• Aplikacje i usługi łączące świat finansów i technologii. Także dyskusje o tradycyjnych bankach jeśli są one nowoczesne i innowacyjne.
Aplikacje i usługi łączące świat finansów i technologii. Także dyskusje o tradycyjnych bankach jeśli są one nowoczesne i innowacyjne.
Regulamin forum: 
Niech nie zmyli Was, że to dział Oprogramowanie.

Tutaj można dyskutować zarówno o aplikacjach związanych z finansami, ale też o usługach fitechów i tradycyjnych banków.

Uwaga! Nie akceptujemy żadnych reflinków, kodów polecających itp.
  • Strona 6 z 16
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

#670267  autor: pakierhakierxd
 25 paź 2013, 12:04
Polecam Alior Sync.
Mam jeszcze Mbank ale z powodu opłat wycofałem kartę i prawie nie korzystam,mam też Getina ale tam brakowało wpłatomatów ;)

Pozdrawiam :)

#670272  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 12:25
pakierhakierxd pisze:Polecam Alior Sync.
A jak tam się gotówkę wpłaca?

#670275  autor: JayCee
 25 paź 2013, 12:27
Euronet - wpłatomaty

#670280  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 12:48
Z wpłatomatami euronetu to odpada.

#670295  autor: pakierhakierxd
 25 paź 2013, 13:54
Nie musisz wpłacać tak możesz w banku jak coś ;) ,ja tam nigdy nie korzystałem z wpłaty w kasie,zawsze wpłatomat ;) ,wygodne dla mnie to jest :D,wypłaty ze wszystkich bankomatów masz za free,jest cashback jeśli masz wynagrodzenie co miesiąc i coś kupujesz przez neta,darmowe 10 przelewów natychmiastowych w mc-u przelew w 5 minut znajduje się na koncie dowolnego banku (na poczcie za 1 chcą 15zł !! ).

Pozdrawiam :)

#670362  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 18:52
pakierhakierxd pisze:ja tam nigdy nie korzystałem z wpłaty w kasie,zawsze wpłatomat
A ja raz wpłacałem w mbanku we wpłatomacie i jednak wolę w kasie.

Widzę, że w AliorSync wpłatomaty są płatne.

#670550  autor: user_delete19
 26 paź 2013, 20:41
@up

już było mówione, że konto w mbanku nie jest kompletnie darmowe, a spamowanie linkiem z reffererem (i to w dodatku przez iframe!) jest cholernie żenujące i pachnie naciąganiem! :/

#670556  autor: Asss
 26 paź 2013, 21:13
AliorBank teraz rządzi :-)

#670583  autor: drcox
 26 paź 2013, 22:48
wojciech pisze:@up

już było mówione, że konto w mbanku nie jest kompletnie darmowe, a spamowanie linkiem z reffererem (i to w dodatku przez iframe!) jest cholernie żenujące i pachnie naciąganiem! :/
Temu naciągaczowi powinni usunąć konto, w realnym świecie pewnie chodzi z bannerem mBanku na czole i reklamą darmowych gier na d*pie.

Dla mnie wpłatomat > wpłata w oddziale. Dlaczego? Ponieważ we wpłatomacie nie ma dwudziestu emerytów w kolejce którzy każdą pierdołę załatwiają w oddziale.

#681924  autor: buba1234
 11 gru 2013, 17:39
Czy można ufać danym z tej strony? Znacie ją?
Mają na bieżąco aktualizowane [chyba co miesiąc] dane, rankingi, opisy, zalety i wady kont.
Kod: Zaznacz cały
http://www.ekontobankowe.pl/

#686480  autor: adiq1033
 30 gru 2013, 12:32
Witam.

Podłącze się do wątku, bo rozglądam się za nowym bankiem. Obecnie korzystam z mBanku. Mam bodajże konto młodzieżowe - płacę 2zł/miesięcznie za posiadanie karty, zaś prowadzenia rachunku jest bezpłatne. Karta jest mi niezbędna do wypłacania i wpłacania gotówki na rachunek, ponieważ w oddziale za taką "usługę" liczą sobie aż 9zł... Chce zmienić bank, może i z głupich powodów, ale: 1) Zmienili szatę graficzną strony internetowej, przez co w ogóle nie mogę się odszukać... 2) Za sprawdzenie stanu konta w bankomacie ukradli mi 10zł - zaszkodziłem sobie głównie ze swojej niewiedzy na temat oferty, ale też dlatego, że od razu po wpłacie pieniędzy nie mogłem ich wypłacić, kiedy były mi niezbędne (czekałem z 15-30 minut, aż straciłem cierpliwość i sprawdziłem rachunek w bankomacie, który nadal wskazywał 40zł na koncie pomimo wpłaty dodatkowych 10zł - niestety nie mogłem wypłacić kwoty niższej niż 50zł...), a dzisiaj sprawdzam online i mam pobrane x2 po 5zł za sprawdzenie stanu konta... K!@#$...

Moje wymagania:

- bezpłatne prowadzenie rachunku
- bezpłatne przelewy internetowe
- bezpłatna karta debetowa (w miarę możliwości)

Moją uwagę przykuł Getin Online, polecany na początku wątku: http://www.getinonline.pl/konta-bankowe ... bodne.html Nie podoba mi się tylko "SMS Info - Pakiet Podstawowy" 5zł miesięcznie za 30 SMS-ów z powiadomieniami ( http://www.getinonline.pl/egetin2/doc/t ... obodne.pdf ). Czy da się to wyłączyć, aby otrzymywać te zawiadomienia np. tylko w postaci e-maili (bezpłatnie)?

Chyba, że możecie polecić mi inny bank? Zaznaczam, że rzadko dokonuje płatności kartą. Rachunek jest mi potrzebny do odbierania przelewów z Allegro, zlecaniu ich podczas zakupów w sieci i wypłacaniu gotówki z bankomatów lub placówek.

#686560  autor: Spiite
 30 gru 2013, 17:30
W mbanku zmienili niedawno regulaminy, sprawdzenie konta w bankomacie skoczyło ze złotówki na 5.. A szatę graficzną możesz włączyć starą,cały czas jest dostępna. Nie podoba mi się też 4zł za obsługę karty(jeśli nie wyda się 100zł kartą) z 2zł,także wyłączenie opcji braku opłaty za kartę przy usłudze wypłaty ze wszystkich bankomatów za 5zł. Coraz bardziej psują..

Telefonom dotykowym i abonamentom mówię stanowcze NIE

#686565  autor: user_delete19
 30 gru 2013, 17:37
Ja bym unikał getinonline (miałem tam konto, trochę dziwaczny bank - wniosek o KK przetwarzali miesiąc, w międzyczasie zdążyłem wypowiedzieć umowę po czym radośnie... zaczęli rozpatrywać wniosek o KK =,= pomimo zamknięcia konta wraz z otoczką i tak mogłem się logować do serwisu internetowego =,=)

imho jeżeli chodzi o kompletną darmowość całkiem nieźle spisuje się Alior Sync, chociaż ich UI internetowe też jest mocno przekombinowane.

#686574  autor: KA
 30 gru 2013, 18:05
Kilka miesięcy temu założyłem konto Getin Up, całkowicie darmowe, jeśli zapłacisz kartą min. 300zł/mies. Mam to konto dla karty, którą płacę za paliwo i co miesiąc oddają ok. 50zł (poniżej lub powyżej, zależnie od ceny paliwa w danym miesiącu). Oprócz tego załapałem się przy zakładaniu konta na promocję "na start" (teraz już nie łączą dwóch promo na raz) i dostałem po 3 miesiącach używania konta 200zł tzw. nagrody. Są jeszcze dodatkowe, drobne plusy, ale to już szczegół.
Na to konto nie wpływa moje wynagrodzenie, przelewam z innego (głównego) trochę ponad 300zł miesięcznie, płacę ich kartą za paliwo i tyle.
Od lipca zwrócili mi już w sumie ok. 250zł za paliwo i podarowali 200zł w promocji. Przypomnę, że nie zapłaciłem im za nic od początku ani jednej złotówki.
Polecam!

#686591  autor: Golarz Filip
 30 gru 2013, 19:20
Ja korzystam z Alior Sync i jestem bardzo zadowolony. Żadnych opłat,żadnych warunków do spełnienia, by mieć coś za darmo,jak potrzeba wpłacić kasę do oddziały Aliora działają prężnie w całej Polsce, pomoc na stronie www działa jak należy.
Taki stary dobry mBank,jak zaczynał.
Poza tym cash back, co miesiąc kilka ekspresowych przelewów- nic tylko zakładać.
Jeszcze działa opcja płacenia kartą Pay Pass z tzw. systemie offline- czyli nawet jak brakuje trochę kasy na zakup,to transakcja przejdzie.
Minus na koncie powinno się potem uzupełnić.
Ale od maja 2014 już ta opcja zaniknie.

