• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 108 z 692
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 692

#686789  autor: Braymer
 31 gru 2013, 14:08
Mam trochę głupie pytanie :)
Ten kod powinienem wpisać gdzieś na stronie podczas wybierania oferty czy jak, bo nie czaję zbytnio jak mam go użyć :)

#686792  autor: KrP
 31 gru 2013, 14:29
http://sklep.play.pl/ecommerce/control/ ... RACOWNICZA

Tylko na przedłużenie patrzcie dokładnie czy to rzeczywiście jest aneks, nie wiem jak to przez www działa, w salonach idzie normalnie.

Żebyście przez przypadek nowej umowy nie wzięli. ;p

Abonamenty zawierają rabat z tytułu efaktury więc jak ktoś chce papier to musi doliczyć 5.99zł miesięcznie.

#686803  autor: Braymer
 31 gru 2013, 15:24
Ok, dzięki :) zobaczymy co z tego wyjdzie :)
edit: brat jednak na razie nie przedłuża umowy (nawet z rabatem oferta Play Online jest więcej niż słaba), więc wyrwałem się na chwilę z imprezy :D żeby wrzucić niewykorzystany kod - może się komuś przyda a jeszcze półtorej godziny jest :)
VIP9302050077

#686880  autor: aree1987
 01 sty 2014, 12:44
Braymer pisze:Ok, dzięki :) zobaczymy co z tego wyjdzie :)
edit: brat jednak na razie nie przedłuża umowy (nawet z rabatem oferta Play Online jest więcej niż słaba),
Orange ma bezkonkurecyjna oferte na net bez modemu, a mając jeszcze abo w O za 15GB zaplacimy 19,95zl w tym darmowe noce.

#686893  autor: Braymer
 01 sty 2014, 13:40
Ofertę Orange to ja znam na pamięć :D
ale dzięki :)

#686942  autor: KrP
 01 sty 2014, 17:35
aree1987 pisze:
Braymer pisze:Ok, dzięki :) zobaczymy co z tego wyjdzie :)
edit: brat jednak na razie nie przedłuża umowy (nawet z rabatem oferta Play Online jest więcej niż słaba),
Orange ma bezkonkurecyjna oferte na net bez modemu, a mając jeszcze abo w O za 15GB zaplacimy 19,95zl w tym darmowe noce.
Szkoda tylko, że umowa na 2 lata.

#686961  autor: Braymer
 01 sty 2014, 18:46
Przy tak dobrej ofercie to raczej nie jest duży problem.
Ci co brali rok temu w Play np te 18GB za 15zł to niby mieli umowy na rok, ale będą i tak siedzieć na tej umowie i po 3 lata, bo teraz oferta jest fatalna (np. ktoś pisał tu na forum, że miał ileś tam GB plus noce z routerem na rok za 33zł a teraz dawali mu tyle samo GB bez nocnego pobierania za 40zł)
no to sory bardzo
Ostatnio zmieniony 01 sty 2014, 20:54 przez Braymer, łącznie zmieniany 2 razy.

#686967  autor: ET
 01 sty 2014, 19:26
Czy Play posiada kody rabatowe na abonament (np. dla pracowników) podobne do tych w Orange?

#686969  autor: piokuk
 01 sty 2014, 19:40
Różnica pomiędzy Play a Orange jest taka, że w Orange po 24 miesiącach wracasz do warunków niepromocyjnych, a w Play siedzisz na promocji bezterminowo.

#686974  autor: ciekawy
 01 sty 2014, 20:26
dodam,

czyli w Play zmieniasz oferte na lepszą wtedy kiedy pojawi się lepsza oferta, a w takim Orange jeśli nie pojawi się lepsza oferta to są normalne warunki albo znowu zmiana sieci na inną,która ma lepszą promocje,a jeśli każda sieć ma podobną promocje to wtedy warunki mogą się pogorszyć

#686983  autor: Braymer
 01 sty 2014, 20:50
Wiem, że tak jest, no przecież powiedziałem, że ci co mają teraz np. te 18GB za 15zł tą będą siedzieć na tym po te przysłowiowe 3 lata.

