• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #689129  autor: WujekZurek
 09 sty 2014, 20:27
Witam, sprawa wyglada tak, dziewczyna ma telewizor
Samsung UE55F6640 - 3d Tv
Laptop Sony vaio seria VPCEV3M1E z win 7
modem USB Huawei E173s-2 z netem mobilnym plusa.
Teraz moje pytanie jak to polaczyc? Sam mam w domu net ale z "kabla", podlaczony przez router.
Tu jest net mobilny i nie wiem jak to ugryzc. Czy trzeba dokupic router i jaki, czy moze da rade zrobic jakos z lapka hotspota? Glownie chodzi o ogladanie filmow, wiem ze mozna przez kabel hdmi ale chcialbym bezprzewodowo:)
Z gory dziekuje :)

#689135  autor: MaciejM
 09 sty 2014, 20:49
Kup router, a później można bezprzewodowo udostępnić poprzez program Samsung All Share.

Najlepiej gdyby telewizor był podłączony do routera po kablu, lepsza wydajność.

Nie dość iż w TV będzie internet to też udostępnicie filmy z laptopa :D

#689144  autor: WujekZurek
 09 sty 2014, 21:01
Jutro bede z tym walczyl :)
Jaki router najlepiej ?

#689203  autor: buba1234
 09 sty 2014, 23:16
Ja właśnie kupiłem i polecam Asus RT-N10U cena 102zł w morele.net mozna odebrac w ich punktach odbioru.

jest swietny, dobry zasieg, dobre zabezpieczenia i przede wszystkim ma port USB, mozesz w ten port USB wlozyc modem 3g/4g. Trzeba sprawdzic czy zadziala twoj modem na nim. Net idzie od routera bezprzewodowo mozesz tez polaczyc router kablem rj45 z resztą sprzętu.

Najlepiej kupic tez modem LTE i wlozyc do niego starter red bull mobile, doladowanie 50zł daje przez 100 dni 200GB na miesiac z predkoscia 15MBit/s a potem predkosc spada do 2Mbit/s i tak co miesiac 200GB z lejem. LTE to usluga darmowa wiec kasa zbiera sie na koncie i jest zuzywana dopiero jak jestescie w zasiegu samego 2g/3g lub na rozmowy i smsy/mmsy. [jak przelozycie do fona]. Wychodzi 15zł/miesiac srednio :P

p.s. jak masz orange popa
1. wyslij sms o tresci START na nr 8002 daje to rok wazne konto na wychodzące i przychodzące,
2. *101*14# kod obniza stawke do play

#689263  autor: WujekZurek
 10 sty 2014, 07:46
Dziekowac panowie :)
Ps 1 mam popa i rwk :)
Ps 2 ludzie z playa dzwonia do mnie :D
Nieglupi ten pomysl z routerem na usb, czyli kabel rj 45 nie jest niezbedny a tylko poprawia "osiagi" ?

#689528  autor: Stentor
 11 sty 2014, 10:35
buba1234 pisze:Najlepiej kupic tez modem LTE i wlozyc do niego starter red bull mobile, doladowanie 50zł daje przez 100 dni 200GB na miesiac z predkoscia 15MBit/s a potem predkosc spada do 2Mbit/s i tak co miesiac 200GB z lejem. LTE to usluga darmowa wiec kasa zbiera sie na koncie i jest zuzywana dopiero jak jestescie w zasiegu samego 2g/3g lub na rozmowy i smsy/mmsy. [jak przelozycie do fona]. Wychodzi 15zł/miesiac srednio
Brawo.
Niezły myk:)
Jestem w zasięgu LTE.
W połowie roku kończy mi się umowa z Multimedia . Zamiast przedłużać wypowiem im umowę . Zobaczymy jak powalczą o mnie :) A jak im się nie uda mnie zdobyć to kupię sprzęt do lte i do końca roku mi się spłaci:) A w grudniu dam im szansę ponownie. Albo zostanę w Red jak przedłużą tą promocję .

Roman

#689547  autor: WujekZurek
 11 sty 2014, 12:31
A u mnie stanelo na razie na kablu hdmi, takze dziekuje za pomoc wszystkim ;) nie wiem jaki jest sens kupowac sobie tv za 5k i narzekac ze router za 100 zeta jest drogi, lepiej kabel za 10 zlotych. Ech kobiety ;)