• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 270 z 350
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 350

#690833  autor: usiu128
 16 sty 2014, 20:14
molibden pisze:robią wszystko zeby opychac jak najwięcej elektro-badziewia. Tablety, modemy... robi się powoli dyskont ze sprzętem w luksusowych cenach. Ludzie z prowincji, biedniejsi będa uciekać z tego całego t-mobile gdzie pieprz rośnie. Może już skalkulowali ze nie utrzymają ucieczki do nju i dali sobie spokój z najtańszym segmentem.

z perspektywy sklepu i sprzedazy to wcale tak nie wyglada :) wiadomo jakis tam % odchodzi ale masa ludzi podpisuje aneksy, dobiera nowe umowy z tabletami itp wiec biznes sie kreci :)
Ci co zostaja a jest ich na prawde sporo generuja duze przychody dla firmy - odsetek ludzi ktorzy kupuja kody na gruponie i przechodza np do Orange jest na prawde niewielki w porownaniu z tymi ktorzy przychodza do punktow i umowy przedluzaja/aneksuja.

#690839  autor: przemek289
 16 sty 2014, 20:41
do mk888 po pierwsze Xperia jest trochę większa niż SIII, po drugie Xperia jest na pewno lepiej wykoanana, szkło z obu stron robi wrażenie, SIII ma mocno nasycone kolory na wyświetlaczu (Amoled), zależy jak kto lubi, na Xperie lepiej nie patrzeć pod kątem bo wyświetlacz traci kontrast taka uroda matrycy TN, trzymając telefon przed sobą wszystko jest super, nakładka w Xperii jest mniej przeładowana bajerami, chodzi sprawniej,
Ja bym się skusił na Xperię telefon nowszy od SIII, lepiej wyposazony i dużo lepiej się prezentujący, po za tym jest już w sieci aktualizacja do androida 4.3 ze wszystkimi bajerami z nowszej Xperii Z1.

#690862  autor: tomczyn
 16 sty 2014, 21:57
tomczyn pisze:Udało mi się dodzwonić, rzeczywiście ogólny konsultant bez problemu przełączył. Standardowo: przy Basic 10zl taniej na abo i 100zl taniej na telefon.

Do zobaczenia za niecale 2 lata ;)
Dostałem umowę, telefon O DZIWO tańszy o 150 zł, a nie o 100 tak jak Pani z SUK mi obiecała, więc niby fajnie, ale nie ma ani słowa o kwocie abonamentu jaką będę płacił, i trochę boję się otworzyć telefon, żeby nie było za późno na wycofanie się. Mam tylko nazwę taryfy Rodzina 60 (dlaczego nie BASIC ?!) w ramach promocji o kodzie HRWB1N_RATY (o czym też w necie nic nie mogę znaleźć).

Ktoś wie o co chodzi ? Jak potwierdzić sobie ile będę płacił miesięcznie za abo ?

EDIT: Ok, sorry za spam, już znalazłem dokumenty na stronie http://komplet.t-mobile.pl/?140114ALYA67MBME

#690867  autor: kotziriomote
 16 sty 2014, 22:39
tomczyn, możliwe, że tyle otrzymałeś. Początkowo też mi taką ofertę proponowano w basic multimedialnej: -10 zł na abonament i -150,00 zł na telefon.

Ostatnio ktoś do mnie dzwonił po raz kolejny i zaproponował 10 zł zniżki na basic, ale wtedy już bez rabatu na telefon, albo to albo to... Po informacji, że poprzednio dostałam i 10 zł rabatu i 150 zniżki na tel pan stwierdził, że nie ma takiej oferty i jeśli nie chcę -10,00 to on dziękuje za rozmowę.
Boję się co będzie dalej :D Teraz to już chyba tylko podwyżka abonamentu :D

Tylko raz jeden, aż do końca świata!

#690869  autor: mk888
 16 sty 2014, 22:43
piotrzet i przemek289. Dzieki za rady.

Dodzwonilem sie 9 minut przed zamknieciem (ufff!) SUK. Wybrałem Z-ke
Na pytanie o termin gwarancji baterii Pani nie wiedziała ale szybko zaproponowała mi ubezpieczenie na telefon ;)
No i niestety potwierdzila (jeszcze dzisiaj moge zaproponowac Panu takie warunki) , że jutro beda już inne warunki pakietów.

