Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Rejestr jako taki jest, ale faktycznie brak licznika czasu dla poszczególnych połączeń nieco potrafi być denerwujące. Suma czasu połączeń jest w systemie. Ostatnio trafiłem na to, ale jakoś głupio zakopane.Xavi pisze:Brak rejestru połączeń, licznika czasu.
Dziwne. U siebie mam tak jak ustawiam.Xavi pisze: Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu głośność automatycznie się zmienia, u mnie na 13/30!
Rozumiem dokładnie i jest to ułomne.Markadiusz pisze:ja.michal, tak, rozpędziłem się z tą jedną strzałką, ale wiesz, o co mi chodzi. To jest mega ułomne, bo jednak kart SIM nadal używamy i standard vcf jest typowy dla wizytówek, a nie csv.
Brak konta MS w telefonie z WP to nieporozumienie trochę. Nie ma jak kupować aplikacji, zablokować telefonu w razie kradzieży lub zagubienia. To tak jak Android bez konta Google czy dawne BB bez BIS. Da się, ale po co? Oczywiście, jak zawsze podkreślam, co komu potrzeba.Na czym można z Live importować to można, ale nawet gdybym mógł to bym nie chciał. Dlaczego mam się łączyć z internetem? Może nie mam opcji? Może nie chcę tworzyć konta Outlook?
W 920 miałem już zainstalowaną. Widać jednak, że to dedykowana aplikacja dla produktów Nokii na co zwrócił uwagę kolega Markadiusz. W opisie na stronie sklepu i aplikacji, na samym dole jest Wyłącznie dla Nokia Lumia.Markadiusz pisze:O aplikacji nie słyszałem. To jest normalnie na liście aplikacji?
Jeśli pojawi się coś co uznam za lepsze dla siebie od WP8 to pewnie zamienię go na inny system, na razie się na to nie zanosi.maciejk1993 pisze:a tak ogólnie jesteście za Windows phone czy jeśli mielibyście możliwość to zmienilibyście go jak najszybciej na inny system?
Możesz napisać, gdzie to znalazłeś?ja.michal pisze:Rejestr jako taki jest, ale faktycznie brak licznika czasu dla poszczególnych połączeń nieco potrafi być denerwujące. Suma czasu połączeń jest w systemie. Ostatnio trafiłem na to, ale jakoś głupio zakopane.
Wziąłbym z niego stabilność, szybkość działania, IE i tych kilka aplikacji i włożył do Symbiana. Pod siebie miałbym prawie perfekcję.a tak ogólnie jesteście za Windows phone czy jeśli mielibyście możliwość to zmienilibyście go jak najszybciej na inny system?
Na samym dole w ustawieniach jest Sieć+, tam jest między innymi licznik połączeń głosowych.bodalski pisze:Możesz napisać, gdzie to znalazłeś?ja.michal pisze:Rejestr jako taki jest, ale faktycznie brak licznika czasu dla poszczególnych połączeń nieco potrafi być denerwujące. Suma czasu połączeń jest w systemie. Ostatnio trafiłem na to, ale jakoś głupio zakopane.
Jak tam wchodzę to mam tylko możliwość włączenia połączeń oczekujących i mogę wybrać zestaw znaków w smsach. Nie widzę licznika połączeń :-/Butkiewicz pisze:Na samym dole w ustawieniach jest Sieć+, tam jest między innymi licznik połączeń głosowych.bodalski pisze:Możesz napisać, gdzie to znalazłeś?ja.michal pisze:Rejestr jako taki jest, ale faktycznie brak licznika czasu dla poszczególnych połączeń nieco potrafi być denerwujące. Suma czasu połączeń jest w systemie. Ostatnio trafiłem na to, ale jakoś głupio zakopane.
Ustawienia > siec+ (na samym dole listy). Na samym dole jest Licznik połączeń głosowych.bodalski pisze: Możesz napisać, gdzie to znalazłeś?
O jakim kliencie piszesz? Wbudowanego nie ma. Czasem używam Linphone z Tlenofonem i działa bez problemu. Mankament jeden to taki, że aplikacja nie działa w tle więc odbieranie połączeń jest możliwe tylko jeśli aplikacja jest otwarta.divhashmorex pisze: Bardzo ograniczone i de facto nie dzialajace klienty SIP
Fakt, VPN by się przydał.divhashmorex pisze: Brak aplikacji FTP, VPN
Tego nie bardzo rozumiem. Jeśli aplikacja spełnia swoje zadanie to jaka mowa o "kiepskości"?divhashmorex pisze: Kiepskie aplikacje na Windows Phone
To akurat uważam za plus. MS jednak mocno weryfikuje aplikacje. Jeśli chcesz instalować aplikacje to spoza jest to możliwe. Trzeba założyć konto dla programisty (dewelopera czy jakoś tak). Nie bawiłem się w to bo mi to nie potrzebne więc więcej informacji musisz sam znaleźć.divhashmorex pisze: Możliwość instalacji aplikacji wylacznie z sklepu
Powinien być na samym dole.bodalski pisze: Jak tam wchodzę to mam tylko możliwość włączenia połączeń oczekujących i mogę wybrać zestaw znaków w smsach. Nie widzę licznika połączeń :-/
Tak też napisałem że jest w okrojonej wersji dostępne tylko bez podziału na wych, odebrane itd.ja.michal pisze:Rejestr jako taki jest, ale faktycznie brak licznika czasu dla poszczególnych połączeń nieco potrafi być denerwujące. Suma czasu połączeń jest w systemie. Ostatnio trafiłem na to, ale jakoś głupio zakopane.
Jaki masz telefon, Lumieja.michal pisze:Xavi napisał/a: Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu głośność automatycznie się zmienia, u mnie na 13/30!
Dziwne. U siebie mam tak jak ustawiam.
Mógłbyś to rozwinąć. Chodzi o jakąs aplikację do tworzenia dzwonków tak jak napisałeś czyli np zrób dzwonek, tak? Jeśli tak to się nie wypowiadam bo nie korzystam z takich wynalazków.divhashmorex pisze:Możliwość tworzenia dzwonków z mp3 tylko dla polaczen i z poziomu zewnętrznej aplikacji
Przyjrzyj się na liście połączeń. Masz napisane, które są odebrane, które wybrane, a które nieodebrane.Xavi pisze: Tak też napisałem że jest w okrojonej wersji dostępne tylko bez podziału na wych, odebrane itd.
Tak, 920.Xavi pisze: Jaki masz telefon, Lumie
Jaja są na słuchawkach, jak słucha się muzyki i nie wyciszy profilu.Wiślak pisze:1. Bardzo głośne SMS-y które przychodzą podczas rozmowy. Można ogłuchnąć i umrzeć na serce jednocześnie.
Zawsze jest odbiór osobisty.divhashmorex pisze: Z tym Allegro, to byłbym ostrożny, bo mogą wyjść różne kwiatki, nawet jeśli sprzedawca jest uczciwy, a telefon nowy, z pudełkiem, instrukcją i kartą gwarancyjną...
Może z poziomu samego telefonu nie, ale normalnie wykrawasz np w Audacity taki fragment, wrzucasz na telefon do folderu Ringtones i ustawiasz go. Problem tylko taki, że nie da rady dla każdego kontaktu innego dzwona.divhashmorex pisze: W Windows Phone, możesz używać tylko DOMYŚLNYCH dzwonków, a z plików mp3 dzwonka nie ustawisz.
Nokia 820 LAG. :Ddivhashmorex pisze:Lumia Amber Gold