• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

w jakiej sieci jesteś ?

Plus
6
9%
T-Mobile, Heyah
8
12%
Orange, nju
22
34%
Play, RBM, Virgin, Viking
29
45%

#685287  autor: user_delete34
 25 gru 2013, 13:09
astelitt, właśnie. Odnośnie internetu, mam 2 karty: Plus Internet na kartę z nabitą paczką danych i aero² z usługą BDI. Nie widzę alternatywy, jeśli ma to być internet mobilny - pokrycie UMTS (900 MHz) największe, pokrycie LTE największe, osiągalne prędkości bardzo przyzwoite.

#685418  autor: ciekawy
 26 gru 2013, 09:48
że jak ?

LTE idzie z nadajników Aero2 900 ?

3G tak ale LTE też ?

#685425  autor: user_delete34
 26 gru 2013, 10:31
ciekawy pisze: LTE idzie z nadajników Aero2 900 ?
Skąd Ty takie wnioski bierzesz?

#685427  autor: ciekawy
 26 gru 2013, 10:36
z twojej poprzedniej wypowiedzi, tak to napisałeś,że można było zrozumieć,że LTE idzie też z Aero2 900

#685435  autor: user_delete34
 26 gru 2013, 10:50
Niby gdzie coś tak sugeruje? Stwierdzam, że mam 2 karty a następnie - że sieć Plus ma największe pokrycie w technologii LTE i w UMTS.

#685687  autor: astelitt
 27 gru 2013, 09:50
ciekawy LTE leci ze stacji Mobyland 1800Mhz

#685762  autor: Blank
 27 gru 2013, 15:54
perdos1,
Jakby było 200 minut za 30 zł, to bym się z tobą zgodził, ale zdaje się, że matury z matematyki to ty byś raczej nie napisał (a podobno jest prostsza niż inna czynność seksualna).

Ja jestem w Play, ze względu na stawkę za minutę - 4 grosze za minute to naprawdę mało i nawet "gimnastykować" się jakoś specjalnie nie trzeba. Pomijam, że jakość Playa jest zdecydowanie lepsza od Orange (choć do T-Mobile porównania niestety nie ma).
A te, 4gr/min to przy założeniu, że pakiet internetowy jest oczywiście za darmo ;D
Bo gdyby liczyć, że pakiet kosztuje mnie 20 zeta, to koszt minuty spada do 1 grosza :D (1,33gr).
Przez jakiś czas, w Playu było gorzej, ale chyba po prostu coś zmieniali, bo w końcu nie tylko wróciło stare, dobre, ale nawet lepsze :D
Obrazek
Obecnie, 5 Mbps to minimum, 6 Mbps to standard, dawniej było o 1 Mbps, a przez około 1,5 miesiąca 1,5-2,5 Mbps mniej i w rezultacie nawet rozważałem zmianę sieci :D
6 Mbps w Szczecinie osiąga wyłącznie T-Mobile w HSPA+ (nie licząc Plusowego LTE ofc, co do którego nawet nei wiem czy w Szczecinie jest). Plus jest o 33% słabszy (również na HSPA+ [test z wykorzystaniem karty Klucza]), zaś Orange... może lepiej zostawmy bez komentarza ;D

Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać? :D

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#685782  autor: perdos1
 27 gru 2013, 16:50
No właśnie dla takich wartości liczyłem, źle spojrzalem i napisałem to wyżej. Musze cie zaskoczyć bo zdalem rozszerzona.

Skad wziąłeś to 4gr/min?

#686497  autor: Marcoo
 30 gru 2013, 13:24
Co ma virgin i viking mobile do play poza wspólnymi nadajnikami? Już nie można było tego dać oddzielnie w ankiecie ?

Jak dla mnie najlepszy jest RBM bo idealnie się wpasuje w moje potrzeby, tak na prawdę każda sieć jest dobra jeśli ma się tam znajomych więc dla każdego będzie coś innego.

#687338  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 00:23
jasne,to każdy wie,że najlepiej wybrać sieć w której jest najwięcej znajomych,

a jak się ma znajomych po wszystkich sieciach to która sieć jest najlepsza ?

#687367  autor: Micho
 03 sty 2014, 08:51
ciekawy pisze:a jak się ma znajomych po wszystkich sieciach to która sieć jest najlepsza ?
Ta co daje najwięcej za najmniej :)

#687384  autor: LysyAndroid
 03 sty 2014, 10:36
Nie play, bo na playa ludzie nie lubią dzwonić? :P

Siedzimy, fajnie jest...

#687390  autor: Golarz Filip
 03 sty 2014, 10:45
LysyAndroid pisze:Nie play, bo na playa ludzie nie lubią dzwonić? :P
To już powoli przestaje być wyznacznik. Jeszcze jak była asymetria, jak P4 miało 2 mln klientów,jak przeniesienie nr do innego operatora było kosztownym i czasowym koszmarem to wtedy owszem.
Teraz przy ofertach no limit albo tak niskiej stawce, nie jest już ważne gdzie kto ma numer.
Dla przeciętnego Polaka sieć ma być tania i działająca.

