• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 4 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

w jakiej sieci jesteś ?

Plus
6
9%
T-Mobile, Heyah
8
12%
Orange, nju
22
34%
Play, RBM, Virgin, Viking
29
45%

#687499  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 16:58
za koło 80 zł jest no limit ale w takim Play czy Red Bull Mobile ten no limit w ofercie z telefonem jest za koło 50 zł, różnica 30 zł miesięcznie,a za tą różnice to można jakiś abonament kolejny kupić choćby za 29 zł i dać komuś z rodziny kto nie ma albo wziąć na raty telefon na 24 miesiące to ponad 700 zł i wyjdzie to samo miesięcznie co w T-Mobile,

oczywiście,mogą być taryfy z minutami ale ja uważam,że jak ktoś kto nawet weźmie no limit a wykorzysta mniej minut niż 500 bo od tylu moim zdaniem opłaca się brać no limit, to jeśli tacy ludzie wydzwonią mniej to nikomu to nie szkodzi, przecież to że ktoś ma no limit nie znaczy że musi na okrągło rozmawiać tylko że może rozmawiać bez stresu i bez dokładania kasy do rachunku jeśli się wykorzysta więcej minut niż się normalnie wykorzystuje

#687503  autor: Ruben
 03 sty 2014, 17:10
ciekawy pisze: taki T-Mobile tak wprowadził no limit że to dodatkowy pakiet,a ludziom proponują taryfy za 60-80 zł i jak ludzie się na to zgodzą to już nie będą chcieli potem powiększać swojego rachunku o ten pakiet no limit za 20 zł i dalej będą mieli oferte z limitem minut
Po czym informuję, że piszesz nieprawdę Ty nadal piszesz
ciekawy pisze: nie będę specjalnie dla ciebie szukał tego, to sobie możesz sak znaleźć ... chciaź dam tu link
www.t-mobile.pl/pl/indywi...owa/z-telefonem
gdzie jest no limit ?
ja pod tym linkiem widzę ceny taryf i minuty,nawet nie doszukałem się opcji no limit
Znajduję i kolejny raz informuje, że jest taryfa z no limit i wskazuję konkretne informacje, to nagle piszesz
ciekawy pisze:za koło 80 zł jest no limit ale w takim Play czy Red Bull Mobile ten no limit w ofercie z telefonem jest za koło 50 zł,
Nie widzisz jakie sprzeczności piszesz? Na początku napisałeś, że w taryfach 60-80 pln nie ma no limit i trzeba pakiet za 20 pln kupić a teraz piszesz, że jest i porównujesz do innych operatorów.

Nie dyskutuje z Tobą na temat atrakcyjności cenowych tych ofert tylko wytykam bzdury jakie wypisujesz pomimo, że już w innych tematach kilka razy forumowicze zwracali Ci na to uwagę.
Tyle co tutaj piszesz, także w tematach o T-Mobile, to powinieneś oferty znać a nie popełniać systematycznie te same błędy.
Naprawdę nie ma obowiązku odpisywania na każdy post. Tym bardziej jak nie znasz odpowiedzi tylko zaczynasz snuć swoje przypuszczenia i wizje. Do takich rzeczy to blog jest a nie forum.

Zauważ do czego doprowadzasz. Napisałeś nieprawdę, ja starałem się to sprostować i powstała cała strona, która jest prostowaniem twoich nieprawdziwych informacji, jakie tutaj podajesz. I tak właśnie powstaje śmietnik w temacie, który założyłeś.
Czy o to Ci chodziło? To chciałeś uzyskać?

#687515  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 17:54
po woli,

artykuł na telepolis był dawno, może chodziło o oferte tylko sim,

śmietnik robisz ty Ruben swoim czepialstwem,

jak tak bardzo chcesz wiedzieć to poszukaj sobie artykułu na telepolis, tam było info,że jest do wyboru w nizszych taryfach za chyba koło 40 złotych minuty,a jak dorzucisz 20 zł to masz no limit, podobnie było w tej taryfoe koło 60 zł,masz minuty albo dorzucasz 20 zł i masz no limit

