• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #686637  autor: pomadm
 30 gru 2013, 22:46
Witam,

Proszę o pomoc lepiej znających się na systemie Windows w telefonach.

Pytania:
1. Jak zapisuje się smsy w pamięci telefonu- piszemy smsa i chcemy go zapisać i dokończyć kiedy indziej- jak to zrobić?
2. Jak przekazać sms (przesłać takiego samego sms do kogoś innego?)
3. co zrobić aby odtwarzając wideo ze strony internetowej, po wygaśnięciu ekranu odtwarzanie zaczynało się od tej chwili kiedy zrobiliśmy stop a nie od początku? i ekran ustawiał się na pozycję poziomą a nie "resetował się".

dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

#686639  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 22:54
pomadm pisze:1. Jak zapisuje się smsy w pamięci telefonu- piszemy smsa i chcemy go zapisać i dokończyć kiedy indziej- jak to zrobić?
Jeżeli do konkretnej osoby, wchodzisz do konwersacji z nią, piszesz i nie wysyłasz, a wychodzisz z wiadomości. Radzę zrobić test, ale chyba tak robiłem i się zapisywało. Folderu z wiadomościami roboczymi w WP chyba nie ma (nie pamiętam).
pomadm pisze: 2. Jak przekazać sms (przesłać takiego samego sms do kogoś innego?)
Wchodzisz w konwersację, znajdujesz dany SMS, klikasz na niego i przytrzymujesz palec. Masz wtedy opcję skopiowania wiadomości, którą wybierasz. Wchodzisz teraz w konwersację z osobą, do której chcesz wysłać wiadomość (albo tworzysz do niej pierwszą wiadomość), klikasz na pole do pisania, klikasz i przytrzymujesz i masz opcję wklejenia wiadomości. Wklejasz, wysyłasz.
pomadm pisze:3. co zrobić aby odtwarzając wideo ze strony internetowej, po wygaśnięciu ekranu odtwarzanie zaczynało się od tej chwili kiedy zrobiliśmy stop a nie od początku?
Utrzymywać ekran, by nie wygasł - np ustawić gaśnięcie i blokowanie na 3 minuty, przed ich upływem przyciszyć i podgłosić dźwięk i oglądać dalej. Niestety, nie ma opcji takiej, jaką by się chciało.

Weź pod uwagę, że piszę z pamięci i nie napiszę Ci dokładnie słowo w słowo, jak wyglądał np tekst przy kopiowaniu wiadomości.

EDIT: Dziękuję, Tobie również: wszystkiego dobrego w 2014. ;)
Ostatnio zmieniony 30 gru 2013, 23:10 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.

#686646  autor: pomadm
 30 gru 2013, 23:05
Dziękuję bardzo za pomoc. Faktycznie da się kopiować sms :D
szkoda, że z tym wideo taka lipa ale trudno.
Dobrze, że jest to forum i ludzie chcący pomóc innym.

Pozdrawiam i powodzenia w nowym 2014 roku.

#686852  autor: Butkiewicz
 31 gru 2013, 23:50
1. Istnieje folder z wersjami roboczymi. Jeśli piszesz wiadomość i zaczniesz robić coś innego na telefonie to wystarczy wejść w wiadomości i dotknąć szarego paska na dole ale nie w miejscu gdzie są ikony, najlepiej po prostu tych trzech kropek.
2. Nie musisz kopiować i wklejać wiadomości, robisz tak jak napisał Markadiusz ale zamiast kopij wybierasz Prześlij dale, teraz wystarczy wybrać adresata i wysłać.

#687216  autor: Xy
 02 sty 2014, 18:59
Pierwsze dwa zagadnienia wyjaśnił kolega wyżej. Ja postaram się odpowiedzieć na ostatnie:
pomadm pisze:3. co zrobić aby odtwarzając wideo ze strony internetowej, po wygaśnięciu ekranu odtwarzanie zaczynało się od tej chwili kiedy zrobiliśmy stop a nie od początku? i ekran ustawiał się na pozycję poziomą a nie "resetował się".
Chodzi Ci o odtwarzanie na YouTube? Generalnie rzecz biorąc nic nie zrobisz. Sprawdziłem u siebie i odtworzyłem jakiś filmik z YT do mniej więcej połowy, zapauzowałem i zablokowałem ekran. Po odblokowaniu film wystartował od momentu pauzy, nie od początku. No bo jeśli wciśniesz "stop" to po ponownym uruchomieniu wszędzie ruszy od nowa ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71