#686986  autor: ciekawy
 01 sty 2014, 20:56
i to jest + oferty Play,niezmienność do póki klient sam nie zmieni warunków,nie ma stresu przed końcem umowy że trzeba przedłużyć i na jakich warunkach czy zmienić sieć czy nie tylko można korzystać bez stresu i bez zmiany warunków z tych warunków które się dostało rok temu czy kiedy tam

#686990  autor: lazaj007
 01 sty 2014, 21:05
znowu zaczyna sie bezsensowany dyskusja na temat tego co bedzie po zakonczeniu umowy. Ludzie, czy Wy kupujecie jakies oferty tylko po to aby czekac az umowa sie zakonczy i posiedziec na bezterminowce?! Bez sensu dyskusja
ja mam play online za 36,33 18gb ktora konczy mi sie za 3 miesiace i poki co nie mam zamiaru zostac bo nowe oferty sa tragiczne, chyba ze cos do tej porty sie zmieni ale nie wydaje mi sie a po zakonczeniu umowy nie mam zamiaru czekac na cud z nieba.
poki co kupilem starter orange i robilem testy w lokalizacjach w ktorych uzywam po i jestem mile zaskoczony. co prawda do tych 42mb to brakuje duuuzo ale ilosc gb mi to wynagrodzi... a jak za 2 lata bedzie slaba opcja w orange to przeniose neta gdzies indziej i tyle.
to nie telefon gdzie mamy sentyment do numeru, biore drugi i tyle

#687032  autor: ciekawy
 02 sty 2014, 00:05
może sam czekasz aż się umowa skończy,a są ludzie,którym się umowy już skończyły albo skończą i dzięki temu,że nie ma zmiany warunków na gorsze jak w Orange jeśli nie zyskasz lepszych warunków to w Play ci którzy mają dobry zasięg, prędkość o oferte dobraną do potrzeb zostaną zamiast przechodzić do Orange,a potem żałować,że przeszli bo oferta utrzymaniowa Orange może być gorsza, a na "rewelacyjnych" warunkach po umowie terminowej nie mogą zostać, po co komuś tyle GB że ich nie wykorzysta z niepewnością a raczej z pewnością że znizka się skończy skoro w Play ma tyle ile potrzebuje albo nawet więcej i pewność że nie będzie miał gorszych warunków, to nie kwestia sentymentu tylko poddania się manipulacji Orange albo nie i utrata dobrych stałych warunków w Play,a potem Orange będzie górą bo będzie wiedziało,że już może tak dobrych warunków w Play można nie zyskać i może dawać oferty porównywalne z Play

#687041  autor: lazaj007
 02 sty 2014, 00:53
z tym zasiegiem play to nie rozpedzaj sie, bo to akurat jest czarna dziura.... wiem bo mam play online ponad 2 lata i z zasiegiem jest marnie bo PO dziala tylko na nadajnikach wlasnych, w orange w najgorszym przypadku bedzie gprs lub edge a w play? nic, trzeba biegac i kupowac startery innych operatorow. nie wiem jak u innych ale w mojej lokalizacji od jakiegos miesiaca jest masakra z PO, bardzo czesto szybkosc z 4mb spada do jakichs 512kb i tak sie utrzymuje przez dluzszy czas ewentualnie bywa tez tak ze wogole nie chce sie polaczyc z siecia pomimo tego ze zasieg 3g jest pelnyyy......
natomiast w drugim miejscu gdzie nie ma nadajnika play i nie moge korzystac z internetu to caly czas jest problem z dzwonieniem. domyslnie ustawia sie plus jako operator roamingowy i mimo ze zasieg tez jest to nie da sie dzwonic ani odbierac, trzeba recznie przelaczac operatora na orange lub tmobile. i nie jest to problem telefonu czy numeru bo5 roznych numerow i kazdy ma ten sam problem
tak wiec jakos play bardzo sie pogorszyla a takie czekanie na cuda jest totalnie bez sensu, chyba ze ktos jest masochista to ok. play nic Wam nie da bo inwestuje w nadajniki lte.
od ponad 6 lat jestem klientem play i do niedawna bylem bardzo zadowolony ale w ostatnim czasie jakosc swiadczonych uslug dramatycznie spadla a ceny wzrosly wiec dla mnie rachunek jest prosty.
a ze orange - coz, ma najlepsza alternatywe, po 2 latach zobacze, jak play sie poprawi i da lepsze ceny to wroce jak nie to nie, ale nie bede czekal na laske fioletowych.
ps. wczoraj zlozylem wnioski o przeniesienie 2 numerow tel do orange a powodem zmiany operatora jest to o czym napisalem wyzej, czyli ciagly problem z roamingiem krajowym