#687520  autor: Ruben
 03 sty 2014, 18:06
ciekawy, przepraszam bardzo ale przecież pisałeś, że na stronie nie ma takiej oferty i nawet link mi podesłałeś. Nie sprawdziłeś wcześniej?
Dlatego kolejny raz powtarzam, sprawdź wcześniej zanim coś napiszesz czy komuś udzielisz porady. No i co z tego, że kiedyś taka oferta była ale teraz jest inna. W ten sposób, to można pisać o ofercie sprzed roku, która nie ma nic wspólnego z obecną.
ciekawy pisze:śmietnik robisz ty Ruben swoim czepialstwem,
To nie jest czepialstwo tylko prostowanie twoich wypowiedzi, które mijają się z prawdą i mogą wprowadzać w błąd niezorientowanych czytelników.
Nie jesteś tutaj nowy żeby popełniać takie błędy tylko udzielasz się aż nadto intensywnie i akurat odnośnie tej oferty T-Mobile to już miałeś niedawno zwracaną uwagę a dzisiaj znowu piszesz to samo.
Ja kończę tę dyskusję, bo to nic nie wnosi dla czytających a Ty dwa razy się zastanów zanim coś napiszesz.

#687540  autor: bazooka
 03 sty 2014, 18:52
Wracając do pierwszego postu w temacie i mimo że wskazaliście po drodze tyle atrakcyjnych kwestii odnoszących się do P4 i MVNO, a o których NIE MIAŁO BYĆ PISANE, jak chciał autor...
...to dalej uważam, że warto być w sieci, która daje tańsze wewnątrzsieciówki.

Naprawdę uwierzcie nie trzeba mieć no limitów i równych stawek po wszystkich sieciach gdy 70% wydzwonionych w miesiącu minut dzwonimy "po sieci" - przeliczona stawka się uśrednia i daje wynik lepszy niż 13gr/min.

[ Tu przy okazji chciałbym uzyskać info o szczegółach stawki 4gr/min - gdzie i od kiedy lub przy jakich przeliczeniach, w prepaid Play :?: ]

ciekawy, podał liczbę minut, powyżej której opłaca się brać NO LIMIT - 500 - zgadzacie się z tym :?:

I jeszcze jedno: czy wśród piszących w temacie znajdują się jacyś "zżyci" z siecią, którzy nie przenieśli się z jednej do drugiej od paru dobrych lat, z powodu jakiejś pierdołki, która mogła mieć (i pewnie miała) miejsce u każdego operatora :?:

Jeśli są tacy to napiszcie - dlaczego :?: ...niech to pytanie rozwinie ten jakże dziwny wątek - który miał wprowadzić chyba faktycznie jakiś chaos, zlepek kłótni i "czepialstwa" (czyli...śmietnik).

Czekam na ciekawe odpowiedzi :)

#687547  autor: Ruben
 03 sty 2014, 19:17
sebusy, przy profilu jaki podałeś czyli 70% w sieci no limit nie jest najtańszym rozwiązaniem.
Jeżeli wiemy czego potrzebujemy, to można skroić taniej dla swoich potrzeb ofertę.

Ten limit 500 min dla opłacalności oferty no limit wg. mnie jest trochę zaniżony.
Ja dzwonie więcej a nie mam oferty nielimitowanej i płacę sporo mniej nawet niż płaciłbym w NJU :). Granice, od której wybierałbym ofertę nielimitowaną przesunąłbym bliżej 800-1000 minut.
Oferty no limit są niewątpliwie wygodne jednak dzwoniących tak intensywnie nie ma dużo, co statystyki od operatorów potwierdzają.
Zżyty nie jestem z żadnym operatorem. Numery przenosiłem kilkukrotnie i przeważnie decydowała o tym cena.