#687413  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 12:21
po asymetri do Play już jest bez znaczenia do jakiej sieci ludzie dzwonią skoro ceny za minute są takie same, no limit jeszcze temu pomaga, niskie stawki jak 19 czy 13 gr za minute też pomagają w tym żeby ludzie nie ograniczali się w dzwonieniu bardziej niż muszą

#687422  autor: Flash999
 03 sty 2014, 13:00
...a Orange nadal kosi klientów, którzy nie wpiszą kodu. Tak samo T-Mobile stałych prepaidowców.
Kiedyś proponowałem znajomemu obniżenie stawki. Zapytał mnie: Po co mi to?

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#687446  autor: Ruben
 03 sty 2014, 14:08
ciekawy pisze:taki T-Mobile tak wprowadził no limit że to dodatkowy pakiet
Czy chcesz powiedzieć, że w T-Mobile nie ma typowej oferty no limit tylko trzeba wykupywać pakiet za 20 pln?
Podaj więcej informacji na temat taryfy, o której piszesz tzn. przynajmniej nazwę i link do oferty.

#687452  autor: nowosek
 03 sty 2014, 14:36
divhashmorex pisze:perdos1,
Jakby było 200 minut za 30 zł, to bym się z tobą zgodził, ale zdaje się, że matury z matematyki to ty byś raczej nie napisał (a podobno jest prostsza niż inna czynność seksualna).

Ja jestem w Play, ze względu na stawkę za minutę - 4 grosze za minute to naprawdę mało i nawet "gimnastykować" się jakoś specjalnie nie trzeba. Pomijam, że jakość Playa jest zdecydowanie lepsza od Orange (choć do T-Mobile porównania niestety nie ma).
A te, 4gr/min to przy założeniu, że pakiet internetowy jest oczywiście za darmo ;D
Bo gdyby liczyć, że pakiet kosztuje mnie 20 zeta, to koszt minuty spada do 1 grosza :D (1,33gr).
Przez jakiś czas, w Playu było gorzej, ale chyba po prostu coś zmieniali, bo w końcu nie tylko wróciło stare, dobre, ale nawet lepsze :D
Obrazek
Obecnie, 5 Mbps to minimum, 6 Mbps to standard, dawniej było o 1 Mbps, a przez około 1,5 miesiąca 1,5-2,5 Mbps mniej i w rezultacie nawet rozważałem zmianę sieci :D
6 Mbps w Szczecinie osiąga wyłącznie T-Mobile w HSPA+ (nie licząc Plusowego LTE ofc, co do którego nawet nei wiem czy w Szczecinie jest). Plus jest o 33% słabszy (również na HSPA+ [test z wykorzystaniem karty Klucza]), zaś Orange... może lepiej zostawmy bez komentarza ;D

Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać? :D
4gr za minutę? ; o

Jakim cudem? :D

#687476  autor: ciekawy
 03 sty 2014, 16:17
Ruben pisze:
ciekawy pisze:taki T-Mobile tak wprowadził no limit że to dodatkowy pakiet
Czy chcesz powiedzieć, że w T-Mobile nie ma typowej oferty no limit tylko trzeba wykupywać pakiet za 20 pln?
Podaj więcej informacji na temat taryfy, o której piszesz tzn. przynajmniej nazwę i link do oferty.
nie będę specjalnie dla ciebie szukał tego, to sobie możesz sak znaleźć, to było w newsie na telepolis że normalnie jest oferta z minutami,a jak ktoś chce no limit to dopłaca koło 20 zł,może 19,90 zł,jakoś tak, przynajmniej w tych taryfach z początku cennika,

chciaź dam tu link
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... -telefonem

gdzie jest no limit ?
ja pod tym linkiem widzę ceny taryf i minuty,nawet nie doszukałem się opcji no limit

#687487  autor: Ruben
 03 sty 2014, 16:39
ciekawy, wskazujesz ofertę Comfort, która nie jest ofertą no limit. Natomiast jest taryfa Premium, która jest no limit i nie trzeba żadnego pakietu kupować jak to napisałeś.
Wiele razy było to Tobie już mówione a Ty dalej piszesz nieprawdę.
Jeżeli komuś coś doradzasz, to sprawdź dokładnie a nie pisz na ilość, bo wprowadzić możesz kogoś w błąd pisząc, że w taryfie za 80 pln trzeba pakiet wykupić żeby mieć no limit.
Najpierw z dużą pewnością o czymś piszesz a zapytany o szczegóły odpowiadasz, że nie będziesz tego szukał.

Uważam, że dobrze, że oferują także taryfy inne niż no limit, bo nie każdy takie potrzebuje ale to nie jest równoznaczne z tym, że nie mają ofert no limit, tak jak piszesz.
Sprawdź pod tym swoim linkiem taryfę Premium.
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5