#686643  autor: adiq1033
 30 gru 2013, 22:59
Jestem osobą uczącą się i niepracującą, więc nie ma szans, abym wydał miesięcznie poprzez płatność kartą 300 czy nawet 100zł. Chyba, że decyduje się na konkretnie zakupy i/lub odbiór osobisty z płatnością w terminalu.

Alior Sync powiadacie? Byłem wcześniej w Alior Banku i nie za dobrze wspominam - tez mnie naciągnięto na dodatkowe opcje, których sam nie uruchamiałem, a za które musiałem zapłacić. Nawet nie otrzymałem od nich odpowiedzi zwrotnej z moim zażaleniem, a zostało mi to polecone przez samego pracownika.

4zł miesięcznie za kartę debetową w mBanku? Błyskawicznie zmieniam rachunek na inny... Póki co rozważam Getin Online, albo Alior Sync (chociaż coś z nim było nie tak, bo był kiedyś przeze mnie brany pod uwagę...). Jakieś inne pomysły? W mBanku co parę miesięcy zmieniają regulamin z opłatami. To irytujące.

#686712  autor: Spiite
 31 gru 2013, 10:01
Golarz Filip pisze:Taki stary dobry mBank,jak zaczynał.
Mój brat właśnie jak się jeszcze uczył i tylko w wakacje dorobił to nic mu z konta nie ubywało przez trzy lata. Tak było w mbanku:-( Dobre czasy raczej nie powrócą bo złapali dużo klientów a teraz systematycznie podnoszą ceny albo stawiają wymagania żeby nie zapłacić..
W Aliorze za parę lat będzie to samo.. a przyzwyczajenie jest ciężkie do zmiany w każdym przypadku.

Telefonom dotykowym i abonamentom mówię stanowcze NIE

#686734  autor: Golarz Filip
 31 gru 2013, 10:43
adiq1033 pisze:Jestem osobą uczącą się i niepracującą, więc nie ma szans, abym wydał miesięcznie poprzez płatność kartą 300 czy nawet 100zł. Chyba, że decyduje się na konkretnie zakupy i/lub odbiór osobisty z płatnością w terminalu.

Alior Sync powiadacie? Byłem wcześniej w Alior Banku i nie za dobrze wspominam - tez mnie naciągnięto na dodatkowe opcje, których sam nie uruchamiałem, a za które musiałem zapłacić. Nawet nie otrzymałem od nich odpowiedzi zwrotnej z moim zażaleniem, a zostało mi to polecone przez samego pracownika.

4zł miesięcznie za kartę debetową w mBanku? Błyskawicznie zmieniam rachunek na inny... Póki co rozważam Getin Online, albo Alior Sync (chociaż coś z nim było nie tak, bo był kiedyś przeze mnie brany pod uwagę...). Jakieś inne pomysły? W mBanku co parę miesięcy zmieniają regulamin z opłatami. To irytujące.
Ja też będąc wpierw w zwykłym Alior Banku miałem kłopoty- wpierw z kartą potem z przelewami; jak wszedł Sync od tamtej pory zero problemów i jeszcze grosza na mnie nie zarobili :)
Także niby ten sam bank,ta sama platforma rozliczeniowa,ale działa to wszystko o wiele lepiej.
Z obecnych ofert zobacz jeszcze ING, ale tam jest opłata za kartę- niewielka ale jest.

#689726  autor: kwintolp21
 12 sty 2014, 15:09
Również polecam AliorSync dla osoby nie pracującej lub osiągającej dochód <1000zł.
Zero opłat:
Dwie karty debetowa i naklejka paypass bez opłat
Wypłaty we wszystkich bankomatach w Polsce bez opłat i prowizji,
Brak minimalnych wpłat
Był jeszcze CashBack ale poniżej pewnego progu wpłat miesięcznych nie działa

Ja mam konto główne w AliorBanku firmowe i prywatne wspólne z żoną.
Oraz w AliorSync prywatne-osobiste :mrgreen:

#689963  autor: darek638
 13 sty 2014, 16:20
Golarz Filip pisze:Z obecnych ofert zobacz jeszcze ING, ale tam jest opłata za kartę- niewielka ale jest.
Opłaty nie ma jeżeli dokonasz płatności kartą w sumie na 200 zł. To chyba nie jest dużo.

Nigdy więcej Play.
  • Strona 6 z 16
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
  • 1
  • 4
  • 5