Piętnaście lat byłem biznesowym klientem Ery/T-Mobile. Umowa skończyła mi się w tym miesiącu i przeszedłem do Virgin Mobile. Propozycje konsultantów były żenujące i drogie. Np. iPhone 5s za 3700 zł - suma ceny telefonu i wszystkich abonamentów z umowy. To ja już wolę kupić telefon w sklepie i osobno płacić za usługi telefoniczne. Wykupione minuty przepadały, za to musiałem dopłacać za roaming. Mówiłem im wyraźnie, że jeśli się nie postarają, to przejdę do Play lub Virgin, a oni mi wciskali bajki o gorszym zasięgu albo o tym, że tam jest drożej. Skonfrontowani z rzeczywistością (linkiem do cennika konkurencji) zachowywali się jak naburmuszone dzieci i z fochem kończyli rozmowę. Polecam Wam darować sobie kontakty z tą firmą.
Teraz po przeniesieniu numeru z T-Mobile mam zasięg na BTS Plusa, Orange, Play i T-Mobile czyli lepiej, niż klienci tych sieci, a płacę 0,127 zł/minutę i 0,04 zł/SMS. Wykupione minuty mogę dowolnie wykorzystać na rozmowy, sms, Internet czy roaming.
Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular