• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #690260  autor: arturo_ma
 14 sty 2014, 18:50
Witam

Mam problem z odczytem kart sim w moim telefonie kruger&matz move. Telefon przez jakieś 3 miesiące działał bez zarzutu, kiedy któregoś dnia się zepsuł. Zobaczyłem, że nie mogę wysłać smsa, a w ustawieniach dual sim jest napisane, "brak karty sim". Telefon mi wcześniej nie upadł, ani nic w nim nie "grzebałem". Sprawdziłem kilka różnych kart sim i nie wiem jak to możliwe, ale jest jednak karta sim, która działa. Nie mogę z niej dzwonić, bo jest zablokowana(nie była przez długi czas doładowywana), ale po włączeniu telefonu musiałem podać jej kod pin, a w ustawieniach dual sim pokazuje, że jest "aktywna".
Wysłałem telefon na gwarancję i dowiedziałem się, że jest to uszkodzenie mechaniczne i gwarancja tego nie obejmuje, a naprawa będzie kosztować 250zł, kiedy telefon jest wart 450zł... Serwis to lechpol.

Czy ktoś spotkał się z z taką sytuacją, że jednak karta sim działa, podczas gdy inne nie?
Nie zamierzam tak tego zostawić, bo nie sądzę, by to było jednak uszkodzenie mechaniczne, spowodowane z mojej winy.

P.S. Telefon nie ma simlocka :P

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 15:01 przez arturo_ma, łącznie zmieniany 1 raz.

#690804  autor: paker
 16 sty 2014, 18:31
Powiem Ci, ze miałem kiedyś Samsunga w dual sim. Nie wspominam go za dobrze. Też się cały czas wieszał. Często było tak, że zgłaszał zajętość mimo, że nikt nie dzwonił. Blee