Galaxy SII zamiana na HTC ONE , Huawei Ascend P6, Lumia 1020 - propozycje
witam, przymierzam się do zakupu nowego tel. Opcje takie jak w temacie. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć?
Telefonu używam do netu, rozmów, smsy. w gry nie gram, filmów na fonie nie oglądam, muza niekoniecznie /mam osobny odtwarzacz/. Gdy przeglądam specyfikację modeli, to mają one naturalnie lepsze podzespoły, co powinno wpłynąć na jakość połączeń z netem oraz głosowych. w Galaxy SII mam nieraz problemy ze zrozumieniem rozmówcy, po drugiej strony również mnie nie rozumieją, ale nie zawsze tak jest i jak się rozmowa nieraz rozkręci, to da się przeżyć, ale bez rewelacji.
Poza tym muszę najczęściej czekać zbyt długo na otwarcie choćby strony na onecie. Mieszkam w dużym mieście, aglomeracji i wszędzie mam ten problem. Winię za to telefon, nie sieć w jakiej jestem, bo ta ma dobrą renomę.
Tak więc, biorąc pod uwagę ww rzeczy, liczyłbym kupując nowy fon na poprawę netu, dobrą jakość rozmów, a aparat foto lub muzę traktowałbym jako bonus. Być może wystarczył by mi P6 ? = jest z nich najtańszy i również bardzo ładny /slot na 2 karty/.
Czekam na Wasze propozycje.