• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 8 z 136
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 136

#690556  autor: andrzejgolota
 15 sty 2014, 21:50
Jest to faktycznie niedogodność i jakiś absurd ale mimo wszystko oferta dla osób dzwoniących te ok 100 minut/msc i dużo smsujących bardzo fajna. Mógłbyś się ew przyjrzeć też ofercie Viking Mobile. Za doładowanie 19 zł dostajesz jako bonus 2000 sms i 2gb neta [z którego korzystasz sporadycznie więc dla ciebie to akurat niewielki bonus] - wtedy stawka za minutę wynosi 29 gr - więc starczy na jakieś 65 minut do wszystkich sieci. Z kolei doładowanie 29 zł - bonusy: 2gb, 2000 sms, i przez 31 dni od momentu doładowania stawka za minutę 19gr, co da ok 150 minut do wszystkich.

Jest jeszcze formuła MiniMax w Play: miesięcznie no limit sms + no limit rozmów - maksymalnie 38 zł, ale kwotę tą znacznie obniżasz sobie dzięki promocjom doładowań organizowanym średnio raz w miesiącu.

#690562  autor: mambzika
 15 sty 2014, 22:09
Generalnie najbardziej zastanawiałem się nad ofertą njumobile i virgin mobile,ale nie wiem czy w moim wariancie,któraś z nich jest korzystniejsza niż play. Może się ktoś wypowiedzieć na temat obu sieci? Jak z zasięgiem itp?

#690574  autor: buba1234
 15 sty 2014, 23:09
Pytanie czy twoi znajomi mają smartfony? Przy Virgin Mobile, która ma świetna ofere dla smartfonów masz darmowy nolimit smsów internetowych np. przez program Viber, bo w virgin jest darmowy wolny net = lejek [strony www do czytania dobrze na nim chodza na operze mini].

#690654  autor: mambzika
 16 sty 2014, 11:41
buba1234, mają,ale ich w ten sposób nie wykorzystują niestety. Głównie to smsy i dzwonienie.

#690717  autor: Emsi
 16 sty 2014, 15:04
Skoro rozważasz Nju, to może lepiej formuła Mini max? W Play masz za free, a pozostałe środki na dzwonienie do innych sieci. Ja mam w sumie podobnie użytkowanie do Ciebie i korzystam z Play na kartę + pakiety SMS no limit za 10zł/miesiąc i 10zł za 1GB neta.
 #690868  autor: sebt
 16 sty 2014, 22:39
Witam. Bez owijania:
Zależy mi na ofercie na kartę z pakietem internetu 1GB co miesiąc oraz z RWK. Aktualnie jestem w Virgin Mobile i pakiet ten kosztuje 19zł. Chciałbym wydawać nieco mniej. Czy wybór Orange 12zł/1GB to najrozsądniejsze rozwiązanie? Czy można w Orange mieć taryfę Orange YES zachowując RWK?

#690873  autor: Niezgodna7
 16 sty 2014, 22:48
Sebt.
Może być i Orange, a i w Yes jest RWK.
Ty tylko internet chcesz? Czy musi być powiązane z dzwonieniem i sms?
Jak tylko internet, i 1GB, to Free, doładujesz za 25zł, otrzymasz 1GB za darmo, a po wyczerpaniu zmień na Yes, kup za 12zł. Zostanie Ci 13zł na następny.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#690875  autor: sebt
 16 sty 2014, 23:02
Tak, zależy mi głównie na internecie. Nie dzwonię i nie smsuję zbyt często z prywatnego telefonu.

A jeszcze jedno: zaciekawiła mnie promocja "Darmowy Internet LTE na 30 dni" w RBM. Mogę zrezygnować z RWK na rzecz tego internetu. Tylko czy jak NIE jest się w zasięgu LTE lub smartfon nie obsługuje LTE, to promocja dalej obowiązuje i nie są naliczane dodatkowe koszty?

#690876  autor: cyanoone
 16 sty 2014, 23:03
W Virgin zapisz się do klubu i wtedy 1 gb wychodzi niecałe 13 zł :) Dodatkowo masz pakiet 100 mb po doładowaniu konta za 10. Wartro dodać, że masz lejek bez endu i za 0. Od siebie dodam, że gdy przejdziemy do Plusa dostaniemy 240 zł bonusu. Jest RWK a cena pakietu wynosi 13 zł (1 gb)
pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#690878  autor: marcinek243
 16 sty 2014, 23:07
Co do lte jest to 200gb. Porzebne jest urządzenie oraz zasięg lte inaczej rozlicza normalnie z bonusu

#690882  autor: sebt
 16 sty 2014, 23:18
cyanoone pisze:W Virgin zapisz się do klubu i wtedy 1 gb wychodzi niecałe 13 zł :) Dodatkowo masz pakiet 100 mb po doładowaniu konta za 10. Wartro dodać, że masz lejek bez endu i za 0. Od siebie dodam, że gdy przejdziemy do Plusa dostaniemy 240 zł bonusu. Jest RWK a cena pakietu wynosi 13 zł (1 gb)
pozdrawiam ;)
Zapomniałem, że po każdym doładowaniu mam bonus :mrgreen: Wybaczcie, wyleciało mi to z głowy, ale to pewnie dlatego, że konto doładowuję raz na kilka miesięcy większą kwotą. W takim razie nie opłaci mi się przechodzić do ani do Plusa, ani do Orange, bo w VM mam 19gr/min :) A promo RBM to raczej dla miastowych i to bardziej do domu, niż mobilnie.
Dziękuję za pomoc i rozwianie wątpliwości.

