowa to internet LTE, bo nie zależy mi w ogóle na numerze ale jak ktoś chce powalczyć o dobre warunki dla numeru telefonu to przestrzegam, bo można się nieźle przejechać jak się trafi na takie coś jak ja.

#690899  autor: buba1234
 17 sty 2014, 01:01
Ale abonament to w czesci nic innego jak rata za telefon +oplaty telekomunikacyjne.

Poza tym przeciez operator ci nie podaruje spłaty opłat za poprzedni telefon, co najwyzej zsumuje stare raty z nowymi.

Są ludzie co mają wynegocjowane w Plusie 550min/sms/mms za 20zł/miesiac w abo bez fona [lub taryfe na karte - doładowują kiedy chcą i kiedy chcą zmieniają operatora] i do tego biorą na raty telefon w supermarkecie elektronicznym lub internetowym i mozliwe ze placa mniej niz ty [zalezy od telefonu i zapotrzebowania faktycznego na minuty itp].

#690910  autor: KA
 17 sty 2014, 06:19
Dokładnie - o tyle mniej zapłacisz za abo lub doładowania, że będziesz miał na raty.
Płacisz BARDZO duży abonament właśnie przez to, że wziąłeś telefon, do tego kompletny niewypał - też miałem to "cudo". Gdy wybierzesz kilka modeli, poradź się tu na forum przed zakupem - koniecznie!

#690920  autor: Craffty
 17 sty 2014, 08:27
dzięki za wszystkie odpowiedzi! będę miał na uwadze wasze doświadczenia oraz przejścia z różnymi operatorami. Jeszcze Raz Dzięki!

#690925  autor: Szymon44
 17 sty 2014, 09:00
tez zamierzam przedłużyć umowę, ale interesuje mnie jak najniżsyz abonament bo ja praktycznie nie dzwonie, no może przydał bysie jeden darmowy numer. Orientujecie się jakie teraz oferty?

#691089  autor: ccangur
 17 sty 2014, 19:41
Witam
zadzwoń
z telefonu sieci Plus 2601
z dowolnego telefonu 601 102 601
i poproś o konsultanta DUK (pracują do 18, soboty też), lub wyślij e-mail, zadzwoń z salonu plusa przez "słuchawkę" , jest też "forum plusa" poszukaj, są tam konsultanci plusa,

#691098  autor: buba1234
 17 sty 2014, 21:06
@Szymon44, Wysłałem ci pw już dawno temu, przeczytaj.

#691168  autor: Sowolog
 18 sty 2014, 01:15
Próby połączenia z DUK czy to z automatu czy to przez konsultanta kończą się jw.

#691183  autor: KA
 18 sty 2014, 08:34
@up: zależy od pory, czasem jest szybko, ale zawsze się dodzwoniłem - trzeba trochę czasu i cierpliwości faktycznie...

#691817  autor: perdos1
 20 sty 2014, 11:06
Czy w opcji 550 min/sms/mms za 20 zł są dostępne jakieś pakiety internetowe? Jeśli tak, to jakie?

#691864  autor: KA
 20 sty 2014, 15:28
Tak, są: 300MB/7zł, 500MB/9zł, 1GB/15zł, 3GB/25zł - uważam, że całkiem nieźle w połączeniu z tą 50% zniżką na abo. Dla mnie w zasadzie no-limit (jeszcze zostanie bez specjalnego ograniczania) za niecałe 35zł (z 1GB internetu) na 12mies.
PS Właśnie zauważyłem, że to mój post nr 500!!!

#691878  autor: perdos1
 20 sty 2014, 16:11
A te pakiety są z lejkiem czy bez?

#691916  autor: KA
 20 sty 2014, 18:31
Teraz już nawet w Plusie są z lejkiem!

#692134  autor: sztygar
 21 sty 2014, 13:43
co to oznacza że są z lejkiem?

Z innej beczki.
Korzystał ktoś przy przedłużaniu umowy z punktów programu 5plus?
  • Strona 53 z 187
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 187
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53