• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #687713  autor: natalia20gd
 04 sty 2014, 11:57
Witajcie.
Mam pytano bo być może ktoś mi będzie tutaj w stanie doradzić.
Dzwoniłam na BOK Playa i tam szczerze mówiąc nie uzyskałam żadnej konkretnej informacji
Otóż:

21 grudnia popdisałam umowę w formule 4.0 unlimited w opcji tylko sim za 29,99 na 15 m-cy.
Mam w niej nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich sieci i bezpieczny internet.

Teraz z racji tego że sytuacja trochę mi się zmieniła będę potrzebować częściej korzystać z internetu w telefonie a niestety przy bezpiecznnym internecie to koszty są spore.

Zastanawiam się nad zmianą oferty albo rezygnacją z umowy.
Jestem świadomo, że przy zmianie abonamentu następa umowa musi być w wyższym planie.

Co mnie interesuje w ofercie: przede wszystkim nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci, i internet albo możliwość dokupienia pakietu internetowego.

Kwota abonamentu do 39,90

Może ktoś z Was poradziłby mi gdzie mogłabym napisać żeby ktoś zaproponował mi podobną ofertę?
Żal byłoby odchodzić z Playa bo współpraca puki co układała się bardzo dobrze

Ewentualnie u jakiego operatora mogłabym znaleźć podobną ofertę-oprócz Orange
Ostatnio zmieniony 11 sty 2014, 14:36 przez natalia20gd, łącznie zmieniany 1 raz.

#687808  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 17:17
aktywuj dodatkowy pakiet przez net i po problemie, a potem można wyłączyć bez żadnych konsekwencji

#687825  autor: pakierhakierxd
 04 sty 2014, 18:28
Nie ma w tej ofercie pakietów netu(jak wziął bezpieczny internet to musi go mieć) ,może może tylko migrować na wyższy abo :)

Pozdrawiam :)

#687857  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 21:56
to może druga karta sim,np T-Mobile,oferta mobilnego netu tylko sim 1 GB za koło 10 zł, albo oferta na karte Viking za 19 zł doładowanoa 2 GB, 2 000 sms i 65 minut

#687858  autor: pakierhakierxd
 04 sty 2014, 21:57
Wtedy musi telefon dual sim mieć.

#687862  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 22:02
albo do rozmów telefon po wcześniejszej umowie,a na net smartfon

#687870  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 22:17
24 miesiące to za długo jak na oferte tylko sim, moim zdaniem trzeba się od tego trzymać z daleka bo mogą się poprawić warunki,a umowa dalej będzie,

a jeśli wziąć pod uwagę,że jedna umowa już trwa to raczej nie należy dorzucać kosztów koło 40 zł tylko +
koło 10 zł za 1 GB w T-Mobile,
jest jeszcze ofera na karte w T-Mobile i Heyah z tym samym pakietem jetu i jest jeszcze największy pakiet 6 GB za 30 zł
Ostatnio zmieniony 04 sty 2014, 22:20 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#687871  autor: pakierhakierxd
 04 sty 2014, 22:19
45zł (doładowanie Allegro minimax Play) -prepaid bez umowy.
no limit do wszystkich
zawsze 0zł w Play
no limit sms/mms
500mb

#687874  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 22:22
jest już umowa za 29,99 zł z nielimitowanymi połączeniami, po co doradzasz oferte na rozmowy skoro ona już jest ?

potrzeba tylko oferty netowej taniej, nie dublowania oferty głosowej

#687881  autor: maniek89
 04 sty 2014, 22:36
Zamówić kartę Aero2 i po problemie.

#687882  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 22:39
tak,można też zamówić Aero2, zapomniałem o tej opcji, ale trzeba mieć świadomość,że darmowość Aero2 kończy się w 2016 roku

#687889  autor: pakierhakierxd
 04 sty 2014, 22:48
Pisała o możliwości zerwaniu umowy więc przedstawiam wszystkie opcje.

