• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#686626  autor: Micho
 30 gru 2013, 21:54
macc pisze:procedurę przeniesienia możesz zacząć teraz zaznaczając tryb przeniesienia:
'na koniec umowy promocyjnej z dotychczasowym operatorem'
wtedy na pewno zdążysz skorzystać z oferty.
Ale przecież przeniesienie nastąpi 18.02 i dopiero wtedy moge odpalić promocję.

#686628  autor: macc
 30 gru 2013, 21:57
no i wtedy zdążysz bo jak wcześniej napisał ciekawy promocja nie zakończy się w przeciągu 2-3 miesięcy.

#686632  autor: Micho
 30 gru 2013, 22:20
Dzięki za odpowiedzi. Mam tylko nadzieję, że jakość połączeń+zasięg Orange będą porównywalne do T i nie będę żałował przeniesienia :) Niestety ale T nic nie oferuje w kwocie ~20zł. Najtańszy abo 30zł a za tyle mam no limit w innych sieciach.

#686701  autor: ciekawy
 31 gru 2013, 09:02
jeśli nie jesteś pewien to kup starter nju albo Orange, zmień oferte na nju i przetestuj jakość rozmowy i zasięg, może się okazać,że jakość rozmowy jest troche gorsza niż w T, a jeśli na to zwracasz uwage to warto się upewnić przed wyborem
Ostatnio zmieniony 31 gru 2013, 09:05 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#686702  autor: KA
 31 gru 2013, 09:02
W Orange nie będzie "jakość", ale będzie "jakoś" :evil:
Najlepsza oferta w PL, za to z najgorszą jakością. Sam ją poleciłem i mają ją dwie osoby w rodzinie, są zadowolone. Jednak moje obserwacje i doświadczenia co do Orange uniemożliwiają mi przejście na tę ofertę. Sprawdź najpierw u siebie na karcie pre-paid, jak działa Orange w Twoich najczęstszych lokalizacjach. Zapewniam Cię, że to nie to samo, co T-mobile, choć niektórzy piszą, że tak (Networks).

#686703  autor: ciekawy
 31 gru 2013, 09:11
tym bardziej gdybyś miał wydać 29 zł miesięcznie ze stacjonarnymi to może się okazać,że jeśli idzie o jakość to Heyah które ma taką samą jakość jak T mogłaby być lepszym wyborem niż nju, sam mam zasięg NetWorks, nie testowałem nju ale starter Orange tak i na zasięgu NetWorks u mnie T ma lepszą jakość od Orange, zauważalną,

jak idziesz dla ceny 19 zł do nju i nie będziesz dzwonił na stacjonarne żeby osiągnąć 29 zł to ok,

jak wydzwonisz 29 zł na komórki + stacjonarne i zależy ci na jakości pomyśl o Heyah

#686710  autor: KA
 31 gru 2013, 09:41
W Heyah jeden problem co do kompletności oferty: za 9zł smsy bez ograniczeń, ale bez mmsów i pakiety neta droższe, niż w nju.

#686715  autor: ciekawy
 31 gru 2013, 10:02
prawda, ale zakładam,że potrzebuje no limit rozmowy na komórki i stacjonarne,a pakiety netowe to już jak ktoś musi ale normalnie nie opłaca się ich brać,

chyba że Red Bull Mobile, tam jest za 29 złotych no limit komórki,stacjonarne,pakiet netowy w cenie i nawet po wykorzystaniu limitu nie płacisz więcej za net, umowa na czas nieokreślony

#686783  autor: Micho
 31 gru 2013, 13:54
W tej chwili mam karte Play z włączonym roamingiem Orange i dobrze to chodzi więc powinno być dobrze. Do Heyah nie mogę przenieść numeru bezpośrednio (a myślałem o tym) także muszę chociaż na chwilę zmienić sieć.