#690870  autor: Mobo43
 16 sty 2014, 22:46
tomczyn pisze:
tomczyn pisze:Udało mi się dodzwonić, rzeczywiście ogólny konsultant bez problemu przełączył. Standardowo: przy Basic 10zl taniej na abo i 100zl taniej na telefon.

Do zobaczenia za niecale 2 lata ;)
Dostałem umowę, telefon O DZIWO tańszy o 150 zł, a nie o 100 tak jak Pani z SUK mi obiecała, więc niby fajnie, ale nie ma ani słowa o kwocie abonamentu jaką będę płacił, i trochę boję się otworzyć telefon, żeby nie było za późno na wycofanie się. Mam tylko nazwę taryfy Rodzina 60 (dlaczego nie BASIC ?!) w ramach promocji o kodzie HRWB1N_RATY (o czym też w necie nic nie mogę znaleźć).

Ktoś wie o co chodzi ? Jak potwierdzić sobie ile będę płacił miesięcznie za abo ?

EDIT: Ok, sorry za spam, już znalazłem dokumenty na stronie http://komplet.t-mobile.pl/?140114ALYA67MBME
Według tego regulaminu co podałeś linka wychodzi że abonament Basic kosztuje 44,90. A tutaj ludzie podają że dostają za 39,90, więc zły podałeś link, albo ja źle czytam tenże regulamin :-D

#690884  autor: szpenton
 16 sty 2014, 23:31
mk888 pisze:No i niestety potwierdzila (jeszcze dzisiaj moge zaproponowac Panu takie warunki) , że jutro beda już inne warunki pakietów.
Powróżmy trochę z fusów....
Od jutra zmieniają się pakiety, więc można się spodziewać:
- obniżki abo z możliwością dokupienia pakietów minut, sms, danych ile i gdzie kto chce dzwonić pisać czy cokolwiek - najbardziej pożądana opcja przez klientów, najmniej opłacalna dla operatora,
- pozostawienia abo na obecnym poziomie, ale ogolenie z minut, danych, z możliwością dokupienia takowych jak ktoś chce - najgorsza opcja dla klientów, najlepsza dla operatora,
- powrotu wymienialności pakietów i normalności abonamentów - chyba wersja optymalna..

#690908  autor: molibden
 17 sty 2014, 05:47
No i są nowe taryfy. Comfort 24mc za 29,99zł + nielimitowane rozmowy na komórkowe za 10zł +nielimitowane na stacjonarne 5zł. Razem to co w nju kosztuje 29 zł w t-mobile kosztuje 45zł. Nie wiem jak to nazwać nawet... Pakiety podstawowe adresowane są zwykle do odbiorcy masowego - zainteresowanego głównie i wyłącznie dzwonieniem. Kto to kupi? Jeszcze do tego Bezpieczny internet z 5zł. No ludzie... :banghead: :banghead:
Bezwarunkowo wyprowadzam wszystkie telefony od tego operatora.

#690912  autor: DiAbOlO
 17 sty 2014, 06:38
Żeby w taryfach Premium wprowadzić dodatkową opłatę za no limit na stacjonarne zakrawa o kpinę. Podobnie zresztą z niższymi abonentami. Dobrze, że Orange ponownie ruszyło z Grouponami na obniżenie o 30% abonamentu...

Reasumując, kolejny strzał w kolano ze strony T-M. Nic dodać, nic ująć.

...:::DiAbOlO:::...

#690913  autor: Rolnik123
 17 sty 2014, 07:15
Może w utrzymaniówce będzie można to dostać za free. Pożyjemy, zobaczymy ;]

