• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #689502  autor: Chiliheadgoat
 11 sty 2014, 01:05
Witam!
Od niedawna mam Xpierie L, bardzo jestem zadowolony z tego telefonu, jednak zauważyłem niedawno pewną dziwną rzecz. Otóż po restarcie telefonu zmieniają mi się dzwonek i alarmy w telefonie na nieznany dzwonek bądź alarmy z dziwnymi numerkami, czyli ogólnie nie to co być powinno. Dodatkowo, kiedy przeniosę jakąś grę na kartę i umieszczę jej skrót na pulpicie, to po restarcie ten skrót znika. wygląda to jakby to był problem z kartą sd albo odczytywaniem sd przez telefon, ale najśmieszniejsze jest to, że mogę normalnie muzykę odpalać z karty, grać w gry na karcie a dźwięki znikąd się tez nie zmieniają, wszystkie problemy występują po restarcie. Co to może być? Proszę o pomoc, z góry dziękuje!
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 15:00 przez Chiliheadgoat, łącznie zmieniany 1 raz.

#689511  autor: Chiliheadgoat
 11 sty 2014, 02:27
Nie, nowy jeszcze na gwarancji. Gdzieś wyczytałem że problemy z dzwonkiem są przez błędy w oprogramowaniu, ja swój telefon updateowałem do wersji jelly bean 4.2.2. Najgorsze że nie pamiętam czy ten problem występował wcześniej, nie przykuło to aż tak mojej uwagi.

#689575  autor: Eryk42
 11 sty 2014, 15:58
Sprawdź jeszcze czy na 4.2.2 nie masz problemu z opóźnionym paskiem (3-4mm) w górnej części ekranu np przy filmach i oglądaniu zdjęć.

#689650  autor: Chiliheadgoat
 11 sty 2014, 22:58
W jakim sensie opóźnienie? chodzi o pasek z baterią, zegarkiem itp?

#689801  autor: Chiliheadgoat
 12 sty 2014, 21:10
Sprawdziłem, też mam coś takiego. Od czego to może być?

#689813  autor: Eryk42
 12 sty 2014, 21:51
Na to wychodzi, że to błąd w oprogramowaniu. We wtorek oddałem moją L na gwarancję bo przy korzystaniu z neta to tragicznie wyglądało jak mi się rozmywało. Nie wiem jak to rozwiążą. Najlepsze jest to że nie u wszystkich to występuje po aktualizacji do 4.2.2. Jak zauważyłem u siebie to jeszcze 2 razy od nowa zainstalowałem 4.2.2 ale nic nie pomogło. Dam ci znać co serwis na to. Telefon oddałem w ramach niezgodności towaru z umową z żądaniem wymiany na nowy. Wiec jeśli nie zgodzą się na wymianę to wtedy dopiero oddam do naprawy. Tylko jak mi powiedzą, że nic nie mogą zrobić i mam czekać na aktualizację oprogramowania to chyba nie wyrobię. Ale skoro jest znaczny procent występowania tego zjawiska dziwi mnie brak jeszcze aktualizacji.

#689814  autor: Chiliheadgoat
 12 sty 2014, 21:55
Ok w takim razie czekam na wieści. Mam nadzieje że to tylko oprogramowanie. Niby to nie jest takie drażniące, bo na ten pasek nawet nie zwróciłem uwagi a dzwonek po restracie zawsze można na nowo zmienić. Gorzej jakby to było coś przez uszkodzenie telefonu, wtedy już gorzej, bo mogłoby się później coś dalej nieprzyjemnego dziać. Swoją drogą dzięki za zainteresowanie tematem :)

#691888  autor: Eryk42
 20 sty 2014, 16:34
sprawdź pw