perdos1,
Jakby było 200 minut za 30 zł, to bym się z tobą zgodził, ale zdaje się, że matury z matematyki to ty byś raczej nie napisał (a podobno jest prostsza niż inna czynność seksualna).
Ja jestem w Play, ze względu na stawkę za minutę - 4 grosze za minute to naprawdę mało i nawet "gimnastykować" się jakoś specjalnie nie trzeba. Pomijam, że jakość Playa jest zdecydowanie lepsza od Orange (choć do T-Mobile porównania niestety nie ma).
A te, 4gr/min to przy założeniu, że pakiet internetowy jest oczywiście za darmo ;D
Bo gdyby liczyć, że pakiet kosztuje mnie 20 zeta, to koszt minuty spada do 1 grosza

(1,33gr).
Przez jakiś czas, w Playu było gorzej, ale chyba po prostu coś zmieniali, bo w końcu nie tylko wróciło stare, dobre, ale nawet lepsze

Obecnie, 5 Mbps to minimum, 6 Mbps to standard, dawniej było o 1 Mbps, a przez około 1,5 miesiąca 1,5-2,5 Mbps mniej i w rezultacie nawet rozważałem zmianę sieci

6 Mbps w Szczecinie osiąga wyłącznie T-Mobile w HSPA+ (nie licząc Plusowego LTE ofc, co do którego nawet nei wiem czy w Szczecinie jest). Plus jest o 33% słabszy (również na HSPA+ [test z wykorzystaniem karty Klucza]), zaś Orange... może lepiej zostawmy bez komentarza ;D
Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?