• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 272 z 350
  • 1
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 350

#691234  autor: szpenton
 18 sty 2014, 12:29
KA, umie czytać ze zrozumieniem?! o jakości nic nie pisałem ale jak już chcesz to akurat znam obie "jakości" bo prywatny telefon mam w t-mobile a służbowy w orange, dużo jeżdze po Polsce i orientuje się w obecnym postępie zasięgu orange. Przewaga profitów w abonamencie orange przekonują mnie coraz bardziej do zrezygnowania z t-mobile mimo ODROBINĘ lepszej jakości.
Kiedyś było kiedyś... obecnie wszystko się zmienia... a w T nie tylko jakość obsługi klienta schodzi na psy, ale również i świadczonych usług..
Kiedyś nawet byłem użytkownikiem PLUSa i mogę powiedzieć, że to była najlepsza sieć z jakiej do tej pory korzystałem - jak jest obecnie, nie wiem..

#691239  autor: SACZI
 18 sty 2014, 13:26
szpenton pisze:...
Kiedyś nawet byłem użytkownikiem PLUSa i mogę powiedzieć, że to była najlepsza sieć z jakiej do tej pory korzystałem - jak jest obecnie, nie wiem..
A za to ja mam służbowy w Plusie ...
Zasięg bezapelacyjnie lepszy od T, ale często biorę prywatny (T) i dzwonię, bo na Plusie zrozumieć nic nie idzie.
Oczywiście w schronisku w Dolinie Kościeliskiej PLus jest w zasięgu sieci, a T poza siecią.

#691285  autor: panrutek
 18 sty 2014, 15:14
usiu128 pisze:Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz to widocznie ja widzę jeszcze niezaktualizowany regulamin SUK (a to dziwne..).

Wieczorem jeszcze to sprawdzę i dam znać ;)
I jak ? - ustaliłeś czy w SUK-u można wywalczyć stacjonarki z 0 zł ?

#691299  autor: Atlan
 18 sty 2014, 16:10
dakoolk pisze:
Atlan pisze:
geffer pisze:A ja mimo wszystko jestem zadowolony, udało mi się podpisać jeszcze przed zmianą pakietów i cen ... Przy taryfie Premium standardowo obniżka w SUK 10zł oraz Iphone 4s 8gb za 69zł.

Biorąc pod uwagę fakt, iż telefon ~1400zł ( za tyle dzisiaj udało mi się go bez problemu sprzedać ) to 79,9 abonament x 24miesiace = 1917 + 69 zł iphone = 1986

Prosta matematyka 1986 - 1400zł za sprzedaż telefonu = 586zł / 24 = 24,4 ... ktoś coś taniej u innego operatora zaoferuje :)

opcja no limit i paczka 2gb internetu - lepiej niz dobrze :)
Fajny ten "nolimit", kiedy każdy głupi SMS doliczają Ci do rachunku ;)

W Orange nie zagłębiając się w szczegóły masz więcej (bo abonament byłby razem z SMSami) i za mniej. Twój komplet iPhone 4S 8Gb + abonament przez 24 miesiące kosztowałby tam 1879 zł, a w TMobile masz 100zł drożej. Różnica duża nie jest, ale zważywszy że w Orange są SMSy w tym zestawie, a w TMobile nie (a teraz nawet już stacjonarnych tam nie ma) to oferta TM wypada po prostu blado.
Czyżbym nie umiał czytać?

W taryfie Premium na stronie T-Mobile jest napisane:

"Nielimitowane SMS-y/ MMS-y do wszystkich sieci komórkowych 0 zł"

Więc OCB?
W takim razie pół biedy ;) Póki ktoś zdążył przed okrojeniem ze stacjonarnych to w tym konkretnym przypadku nie jest jeszcze tak źle, choć w Orange jest ciągle trochę taniej.