#687551  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 19:35
sebusy,

może być o innych sieciach ale najbardziej interesowało mnie dlaczego ludzie tkwią w gorszych ofertach,co ich trzyma,że np nie zmienią sieci jeśli w innej mają lepsze warunki,

co do mojego zdania,że no limit opłaca się od 500 minut, może troche za dużo minut policzyłem tak bez analizy na szybko ale licząc,że najniższy no limit kosztuje 19 zł,a cena minuty zaczyna się od 0,19 gr za minute to w tej sytuacji no limit opłaca się od 100 minut, to jest rownowartość 19 zł, a przy cenie 29 zł od 150 minut i więcej, np te 500 minut, 1000 i wszystko w cenie no limitu, czy to się opłaca,ja bez namysłu twierdzę,że tak,że to się opłaca

dlaczego wy ciągle zakładacie że ludzie dzwonią w większości do sieci ?
a jak dzwonią do każdej dużej sieci po 25% po równo to co tu da założenie że ktoś dzwoni 70% do sieci ? nic, nijak to się ma niekiedy do rzeczywistości,

sam po sobie wiem,że po równo dzwonie do wszystkich sieci,a jak są różnice że jakaś sieć przeważa to raz jest to jedna sieć,raz inna i nie mogę wybierać na zasadzie że do jednej sieci dzwonię więcej bo do wszystkich dzwonie po równo
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 19:42 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#687553  autor: bazooka
 03 sty 2014, 19:42
hohoho - no i mam dwie skrajności - podyskutujcie... moja prowokacja się udała

...zbliżam najbardziej jak umiem: 150 vs 800 i wtedy nolimit - skąd te skrajności - kto umie liczyć a kto przesadza - zrobił się ciekawy wątek - panowie czekamy na argumenty :)

P.s.
Nie będę zdradzał komu kibicuje :D

#687554  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 19:49
sebusy,

poważny jesteś ?

jak takie rzeczy czytam to mam wrażenie,że niektórzy nie rozumieją sensu taryf no limit, czyli idąc normalnym cennikiem po 0,30 gr w T x 150 minut = 45 zł,a ja potrzebuje minumum 500 minut i wiecej ale policzmy 500 minut po 0,30 gr w T = 150 zł,a 1000 minut co też się zdarza to po 0,30 gr z T daje 300 zł, no jeśli przeciwnicy no limit wolą tyle płacić to nikt nie broni, ja wole ściąć koszty i dzwonić bez stresu za jedną opłatą, we wcześniejszym poście obliczyłem minimalne wykorzystanie minut od których opłaca się mieć no limit

#687562  autor: Ruben
 03 sty 2014, 20:26
sebusy, obecnie dzwonię różnie ale na jednym z numerów za 19 pln mam około 350 minut poza sieć, nielimitowane w sieci i na stacjonarne, nielimitowane SMSy do wszystkich.
W najtańszym no limit za taki zestaw musiałbym zapłacić 38 pln czyli 100% więcej. Nawet dzwonili w sprawie przedłużenia umowy i zapytałem właśnie czy pani sama dobrowolnie podwyższyłaby sobie koszty o 100%. Umiała liczyć i stwierdziła, że lepszej nie może mi zaproponować :) Zakładając max. zniżki to i tak poniżej 30 pln nie zejdę.
Mam jeszcze inny zestaw, trochę droższy ale minut znaaacznie więcej i też wychodzi taniej niż no limit. Dodam, że w obu ofertach są to pakiety złotówek do wykorzystania także na połączenia międzynarodowe, za które w nielimitowanych ofertach musiałbym płacić extra poza abonament.

Dlaczego T-Mobile zlikwidował najniższy abonament only SIM? Za 19 pln było 400 min. wymiennych na SMSy i to większości wystarczy ale nie jest opłacalne dla operatora, bo droższe oferty słabo by się sprzedawały więc lepiej sprzedać klientowi drożej coś, czego i tak nie wykorzysta.

Podstawowy błąd jaki jest popełniany, to brak porównań do starych taryf kiedy nie było no limit tylko przeliczanie po podstawowych stawkach z prepaid. Przecież w pakietach T-Mobile na kartę minuta wychodzi nawet poniżej 10gr.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 20:31 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#687563  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 20:31
Ruben,

jak chcesz liczyć ceny po starych taryfach z czasów kiedy nie było Play,Virgin,Viking i 19 gr za min, to od razu możesz policzyć po cenie taryfy Idei z dawnych czasów za koło 50 zł 30 minut i koło 1,5 zł za minute, pogratulować pomysłu,
dzisiejsze oferty należy porównywać z dzisiejszymi,a nie tak jak proponujesz z ofertami sprzed lat,

że niby ludzie nie wykorzystają no limit,a 400 minut wykorzystają ?