[ Dodano: 2014-01-04, 22:49 ]
Mała szybkość 512 kb i nie wszędzie dostępne ;)

#687895  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 23:00
nie opłaca się zrywać umowy, czasem kara za zerwanie umowy jest bardzo zbliżona do opłaty za abonament, więc lepiej dopłacić abonament do końca i dobrać sobie dodatkową oferte netu zamiast zrywać umowe,

Aero2 ma duży zasięg, Plus też korzysta z nadajników 3G 900 Aero2 i zasięg jest bardzo dobry,nawet NetWorks nie ma tak dużego zasięgu 3G 900

#687896  autor: pakierhakierxd
 04 sty 2014, 23:06
Wiesz Aero2 ma tylko zasięg 3g,sa miejsca gdzie tego zasięgu brak ...

#687917  autor: ciekawy
 05 sty 2014, 01:31
a o jakich miejscach piszesz ?
może podaj województwo czy coś,

ja na przykładach z moich lokalizacji tak do 100 km zaobserwowałem,że zasięg z Aero2 3G jest na tak dużym obrzarze że nie znika kiedy telefon jest ustawiony tylko na 3G,

nie wykluczam,że są takie miejsca gdzie zasięg 3G z Aero2 jest zły albo go nie ma ale nie znam takich miejsc, jeszcze w 2012 roku znałem takie miejsce ale nawet tam w tamtym 2013 roku zauważyłem,że jest już zasięg 3G z Aero2 co mnie trochę zdziwiło bo miejscowość jest mała i mogliby jeszcze czekać z zamontowaniem tam 3G a mimo to się pojawił ten zasięg,

co najlepsze ten 3G z Aero2 leci dobre 10 km od jednego nadajnika, sprawdzone w terenach gdzie znam rozmieszczenie nadajników i gdzie wiem gdzie się kończy zasięg z jednego masztu,a zaczyna z innego z drugiej strony miejscowości z innego miasta,

nie jest źle,a nawet bardzo dobrze jak na darmowy zasięg który jest dużo szerszy niż ten budowany w NetWorks, gdzie prawie w ogóle nie ma 3G 900, prawie bo jest bardzo minimalny,a w Aero2 na odwrót,jest na znacznie większym obszarze kraju,

jak ktoś chce przetestować czy zamawiać karte sim Aero2 to można kupić najtańszy starter Plusa,ustawić telefon tylko na 3G i podczas podróży można sprawdzić czy ten zasięg jest czy go nie ma po ikonie 3G na telefonie i po skali kreskach ile ich jest,a jak jest kasa na koncie to można spróbować połączenia z netem albo zwyczajnie odebrać połączenie od kogoś innego i porozmawiać chwile, jak nie rozłączy i nie będzie źle to znaczy,że zasięg jest ok

#689244  autor: kruszyna8
 10 sty 2014, 00:34
Witam. Również nie polecam zerwania umowy ponieważ kary za zerwanie umowy są bardzo wysokie i korzystniej jest jednak zmigrowac na wyższy abonament bądź aero.

Widzę że na forach prężnie działają sprzedawcy którzy polecają swoje produkty co nie zawsze jest korzystne dla klienta

#689423  autor: ciekawy
 10 sty 2014, 20:02
umowy nie opłaca się ani zrywać i płacić kary,

nie opłaca się podwyższać abonamentu bo potem chyba nie można obniżyć tego abonamentu,

najlepszym rozwiązaniem jest

1 GB za koło 10 zł w T-Mobile w abonamencie i na karcie ta sama cena,
w abonamencie po umowie terminowej warunki zostają takie same,

karta sim Aero2 darmowa do 2016 roku z ograniczeniem prędkości do 0,5 MB/s, z rozłączaniem co godzine,z długim czasem czekania na karte sim po zrobieniu przelewów jednego za depozyt, drugi za wysyłkę i wysyłka kopi dowodu osbistego,kopi dowodów wpłaty listem,a na końcu nie ma pewności,że to ta karta sim Aero2 zadziała w modemie usb,który mamy, to dobre dla kogoś kto chce się bawić,

jedno z tych rozwiązań jest lepsze niz płacenie kary za zerwanie umowy bo może wyjść że tyle samo albo mniej będzie dopłacić abonament ten który jest do końca umowy,

a podwyższanie abonamentu bez późniejszej opcji obniżenia też nie jest dobrym rozwiązaniem