#691303  autor: KLAINMAX
 18 sty 2014, 16:49
Również otrzymałem dzisiaj ofertę przedłużenia umowy. Oto co mi zaoferowano:
Abonament w wysokości 65zł miesięcznie:
- nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich sieci komórkowych w kraju (+5zł za nielimitowane stacjonarne)
- pakiet internetowy 2gb

Telefon iPhone 5S 16gb w cenie 1959zł. Czo sądzicie o tej ofercie? Widzę, ze są w temacie bardziej doświadczone osoby, także byłbym wdzięczny gdyby się tutaj wypowiedziały ;)

W910i -> W980 -> W995 -> XM5310 ->E63 -> Omnia 2 -> Samsung Wave -> E63 -> iPhone 4 16gb -> E63 -> iPhone 4 16gb -> iPhone 4S 16GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5 32GB -> 4S 32GB

#691308  autor: DiAbOlO
 18 sty 2014, 17:07
Coś za duża obniżka (z 89 zł przy 24 msc i z 79 zł przy 36 msc).
Taryfa aby na pewno Premium?

...:::DiAbOlO:::...

#691317  autor: KLAINMAX
 18 sty 2014, 17:24
Nie wiem jak ta taryfa sie nazywa. Jedyne co mnie interesowalo, to co w sobie zawiera. Telefon strasznie drogi (tylko 300zl taniej niz na allegro). Da sie cos jeszcze z tego wycisnac? Dodatkowo chcialbym dodac, ze zoaferowana cena telefonu uezglednia juz rabat 200zl dla przedluzajacych umowe.

W910i -> W980 -> W995 -> XM5310 ->E63 -> Omnia 2 -> Samsung Wave -> E63 -> iPhone 4 16gb -> E63 -> iPhone 4 16gb -> iPhone 4S 16GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5 32GB -> 4S 32GB

#691324  autor: DiAbOlO
 18 sty 2014, 17:44
Jeśli rabat był na poziomie 200 zł (czyli za 1959 zł), to jest to cena z taryfy Premium.
Ostatnio max upust był na poziomie 300 zł. Jednak przestrzegam, by upewnić się, co i w jakiej cenie oferuje konsultant, bo ja ostatnio przejechałem się na tym.

Druga kwestia, to czy umowa ma być na 24 czy 36 miesięcy?

I trzecia, rozmawiałeś z konsultantem SUK czy zwykłym?

#691327  autor: Halset
 18 sty 2014, 17:55
SACZI pisze:
szpenton pisze:...
A za to ja mam służbowy w Plusie ...
Zasięg bezapelacyjnie lepszy od T, ale często biorę prywatny (T) i dzwonię, bo na Plusie zrozumieć nic nie idzie.
Oczywiście w schronisku w Dolinie Kościeliskiej PLus jest w zasięgu sieci, a T poza siecią.
Eee tam :P Jedno miasto to już nie żadna wyrocznia :)
Dla przykładu - popływaj sobie po Bałtyku - Plus pierwszy ginie. TM ma bardzo mocny a Orange najlepszy - ostatnia sieć, której na Bałtyku stracisz zasięg ;)
Natomiast to samo widzę w Plusie co Ty. W 3miescie zrywa połączenia. W okolicach Trójmiasta to samo. Chyba jest przeciążona albo "starość" wychodzi bokiem.
Tak, w Plusie niby zasięg jest wszędzie ale się nie dogadasz ani nawet smsa nie wyślesz.
Już wolę nie mieć bo przynajmniej wiem, że nie mam.
I jeszcze jedno - na TM czy O nawet na jednej kresce idzie pogadać. Na Plusie - ni diabła.
I nie mówią o 3mieście, czy okolicach 3miasta ale o całym pomorskim.
Plus to był Plus kiedyś wiele lat temu (ceny też zawsze mieli z górnej półki) ale dzisiaj inne sieci zrobiły postęp i czasami mam wrażenie, że w miastach lepiej idzie się dogadać z najmłodszego Playa niż Plusa.
BTW - piętnowany Orange w 3mieście bardzo dobrze działa.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, 18:12 przez Halset, łącznie zmieniany 1 raz.

#691335  autor: KLAINMAX
 18 sty 2014, 18:08
DiAbOlO pisze:Jeśli rabat był na poziomie 200 zł (czyli za 1959 zł), to jest to cena z taryfy Premium.
Ostatnio max upust był na poziomie 300 zł. Jednak przestrzegam, by upewnić się, co i w jakiej cenie oferuje konsultant, bo ja ostatnio przejechałem się na tym.

Druga kwestia, to czy umowa ma być na 24 czy 36 miesięcy?