no to policzmy na przykładzie 1000 minut, można je mieć już od 29 zł,

to co proponujesz 20 zł za 400 minut + 600 minut po 0,30 gr = 180 zł + 20 abonament,to łącznie wychodzi 200 zł, o 170 zł drożej od no limitu za 29 zł,

a pakiety T-Mobile na nic jeśli dzwonisz do innych sieci

#687565  autor: Ruben
 03 sty 2014, 20:43
ciekawy, jak dla mnie to możesz założyć i milion minut do swoich wyliczeń. Klawiatura wszystko przyjmie.
AUPU w postpaid oscyluje na poziomie 260 min. a w prepaid ~100 min. a Ty wyliczaj dalej swoje :D.
ciekawy pisze:a pakiety T-Mobile na nic jeśli dzwonisz do innych sieci
Znowu nie sprawdziłeś i piszesz głupoty. Kiedy Ty w końcu zaczniesz sprawdzać informacje, zanim je tutaj napiszesz?
Szkoda czasu na taką dyskusję. Ten temat prawie cały nadaje się do kosza.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 21:03 przez Ruben, łącznie zmieniany 2 razy.

#687569  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 20:50
Ruben,

pisesz o statystykach, czyli według nich przypada na ciebie 1 samochód i pół drugiego samochodu, pogratulować pomysłu liczenia,

ja się opieram na przykładach z realnego życia,nie statystyk,że może policzą wykorzystanie minut tych,którzy mało dzwonią i wrzucą to w jeden excel z tymi,którzy dużo dzwonią,podzielą przez liczbę wszystkich klientów sieci i wyjdzie wtedy może tak jak piszesz 260 czy 100 minut i ja mam na to zwracać uwagę ?
nie żartuj,

ja zwracam uwage tylko na moje wykorzystanie minut,a nie na jakąś metode liczenia wspólnych minut dzielonych przez liczbe abonamentów i prepaidów,

milion minut,
może dla ciebie to nierealne że można wykorzystać w no limit 500-1000 minut ale miej chociaż tyle kultury żeby zrozumieć że nie wszyscy korzystają z telefonu tak jak ty i tylko do sieci,

do kosza nadają się twoje czepialskie posty,

no limit według ciebie jest zły bo lepiej płacić za limitowane minuty + wykorzystanie minut po tych limitowanych, a wszyscy którzy mają no limit tego nie potrzebują bo ty to wiesz najlepiej, to może zapłacisz ludziom wyrównanie za minuty wykorzystane po minutach z abonamentu jeśli ci pokażą ile minut wykorzystali skoro doradzasz niekorzystne rozwiązanie

#687592  autor: Blank
 03 sty 2014, 21:48
[ Tu przy okazji chciałbym uzyskać info o szczegółach stawki 4gr/min - gdzie i od kiedy lub przy jakich przeliczeniach, w prepaid Play :?: ]
MiniMax przy 750 minutach i 1,5 GB internetu na 2 miesiące, z uwzględnieniem bonusu 70% lub wyższego (doładowanie 56-60 zł / 2 miesiące = ~ 30 zł / mc, czyli ~4gr/min)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#687641  autor: Micho
 04 sty 2014, 00:03
Ruben pisze:Dlaczego T-Mobile zlikwidował najniższy abonament only SIM? Za 19 pln było 400 min. wymiennych na SMSy i to większości wystarczy ale nie jest opłacalne dla operatora, bo droższe oferty słabo by się sprzedawały więc lepiej sprzedać klientowi drożej coś, czego i tak nie wykorzysta.
Ja jestem własnie w takiej sytuacji. T wycofało abo za 20zł z 400min co było dla mnie idealne. Teraz najniżej co mogę wybrać to 30zł 800 min +no limit w sieci. Potrzebuję jakieś 200 min lub 100 + no limit w T. Tylko czemu mam płacić 30zł skoro mogę mieć za 19zł no limit w Nju? Przepłacać bo nie potrzebyje no limit? :)

#687710  autor: bazooka
 04 sty 2014, 11:48
Micho, takie oferty jak 30zł za 800min-no limit po sieci będę atrakcyjne i są dla tych, co dzwonią po sieci - naprawdę są tacy ludzie, którzy dzwonią po jednej choć to kompletnie nie zgadza się z wizją świata autora tego wątku.
Ja w ogóle nie rozumiem o co chodzi czasem ciekawemu, i co on rozumie z tych wypowiedzi, które nie stwierdzają czegoś dosłownie, wprost ... :)

