• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #685505  autor: marcinp72
 26 gru 2013, 13:11
Witam. Posiadam Lg nexusa 4. Mam problem z baterią. Jednego dnia mając 45 % wyłaczył mi się po czym jak chciałem go właczyc to był sygnał iż telefon jest rozładowany. Kolejnego dnia mając 58% wyłączyłem telefon na chwile po czym go ponownie właczyłem i pojawił się sygnał ze pozostało mi 13% baterii. Na pokładzie mam androida 4.4.2 czyli tego Kitkat, niewiem czy to wina systemu czy czego ale bardzo mnie to nie pokoi...Proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony 28 gru 2013, 15:38 przez marcinp72, łącznie zmieniany 1 raz.

#686638  autor: brudnykubek123
 30 gru 2013, 22:50
Mam bardzo podobny problem. Występuje od czasu aktualizacji do androida 4.4.2. Ładuję telefon na full po ok 3h poziom baterii spada do 60-65% wówczas traci już łączność z siecią komórkową i po kilku minutach wyłącza się. Po włączeniu (o ile się uda) poziom baterii naładowania kilka %. Próbowałem ładować na full przy wyłączonym tel. przywróciłem ustawienia fabryczne - na razie bez rezultatu:( Wygląda to tak:

Obrazek

#686642  autor: user_delete34
 30 gru 2013, 22:58
Telefony na gwarancji? Jeżeli tak, reklamujcie, bo to raczej jakaś wada sprzętowa.

#686697  autor: wook
 31 gru 2013, 08:38
Ja bym obstawiał raczej błąd softu, coś w nim skopali, że jest battety dray. Może powrót do wcześniejszej wersji androida i czekanie aż będą poprawki tego.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#686723  autor: pakierhakierxd
 31 gru 2013, 10:13
Raczej to wina softu też tak myślę :)

Pozdrawiam :)

#686729  autor: brudnykubek123
 31 gru 2013, 10:27
Jeśli to wada sprzętowa to powstała przy aktualizacji Androida. Jeśli wada softu to wyjdzie przy zmianie na poprzednią wersję systemu ale jak to możliwe żeby wypuścili Androida 4.4.2 niekompatybilnego z nexusem 4? - chyba nie możliwe. Czy istnieje opcja że podczas samego procesu aktualizacji coś się spieprzyło w sofcie? czy np wgranie jeszcze raz tej samej wersji systemu coś może pomóc? i czy będzie się to różniło od przywrócenia ustawień fabrycznych (które już próbowałem)?

#686732  autor: darek638
 31 gru 2013, 10:40
brudnykubek123 pisze:Czy istnieje opcja że podczas samego procesu aktualizacji coś się spieprzyło w sofcie? czy np wgranie jeszcze raz tej samej wersji systemu coś może pomóc?
Raczej to nie wina samego procesu aktualizacji ponieważ nie tylko Ty masz taki problem. Stawiam na soft.

Nigdy więcej Play.

#686939  autor: marcinp72
 01 sty 2014, 17:34
brudnykubek123 pisze:Mam bardzo podobny problem. Występuje od czasu aktualizacji do androida 4.4.2. Ładuję telefon na full po ok 3h poziom baterii spada do 60-65% wówczas traci już łączność z siecią komórkową i po kilku minutach wyłącza się. Po włączeniu (o ile się uda) poziom baterii naładowania kilka %. Próbowałem ładować na full przy wyłączonym tel. przywróciłem ustawienia fabryczne - na razie bez rezultatu:( Wygląda to tak:

Obrazek
moj telefon dokladnie podobnie ma problemy z siecia komorkowa, poprostu traci ja i trzeba wpisac kod pin po czym dopiero wtedy znowu ma zasieg ale nie na dlugo bo czasami trzeba kilka razy powtorzyc taka operacje :/

[ Dodano: 2014-01-01, 17:39 ]
Wczorajszego dnia zdarzyła mi się nie przyjemna sytuacja. Trzymajać telefon w dłonii i go uzywająć tylny szklany panel mi poprostu pękł, myśle że może być to kwestia baterii która być może spuchła i dlatego panel tylni sie rozbił czy poprostu jakiegoś zwarcia. Mam dosyć tej sytuacji, najgorsze jest to że nie posiadam gwarancji lecz mam oryginalne pudełko imei. Dałoby rade może na podstawie tego jakoś złożyć reklamacje do producenta? Kiepska sytuacja z tym nexusem....

#686998  autor: pakierhakierxd
 01 sty 2014, 21:52
Nie masz dokumentów=nie ma gw.

Pozdrawiam :)

#687000  autor: Darecky
 01 sty 2014, 22:05
marcinp72, po pierwsze instalujesz jakiegoś logcata i potem w logach sprawdzasz co poprzedzało restart. Wtedy możesz sprawdzić, czy jakiś proces spowodował crash itp. Zawsze mozesz podesłać takiego loga jakiemuś dev'owi z jakiegoś forum o androidzie, może CI pomoże. Ja tak ustaliłem przyczynę wyłączania tabletu. To, że nie znalazłem rozwiązania to już inna sprawa, wiedziałem chociaż na co szukać rady.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#687006  autor: slawekt
 01 sty 2014, 22:15
moj telefon dokladnie podobnie ma problemy z siecia komorkowa, poprostu traci ja i trzeba wpisac kod pin po czym dopiero wtedy znowu ma zasieg ale nie na dlugo bo czasami trzeba kilka razy powtorzyc taka operacje :/
Hmmm, u mnie żaden problem z baterią nie występuje... Nexus 4 działa absolutnie bezproblemowo po aktualizacji systemu do 4.4.2.
Ale jak u Was występują jakieś kłopoty, to spróbujcie zainstalować (za free) soft typu DuBattery do zarządzania stanem baterii i niechcianymi aplikacjami w tle. Zapewne znikną w/w problemy.
A "problemowe" Nexus'y brandowane? Bo mój kupiony poza siecią dystrybucji operatorów...

#687079  autor: LysyAndroid
 02 sty 2014, 10:51
wook pisze:Nexusów nie wolno brandować
Rozwiniesz myśl? To zastrzeżenie producenta czy co? Ciekaw jestem :)

Siedzimy, fajnie jest...

#687686  autor: wook
 04 sty 2014, 10:36
Nexusy mają mieć czysty system takie zarządzanie Google.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#688041  autor: kechup
 05 sty 2014, 17:26
Witam.
Mam identyczny problem z nexusem 4 i nic nie dał powrót do 4.3 ani reset ustawień.
Jak u Was? Wymiana baterii czy raczej sprzedać ten złom?

[ Dodano: 2014-01-14, 00:06 ]
Jakby co - wymiana baterii pomogła - poprzednia okazała się spuchnięta.