I trzecia, rozmawiałeś z konsultantem SUK czy zwykłym?
Dzwoniono do mnie z biura obsługi klienta, umowa z kolei ma trwać 24 miesiące.

#691368  autor: DiAbOlO
 18 sty 2014, 19:48
To lepiej upewnij się, że taką kwotę abonamentu (65 zł za no limit czyli taryfę Premium) masz zapisaną na koncie abonenckim, bo mnie jedna konsultantka (z BOA, nie SUK) zrobiła w bambusa mydląc oczy zniżką na telefon w wysokości 500 zł przy taryfie Premium. Po upewnieniu się m.in. na forum, że owa kwota to bujda na resorach postanowiłem złożyć reklamację. Nic tym jednak nie wskórałem, bo okazało się, że oferta nie była zapisana na koncie i krótko mówiąc mogę "gonić się"...

#691399  autor: Maniu79
 18 sty 2014, 20:52
Wczoraj negocjowałem warunki nowej umowy! Miałem do przedluzenia 2 abonamenty i mix-a. Po rozmowie z konsultantem wyszlo na to, ze najlepiej wziasc oferte przez internet. Ceny telefonow w abo za 69 były 200 pln wieksze od tych co proponuja mi na necie :shock:. Niezbity z tropu poprosilem o polaczenie z SUK-iem...mysle sobie nie bedzie zle :D , tam przez GODZINE rozmawiałem z pania, ktora zaproponoia mi w koncu dwa abonamenty za 79,90 plus siec rodzinna 1,99 ( chyba juz nawet bez stacjonarnych, tyle opcji przeszedlem) i sony sp za 1 zl. Tragedia!!! Jestem juz ich klientem od 15 lat i bywało, przy przedluzaniu umowy tak, ze dostawałem gorsze warunki niz, ktos kto przechodzil do nich. OK taka mieli polityke ale to co teraz proponuja to jest tragedia. Jedynie na co moglem liczyc w SUK-u to obnizka abonamentu o 5 pln, i telefony drozsze niz oferta przez internet. Sony Xperia L przez neta w abonamencie 69 kosztowała chyba ( juz sie powoli gubie :D ) 69?zl, a w SUK-u 249 zl. O co kaman??? :shock: Jestem posiadaczem 3 abonamentow w T-mobile,1 mixa, ze o karcie nie wspomne :mrgreen: ! Takie argumenty nie podzialaly na nich... Jak probowalem podejsc pod oferty przedstawiane na forum, to mnie pani wysmiala i powiedziała, ze ona za wiele nie moze, a w konkurencji typu PLAY tez kolorowo nie ma, bo czytała ich regulamin. Cholera jasna mnie chwycila, bo cały mecz w pilke reczna "przegadałem" :lol: i w dodatku nic nie ugrałem... Poczekam chwilke w maju koncza mi sie umowy na abonament jesli nic mi nie zaproponuja ciekawego to w koncu po tylu latach ich oleje. Szkoda tylko bo w koncu po rozbudowie sieci po tylu latach moge zadzwonic z domu, a nie musze wychodzic na zewnatrz...no wiec chyba dlatego sie tak cenią!!!
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, 23:10 przez Maniu79, łącznie zmieniany 1 raz.

#691410  autor: Halset
 18 sty 2014, 21:11
Poczekaj tydzień i zadzwoń jeszcze raz. Oferta też zależy na kogo trafisz po drugiej stronie. To są tylko ludzie.
Pamiętaj, że zawsze to jest konflikt interesów. Ty chcesz jak najmniej zapłacić, a po drugiej stronie jak najwięcej zarobić. I to się tyczy każdej branży i w każdy sklepie.

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#691414  autor: Mobo43
 18 sty 2014, 21:28
Mnie też zastanawiają w cenniku dwie opcje cenowe np. Nokia lumnia 625 jest za 389/129 * niby ta druga cena tylko przez neta, ale czy umowa na 24 miesiące ? a może nisza cena jest przy umowie na 36 miesięcy ? ciekawe ... i przez neta niema tej zniżki na abonament 10 zł.