Ruben, myślałem jednak, że uzasadnisz dosadnie ciekawemu dlaczego uważasz konkretnie 800minut miesięcznie jako granicę do wyboru NO LIMIT...zresztą ja też jestem ciekawy w tym miejscu skąd ta liczba, bo jest jednak zaskakująca nawet mnie :) ...wyjasnij wprost by nie pieklić autora tematu :)

divhashmorex, wybacz ale nikt nie dyskutuje o kombinacjach w Orange, jak można skorzystać na usługach promocyjnych dawanych w tej sieci, większość ich krytykuje porównując do prostych ofert MVNO i NO LIMIT dlatego takie kombinacje w Play pewnie mało kogo interesują, większość tego nie zrozumie, ale wierzę Ci, że tak jest - to wymaga jednak gimnastyki i logicznego myślenia oraz oszczędnej mentalności, co niektórym przychodzi z trudem :)

Na innym forum, ktoś mi ładnie poradził - głową muru nie przebijesz i że muszą być Ci, którzy nakręcają biznes operatorom za takich jak my, oszczędnym - inaczej dawno abonamenty i telefony kupowane "na raty, na dwa laty" nie miałyby racji bytu, a my pewnie płacilibyśmy za minutę zdecydowanie więcej :)

#687715  autor: Ruben
 04 sty 2014, 12:08
sebusy, przykro mi ale w tym temacie nie zaspokoję twojej ciekawości.
To jest ostatni mój post w tym temacie ponieważ kolejne mogą spowodować odzew autora tematu a nie zamierzam prowadzić dyskusji z kimś, kto:
- nie rozumie albo nie czyta, co piszą inni a sam pisze w sposób, że trudno go zrozumieć,
- wkłada w moje wypowiedzi stwierdzenia, których nigdzie nie użyłem więc ima się haniebnych sposobów,
- pisze nieprawdę powielając błędy, na które już miał zwracaną uwagę więc chyba świadomie wprowadza w błąd chociażby z brakiem ofert no limit w T-Mobile czy brakiem pakietów minut poza sieć w T-M na kartę,
- prostowanie błędnie podawanych informacji uważa za czepialstwo
To jest stracony mój czas, który jednak sobie cenię.

Poza tym, jest to temat traktujący o zaletach sieci tzw. w3 więc byłoby to nie bardzo związane z tematem ;)
W innym temacie, jeżeli takowy założysz tylko pod zdecydowanie lepiej pasującym tytułem, to wyjaśnię i rozpiszę. Liczba podana szacunkowo ale myślę, że po wyliczeniach nie będzie znacznie odbiegać.

#687746  autor: Darecky
 04 sty 2014, 12:57
Orange.

Dlaczego? Bo podczas szalonych weekendów i innych promocji mają tanie telefony. Po drugie około 50 procent moich kontaktów to Orange. A po trzecie jak kiedyś coś mi pomylili na koncie to dostałem rabat, wiec dbają o klienta.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#687751  autor: Micho
 04 sty 2014, 13:08
sebusy pisze:Micho, takie oferty jak 30zł za 800min-no limit po sieci będę atrakcyjne i są dla tych, co dzwonią po sieci - naprawdę są tacy ludzie, którzy dzwonią po jednej choć to kompletnie nie zgadza się z wizją świata autora tego wątku.
No są rózni ludzie, np. mój teść :) Ale dalej upieram się, że nie opłaca się płacić 30zł za no limit w 1 sieci skoro za 19zł masz no limit do wszystkich sieci :) Masz 10zł taniej i dzwonisz ile chcesz i gdzie chcesz. Dlatego po tylu latach wierności trzeba opuścić sieć T :)

#687794  autor: ciekawy
 04 sty 2014, 16:38
Micho,

zgada się,jak jest no limit za 19-29 zł to trzeba go brać,a nie szukać taryf z minutami w tej samej cenie,dlaczego kogo ciekawi to może sobie poczytać wcześniejsze moje posty :)
  • Strona 4 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4