#690914  autor: molibden
 17 sty 2014, 07:28
A ile osób tak naprawdę negocjuje warunki przez SUK? wszystko kupują przez net albo w salonie. ja rzadko bywam w salonach ale jak byłem ostatnio żeby podac nowy numer dowodu bez czego nie przenieśliby mi prawdopodobnie numeru, to wszyscy klienci pytali nie o zapisy umowy a o nowe smartfony. Powariowali ci ludzie ale płaca za własna głupote. Dużo i bez marudzenia. Jak powiedziałem że chce się przenieśc do nju bo nie wykorzystuję minut na tym numerze to facet zrobił wielkie oczy i powiedzial ze i tak zapąłce 19zł. On jakby nie rozumiał ze sa ludzi ektórzy chca płacić za to z czego korzystają a nie za to z czego korzystania pozwoli mi operator. Nie przeniosłem do nju tylko przenioslem do Virgin bo dla mnie jeszcze lepsza oferta, ale on dalej twierdził że najszczęśliwszy będę w T-mobile. No cóż.. rozumiem. Taka jego praca ale wyobrażam obie jakich dziadków którzy przychodzą tam zamotani a wychodza jeszcze bardziej. Ta nowa oferta jest po prostu bezczelna. ktoś kto zecyduje się na pakiet za stacjonarne sprezentuje operatorowi 120zł gratis na całą umowe. jak weźmie NL na komorki w pakiecie Comfort (wielki mi komfort ... aj waj) dopłaci 240zł. No to wiadomo ze człowiek yślący , który tylko rozmawia, nie potrzebuje smartfona za kilkaset zł pójdzie do nju, red bull, minimax lub jeśli robi tego niewiele to pójdzi ena prepaid. Zostawanie w T-mobile przy tych oplatach to głupota.
A najśmieszniejsze jest to ze jeszcze kilka lat temu najniższy abonament w Erze kosztował 14.99 i było 60min w tym. Ktoś kto mało dzwonił mógł na to sobie pozwolić. Teraz 29.99 i bez możliwości darmowego dzwonienia na stacjonarne

#690919  autor: szpenton
 17 sty 2014, 08:25
Strategia zdobywania klienta...
T chyba w 1 kwartale rozpoznaje na ile może sobie pozwolić..

#690921  autor: piotrzet
 17 sty 2014, 08:41
W abonamentach dla przedłużających umowę w tych najwyższych było 5GB internetu teraz mamy 2GB. Oni chyba chcą tracić dużą ilość klientów jedyne co mnie zatrzymało to właśnie 5GB internetu i nolimits na stacjonarne mają szczęście że się zdecydowałem wcześniej bo teraz już by się ze mną pożegnali

#690922  autor: margeo
 17 sty 2014, 08:42
Internet też się zmienił:
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... nia/oferta

http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... mem/oferta

Niby drożej, ale dołożyli GB. Tak więc zależy kto co potrzebuje...
Za 15zł mam 2GB i niedługi mi się kończy aneks. Ale więcej nie potrzebuję, bo często jestem w zasięgu WiFi, albo światłowodu, więc raczej nie przedłużę umowy - zostawię tak, jak mam. Co z tego, że za dopłatą 5zł będę miał drugie tyle, skoro średnio w mc schodzi mi 1,5GB.

POZDRAWIAM!

#690927  autor: usiu128
 17 sty 2014, 09:15
jak na razie w SUK można mieć minuty wymienne na stacjonarne i nie dopłacać dodatkowo 5zł więc przynajmniej to zostawili... :)

#690928  autor: molibden
 17 sty 2014, 09:16
Moze oni po prostu chca zamrozić rynek. Reszta widząc takie warunki nie wprowadzi nowych promocji bo walczyć nie ma z kim. Możliwe że niektórzy nawet wycofają pewne promocje. I niczego ni bedzie. Przeciez t-mobile tak naprawdę daje na 24 mc umowę w której jest tylko 800min do komórkowych za 29zł. Za sms, za stacjonarne i cała resztę trzeba dopłacić. Ceny abo a telefonami to w ogóle jakiś absurd

#690933  autor: DiAbOlO
 17 sty 2014, 10:04
usiu128 pisze:jak na razie w SUK można mieć minuty wymienne na stacjonarne i nie dopłacać dodatkowo 5zł więc przynajmniej to zostawili... :)
No mi pani już nie chciała dać stacjonarnych w cenie abonamentu (w Taryfie Premium, kontakt z SUK)...

#690934  autor: usiu128
 17 sty 2014, 10:10
a to dziwne....

#690935  autor: DiAbOlO
 17 sty 2014, 10:12
Próbować z innym konsultantem? Telefonicznie, mailowo?

#690938  autor: usiu128
 17 sty 2014, 10:24
próbuj (może telefonicznie z innym konsultantem) - bo z tego co wiem to te zmiany które są wprowadzone, nie dotyczą SUK...
  • Strona 270 z 350
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 350
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270