#691421  autor: Maniu79
 18 sty 2014, 22:16
W SUK-u "podobno" mogą mi obnizyc abonament o 5 zl. Przerobilem z panią abonamenty od 69 zl przez 49 zl,59 zl i 79 zl...w kazdym abonamencie ta sama znizka (5 zl!), ewentualnie w cenie abonamentu moga mi dolozyc "nielimitowane stacjonarne" :| . Halset poczekam jeszcze chwile, podzwonie oczywiscie ale podejrzewam, ze trafilem na nieciekawy okres w promocjach i "szalu" w najblizszym czasie mi nie zaproponują...Bede zmuszony zrobic to na co sie nie zdecydowalem 8,6,4,lata temu.
Pozd

#691432  autor: Halset
 18 sty 2014, 22:50
Maniu79
A do kogo chcesz przejść? Ceny są podobne a jakość o te kilka złotych raczej nie wchodzi w rachubę ;)
A na poważnie - czytałem tutaj, że TM obniża abo o 10zł. Więc jestem zdziwiony.

Możliwe, że trafiłeś na dziwny okres. TM trochę zmodyfikowało abonamenty (wywalili stacjonarne), Orange podwyższył ceny telefonów.
Szef TM powiedział kiedyś, że ceny raczej nie spadną i chyba miał rację....
Powalcz jeszcze. Powodzenia

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#691468  autor: molibden
 19 sty 2014, 07:22
Nie spadły... one wzrosly. Tmobile zlikwidowało praktycznie abonamenty za 19zł bez telefonu. Czyli najtańsze, których miało najwiecej w segmencie użytkowników starszych +50. Ten abo na 3mc, który został za 19zl trudno traktowac poważnie. Dla tych ludzi zostawanei w T-mobile jest zupełnie nieopłacalne. Pójda albo w prepaid albo do nju. Suma sumarum T-mobile zagrało tak jak kiedyś zagrała tepsa czy Nc+. Ustalili cene najniższego abonamentu nie nizszą niż pewna, wygodna dla nich kwota i zmusili do kupienia wiecej za wiecej. Kiedyś pamietam abonament za neo najniższy to był 32zł. Dziś 50 i to najniższa opcja. Korzyść po stronie operatora oczywista bo on sprzedaje jakies wirtualne minuty, bajty i inne usługi generowane automatycznie. Klient tego segmentu albo je wykorzysta, albo i nie. najczęściej nie wiec opłata 29zł za abo + 5 za stacjnarki to dla nich żyla złota. Starsi ludzi ektórzy tylko rozmawiają nie znają się na netach, pakietach, negocjacjach wiec biora co jest. Ja uciekam bo mam 4 telefony do opłacenia + net i robi się mało zabawnie

#691482  autor: sb84
 19 sty 2014, 10:18
Ok, mam już dostępne oferty. Potrzebuje utrzymać numer, nie, nie chcę czekać 6 miesięcy jeszcze na jakiś lepszy (prepaid na przykład, lub ucieczka) ruch. Potrzebuję zoptymalizować opłatę do jak najniższej.

W tej chwili widzę 29,90 w ofercie bez telefonu. Uda mi się z SUK zejść poniżej tej kwoty?

#691485  autor: molibden
 19 sty 2014, 10:28
przypuszczam że jedyne co ci się uda wytargować to pakiet na stacjonarne przez jakiś czas. Na jaki czas przed końcem umowy można podpisać nową? Ichyba tylko na wyższy abo niż na starą?
Przyznam ze postęp w pdnoszeniu ceny mieli piorunujący. Przez kilka lat można było miec telefon w widełkach 15-19zł. Od kiedy wlazło t-debile walnęli 29zł i teraz to jeszcze tylko na komórkowe. JA dałem sobie spokój i przeszedłem na prepaid. Dla rodziców musze jeszcze coś znaleźc. W nju mnie trochę zniechęca to ze równie szybko jak ja moge wypowiedzieć im umowę, oni mogą w równie szybki sposób zakończyć dotychczasowe, bardzo dobre warunki.

#691486  autor: Micho
 19 sty 2014, 10:31
sb84 pisze:W tej chwili widzę 29,90 w ofercie bez telefonu. Uda mi się z SUK zejść poniżej tej kwoty?
NIE.

Tyle razy było już mówione, jedynie możesz wynegocjować 15 miesięczną umowę.
  • Strona 272 z 350
  • 1
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 350
  • 1
  • 270
  • 271
  • 272