• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #686548  autor: Blank
 30 gru 2013, 16:42
Witam,

Jakiś czas temu (nie wiem dokładnie kiedy, bo zauważyłem dziś, ale na pewno NIEDAWNO), Skype obniżył ceny połączeń do sieci komórkowych w PL.
Od stycznia, MiniMax nie będzie mi już potrzebny, bo ilość rozmów spadnie drastycznie z poziomu 750-1000 minut do ok. 150-200 (część na stacjonarne).
Będzie mi natomiast potrzebny większy pakiet neta (1,5 GB nie starczyło mi już w tym miesiącu).
Z tego powodu, rozważam przejść do innej sieci. Virgin Mobile mnie zawiodło, gdyż liczyłem na poprawienie kompletnie nieatrakcyjnych pakietów, więc rozważam przeniesienie numeru do innej sieci.
Poszukuje oferty, w której net będzie tani, zaś rozmowy i SMSy nie są ważne, gdyż wszystkie połączenia będą wykonywane przez Skype.

Wymagania:
- poniżej 8 zł za 1 GB danych w pakiecie 2GB lub wyższym. Może być jako BONUS, ale warunkiem jest możliwość wykupienia dodatkowego pakietu danych (bye bye Orange Free na kartę), gdyż środki na koncie będą służyły wyłącznie do rozmów awaryjnych
- stawka za minutę do 30 groszy. Naliczanie sekundowe. Do awaryjnych rozmów (bez neta)
- stawka za SMSa do 15 groszy.
- mile widziane rozmowy tanie wewnątrzsieciowe, choć niewymagane.

Ciekawym rozwiązaniem moim zdaniem byłoby T-Mobile Frii z nielimitowanymi rozmowami wewnątrz T-Mobile:
- 60 zł / 3 miesiące -> 3 GB miesięcznie + nielimitowane wewnątrz T-Mobile

Macie jakieś inne propozycje?
Oferta prepaid, lub abonament (umowa na czas nieokreślony, opłata aktywacyjna poniżej 20 zł)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#686577  autor: ciekawy
 30 gru 2013, 18:12
rozważ oferty netu mobilnego,

np

opcje abonamentowe,

PlayOnline chodzi całkiem dobrze, prędkość jest ok, jest dużo GB w pakietach, taki koło 40-50 zł ma już 16 GB,

iPlus od abonamentu koło 50 zł ma 10 GB, zasięg lepszy bo dłuższy ale za to skype potrafi się przyciąć, więc szybkość mniejsza niż na Play,piszę o 3G,

Orange ma promocje tylko sim 50% upustu na całą umowe, chyba od 5 GB od koło 20 zł,

T-Mobile wyróżnia się abonamentem koło 60 zł za 20 GB w tylko sim,

T i Orange korzystają z Networks, ale to nie znaczy,że obie sieci działają tak samo, najlepiej sprawdzić to na starterze karty sim z konkretnej sieci,

w każdej ofercie na abonament w umowie na czas nieokreślony jest możliwe zyskanie lepszych warunków niż standardowe dla nowego klienta,

doczytałem że chcesz aktywacje do 20 zł, ale bardziej skupiłem się na opisaniu ofert niż cenie aktywacji,

no i jeszcze oferty na karte,

Viking za 19 zł 2 GB,
pakiety T i Heyah, koło 30 zł za 6 GB

#686586  autor: Piescoch66
 30 gru 2013, 18:49
Może być jako BONUS, ale warunkiem jest możliwość wykupienia dodatkowego pakietu danych (bye bye Orange Free na kartę),
Możesz zużyć bonus, a następnie przejść na taryfę gdzie jest 1GB za 12PLN.

#686594  autor: Marcoo
 30 gru 2013, 19:47
W t- mobile internet na kartę masz za 30 zł pakiet 6GB , niestety ważny tylko miesiąc.
w virgin mobilile po doładowaniu za 19 zł otrzymujesz 2GB neta i 2000 sms , pozostałe środki na koncie zawsze można wymienić na sms premium.

W play online na kartę po doładowaniu 125zł masz 14 GB danych ważne 150 dni, ważność danych można przedłużyć. A pieniądze z telefonu zawsze można odzyskać.

#686608  autor: Blank
 30 gru 2013, 20:30
"w virgin mobilile po doładowaniu za 19 zł otrzymujesz 2GB neta i 2000 sms"

wszyscy wikingowie byli dziewicami, czy cos mnie ominelo?
"A pieniądze z telefonu zawsze można odzyskać."
Niby jak, jak nie działają SMSy Premium, a moze sie myle?

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#686655  autor: Marcoo
 30 gru 2013, 23:31
Pomyłka viking mobile .

W play nie działają smsy premium ? a to ciekawe jak odzyskuje kasę?

#686657  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 23:37
Marcoo pisze:W play nie działają smsy premium ?
W PLAY Online na kartę nie działają.

#686787  autor: user_delete34
 31 gru 2013, 13:57
divhashmorex, działają, działają, w ten właśnie sposób "tworzą się" karty z GB na allegro. Jako dowód mógłbym dać zrzut z programu Nokia Internet Modem, gdzie mam odczyt SMS z karty z allegro, ale to nie teraz.

PS:
z ofert Plusa jestem
zielony :D
Huehue :D

#687111  autor: Blank
 02 sty 2014, 13:05
Markadiusz,
A jak z możliwością przeniesienia numeru do Plus Internet na kartę - mozliwe bezpośrednio, pośrednio, czy niemożliwe?
Czy przeniesienie jest płatne i czy nie będzie problemu z remigracją do T-Mobile, lub Playa?

#687268  autor: user_delete34
 02 sty 2014, 21:05
Niestety nie wiem z doświadczenia, nie testowałem, bo mam numer, z którego w każdej chwili mogę zmigrować do tej taryfy.

Jeśli dobrze mi wiadomo: obecnie zmigrować możesz tylko do Plusa na kartę Więcej (nie wiem, jaki profil), już nie płaci się za starter, do PINK migrujesz za 3 zł.