Zgadza się - w tej chwili jedyny w miarę stabilny net to u900 od Aero2 (mam kartę BDI i działa wyśmienicie) no i WiMax z Netii (komin w Pomiechowku) ale to nie ten wątek

T-Mobile przeniósł się już w Skrzeszewie na maszt Orange (na starym przy stacji benzynowej nie ma już anten) i od tego czasu we wsi zasięg się znacząco poprawił. (pół rodziny jest w T-Mobile - wcześniej u nas w domu nikt z nich nie miał zasięgu - teraz jest) Dochodziło nawet do tego że służbową kartę w T-M musiałem przekierowywać na prywatny numer w Play (ale zalogowany do Plusa) Wcześniej w ogóle wewnątrz budynków nie było zasięgu (okolice Wiejskiej/Prostej), za to Orange się pogorszył (ale daje radę). Ciekawi mnie tylko, czy z odpaleniem u900 będą czekać na Warszawę, czy zrobią jak w Lublinie (okolice już mają a samo miasto jeszcze czeka) bo wtedy będzie naprawdę znośnie.
Co ciekawe, Plus w Janówku coś namieszał z GSM900 i w tej chwili nie da się spokojnie rozmawiać - co chwila rwie połączenia (w U900 nie ma tego problemu - przetestowane na karcie Plusa)
Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-01-03, 15:53 ]
i się wyjaśniło...
"jeżeli pisze Pan o maszcie na ul. Kolejowej przy ul. Wierzbowej, to jest to maszt stawiany na terenie kolejowym przez formę BOMBARDIER, która buduje nowy system sterowania ruchem kolejowym. Kolejny maszt stanął na ul. Plantowej przy ul. Roi."