• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #688308  autor: mkkot
 06 sty 2014, 15:00
Witajcie,

jest sobie nadajnik: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 32&zoom=17

Nadajnik fizycznie istnieje:

Obrazek

A jednak nie ma z niego zasięgu:

Obrazek

To by się zgadzało z mapą btsearch, gdzie jest tylko na liście pozwoleń, ale nie ma laców i cidów. No to piszę do playa co oni na to i czemu to nie działa:
Uprzejmie informuję, że w podanej w zgłoszeniu lokalizacji znajduje się repeater Play. Niestety jest on małej mocy i obsługuje niewielki obszar dlatego jego zasięg może być słaby lub niewykrywalny z większej odległości. Termin wzmocnienia sygnału lub rozbudowy niestety nie jest na chwilę obecną znany.
Poprosiłem o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia, podając więcej szczegółów. Oddzwonił gościu, który mnie przekonywał, że nadajnik działa. Zaczepiłem nawet właściciela tego domku, na którym nadajnik stoi i też mówił, że nadajnik działa. Emm. Co mam o tym myśleć? ;)

#688336  autor: Spacedust
 06 sty 2014, 16:17
Skrajny debilizm, umieszczać repeater na niskim domku zasłoniętym na około lasem. Jaki to ma sens ???

#688428  autor: inżynier
 06 sty 2014, 21:47
Skoro to jest repeater to "odbiera" słaby sygnał ze stacji bazowych i go wzmacnia, ale nie jest powiedziane, że musi go wzmacniać i "wysyłać" dalej na zewnątrz, równie dobrze może wzmacniać sygnał i "wysyłać" go tylko wewnątrz budynku z bardzo małą mocą dlatego Ty go nie odbierasz.

#688479  autor: mkkot
 07 sty 2014, 01:28
Zaraz, wewnątrz jakiego budynku? Ta antena stoi na czymś, co jest "szopą letniskową", jeśli ktokolwiek tam mieszka, to nie więcej niż 2 osoby. Repeater znajduje się koło zgrupowań akademików i w tym miejscu byłby bardzo sensowny, gdyby działał, bo zasięg jest taki, że robi ciągle handovery po 2G między antenami i rozłącza jak się poruszam po budynku.

[ Dodano: 2014-01-23, 15:43 ]
No, i zmolestowałem ich w końcu i zrobili. LAC 21 CID 55108 RNC 22.