#690947  autor: ripp1337
 17 sty 2014, 11:14
W Play na kartę Lubię to! jest chyba 1 GB/10 zł, ale problemem może być chyba ważność konta. I szczerze mówiąc nie jestem pewien, czy ta oferta jest aktualna. Tak czy inaczej może warto sprawdzić.

#690956  autor: marcin1980
 17 sty 2014, 11:42
W VirginMobile masz lejek 32kb/s wystarczy do swobodnego surfowania po necie na operzemini :-) oczywiście po wykorzystaniu transferu

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#692800  autor: BartN
 23 sty 2014, 13:32
Witam,
po przeglądnięciu chyba wszystkich możliwych ofert już wszystko mi się wymieszało i nadal nie wiem jaką sieć wybrać. Teraz jestem w Orange POP ale taryfy w Orange wydają mi się mało korzystne. Chciałbym mieć dostęp do internetu, myślę, że przez miesiąc maksymalnie wykorzystałbym do 500MB. Ogólnie to mało wysyłam sms i mało dzwonie. Dobrze by było gdyby konto było ważne jak najdłużej bez doładowywania (w Orange korzystam z usługi rok ważności konta). Proszę o jakieś propozycje.
Pozdrawiam
 #692854  autor: turtles
 23 sty 2014, 15:23
Witam jaka siec polecacie
miesiecznie wykorzystanie
400min komorkowe
~20min stacjonarne
100 sms'ow
0mb netu

max 30zl

musi to tez byc prepaid albo umowa z mozliwoscia szybkiego zerwania bez jakichs konsekwencji gdyz brany jest pod uwage wyjazd za granice i wtedy zmiana numeru

z tego co widze to chyba tylko Nju na rachunek sie oplaci, ale jak wyglada proces rezygnacji z umowy i ile on trwa ?

#692856  autor: Morvius
 23 sty 2014, 15:28
jest też play minimax na kartę lub RMB

Klasyczny obserwator wątku.

#692864  autor: bazooka
 23 sty 2014, 15:55
BartN, niech sobie inni piszą co chcą, ale jeśli mało SMS i mało dzwonienia to ja bym nie rezygnował z orange - jedynie zmienił sobie taryfę na Orange Free na kartę - zawsze możesz przetestować jeszcze inną taryfę, jeśli standardowe 12zł za 1GB Cię np nie zadowala...

Sprawdź ile najwięcej zużywasz w miesiącu transferu, no i w przypadku bardziej szczegółowej pomocy od nas musisz się bardziej określić jaki budżet miesięczny chcesz przeznaczać i może jeszcze skoro mało dzwonisz to do czy nie czasami do kilku numerów tylko i w jakiej one są sieci... nie trzeba zaraz lecieć do ofert NO LIMIT gdzie trzeba wybulić 19 czy 29zł/m-c. Ja z kolei wykorzystuję potencjał swojego smartfona z dwiema kartami, mam dostęp do dwóch sieci i małą ilość dzwonienia po innych sieciach niż orange załatwiam sobie na razie Virgin mobile, bez żadnych pakietów minut i bez łachy 19gr/min :) ....internet jednak w ilości ok150-180MB miesięcznie wypełnia mi pakiet w Orange za 5zł => 200MB.

Aha - jeśli masz smartfona to SMSy oczywiście z aplikacji łączącej się z usługą MultiBox, SMSy do wszystkich sieci 30 lub 100 (opcja GOLD) jakbyś pisał normalnie z telefonu :)
 #692866  autor: marcin1980
 23 sty 2014, 15:58
turtles pisze:z tego co widze to chyba tylko Nju na rachunek sie oplaci, ale jak wyglada proces rezygnacji z umowy i ile on trwa ?
W NJu masz umowe miesięczną i w zależności kiedy papiery do nich dojdą tak ci wypowiedzą umowę z reguły to kolejny okres rozliczeniowy.

Play MiniMax to prepaid kupujesz dowolny starter wklepujesz odpowiedni kod i gadasz bez limitu bez żadnej umowy po prostu nie zasilisz nie pogadasz

W NJU za komórkowe zapłacisz 19zł plus 20min stacjonarne to koszt 3.80 plus 100sms to 9zł to ci wyjdzie 31.80.
U innych operatorów zapłacisz ponad 40zł :-)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 16:05 przez marcin1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#692868  autor: perdos1
 23 sty 2014, 16:02
W Nju zapłacisz 19+4+9 czyli około 32 zł miesięcznie. Jak chcesz taniej to Play minimax w promocji doładowań, łądujesz za 51 przy promocji mniejszych promocjach (60%) i masz no limit rozmowy i smsy przez 2 miesiące, potem na koncie zostanie ci jeszcze ponad 5 zł. Przy większych promocjach (100%) doładowujesz za 55 zł, po miesiącu przedłużasz bonus doładowaniem za 5 zł przez FB. W efekcie masz no limit rozmowy i sms przez 3 miesiące za 60 zł. Podsumowując, jak nie chcesz śledzić promocji to NJU, jak chcesz taniej to Minimax. Z NJU możesz zrezygnować z 30 dniowym wyprzedzeniem, z Play Minimax od razu bo nie wiąże cię żadna umowa.

#692884  autor: Dziedzic Pruski
 23 sty 2014, 17:10
Jeżeli rozmowy są wykonywane równomiernie, to NJU na abonament. Jeśli nieregularnie i np. dzwonisz dużo dwa dni w tygodniu, a potem wcale, to NJU prepaid gdzie zapłacisz 11 miesięcznie zł tylko na komórki, albo 19 za wszystko. Dodatkową zaletą prepaidów jest to, że podczas urlopu nie ponosisz kosztów i nie przepadają minuty oraz to że nie ryzykujesz ponoszenia opłat większych, niż to co masz na koncie.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular
  • Strona 8 z 136
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 136
  • 1
  • 6