#687042  autor: ja.michal
 02 sty 2014, 01:04
lazaj007, witaj w klubie z tym, że ja już od 3 miesięcy u pomarańczowego.

#687098  autor: Korzos
 02 sty 2014, 11:46
Hej.
28.02 konczy mi sie umowa z play'em.
Obecnie mam :
tylko SIM
400 min
SD play sms/mms
0,5gb
nielimitowane sms / 12 miech
34 zł brutto / 12 miech

Czy dalej dostępna jest ta oferta, o ktorej pisaliscie? Czy moze cos nowego sie pojawilo?
25(no limit wszystkie komórkowe)
do wyboru sms/stacjonarne za 0
750 mb za 10 lub 2gb za 20.

Zależy mi tylko na ofercie tylko SIM.

#687105  autor: Ruben
 02 sty 2014, 12:12
Temat znowu schodzi na bezsensowną dyskusję "a co będzie za dwa lata jak będzie gorsza oferta". Równie dobrze można spytać "a co będzie jak oferta będzie znacznie lepsza?". Można, tylko po co? Co to wniesie do tego tematu?
Chyba nikt nikogo u danego operatora siłą nie zatrzyma. Oferta będzie gorsza niż u innych, to zwyczajnie zmieni operatora.
Jak czytam, że ktoś korzysta z usług w stresie i pełen obaw braku lepszej oferty za dwa lata, to zaczynam się zastanawiać, czy ciekawy nie powinieneś zatrudnić się w EZO TV.
Tam będziesz mógł realizować swoje pasje odnośnie przewidywania przyszłości. Może asystentem wróżbity Macieja zostaniesz, który o ile wierzyć reklamie ma 100% sprawdzalność.
Dwa lata na tym rynku to jest ogrom czasu. Czy w ubiegłym roku przewidziałeś, że ten krytykowany przez Ciebie Orange wprowadzi nową markę i no limit za 29 pln.?
Rozumiem, że można to napisać raz ale po cholerę rozwijać idiotyczną dyskusję na temat zupełnie nie związany z tytułem wątku. Później jest trudno znaleźć tutaj wartościowe posty, które mogą być pomocne.

#687121  autor: Kaczy
 02 sty 2014, 13:46
Ostatnie ostrzeżenie bez konsekwencji dla ciekawego.
Proszę o skupienie się na tym co ktoś dostanie na czas umowy, a nie pisać tylko co będzie jak umowa przejdzie na czas nieokreślony.
Warto o tym wiedzieć, ale to nie powód pisania tylko o tym.

...::: Made for loneliness :::...

#687172  autor: ciekawy
 02 sty 2014, 16:18
Kaczy,

jasne,rozumiem,
a ja proszę żebyś przeczytał wcześniejsze wypowiedzi przed moimi gdzie nie ja rozwijam ten temat tylko odpowiadam na czyjś post, też jestem za pisaniem o waunkach umów na przedłużenie i tu jeśli upominać kogoś trzeba to nie tylko mnie ale też między innymi Rubena który pisze nie na temat,luzaj,
te nicki też niech piszą o warunkach przedłużenia umów,a nie o np Orange w temacie Play,
ostrzegaj też innych,którzy nie piszą na temat, żeby się nie robiło że jeden odpowiada drugiemu nie na temat,

teraz na temat,

do tychy którzy przedłużali ostatnio umowy,
są jeszcze te warunki no limit za koło 25 zł w tylko sim ?
  • Strona 108 z 692
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 692
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108