No limitu nie potrzebuję ale skoro za tę samą kwotę mam w T 400 min +net lub 800 min bez neta, umowa 24 miesiące a mogę mieć no limit i umowa na 1 miesiąc :)

#686845  autor: ciekawy
 31 gru 2013, 21:01
roaming T-Mobile w Play też dobrze działa, jak masz Play to może nie ma sensu zmieniać sieci tylko np przedłużyć umowe na tylko sim no limit komórki i stacjonarne za 29 zł

#686847  autor: Micho
 31 gru 2013, 21:29
Mam 2 abo w T (mój i żony) a kartę Play mam dla dzwoniących z Play`a :) Żonie kończy się umowa w T i kombinuję jak zrobić by było dobrze i nie przepłacać.

#687036  autor: ciekawy
 02 sty 2014, 00:12
nju 19 zł za no limit komórki + 10 zł stacjonarne albo Heyah komórki i stacjonarne za 29 zł albo Red Bull Mobile za 29 zł no limit komórki i stacjonarne + pakiet netowy czyli w praktyce bez naliczania dodatkowych kosztów za net i opcja dodatkowa zasięgu Plusa jeśli gdzieś zasięg T czy Play jest gorszy

#687115  autor: Micho
 02 sty 2014, 13:22
Póki co, oferta NJU jest najlepsza. Za 19 zł kobita może se dzwonić ile chce. Stacjonarnych nie używa, netu też nie, sms sporadycznie. Przeniosę do NJU a jak będzie lipa z jakością to wróce do T :)

#687173  autor: ciekawy
 02 sty 2014, 16:24
jak będzie lipa z jakością możesz pomyśleć o Play za 29 zł tylko sim no limit i zasięg roamingowy T albo Heyah zamiast T, ten sam zasięg ale warunki jakby lepsze w Heyah niż w T

#688456  autor: Micho
 06 sty 2014, 23:07
A czy robiąc przeniesienie do Nju to potrzebne jest xero dowodu dla kuriera?

#688461  autor: ja.michal
 06 sty 2014, 23:12
W prawdzie nie do Nju, a do Orange, ale przy przenoszeniu kurier nie chciał nawet zobaczyć dowodu, a co dopiero ksero. :P
Poważnie, nie wiem jak w Nju, powinna być rubryka do wpisania numeru PESEL i kurier ma sprawdzić dane w DO. Kopia nie jest wymagana.
Zawsze możesz dopytać na chacie Nju Mobile.

#688466  autor: Micho
 06 sty 2014, 23:36
Cytat z help`a na stronie Nju:

"Przygotuj dla kuriera dowód osobisty do wglądu. Po weryfikacji danych przez kuriera, podpisz umowę. Jeden egzemplarz zabierze kurier, a drugi pozostanie dla Ciebie."

Ani słowa o xero. Umowę w T mam do 18.02. Kiedy najpóźniej mogę złożyć zamówienie na przeniesienie? Tak żeby z końcem umowy już przejść do Nju.

#688467  autor: macc
 06 sty 2014, 23:48
Micho pisze:A czy robiąc przeniesienie do Nju to potrzebne jest xero dowodu dla kuriera?
NIE!
Witam,

Dziękuję za nadesłaną wiadomość.

W odpowiedzi na przesłane zapytanie uprzejmie informuję, że Klient nie ma obowiązku przekazywać kurierowi ksero dowodu osobistego.

Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.

Pozdrawiam,

A. G.
Doradca klienta Njumobile

#688468  autor: KC-KARLOS
 06 sty 2014, 23:51
No proszę, to nie jest w stylu Orange xD
Tak naprawdę umowę z nju można podpisać KAŻDY. Bez sprawdzania czegokolwiek - tylko dowód.
Operatorzy - kopiujemy :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#688525  autor: ciekawy
 07 sty 2014, 11:45
Micho,

jak chcesz przejść z końcem umowy to na 1-2 miesiące wcześniej złóż wniosek o przeniesienie numeru na koniec umowy bo wypowiedzenie trwa 30 dni,więc jak zaznaczysz ponad 30 dni wcześniej,że mają przenieść numer na koniec umowy to będzie ok,

nie ma się co dziwić,że dają sim tylko na dowód, zobowiązanie za 9 zł bez telefonu to żadna strata dla sieci gdyby dane nie były prawdziwe czy coś
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5