• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #685075  autor: marcinp72
 23 gru 2013, 22:52
Sprawa przedstawia się tak, przez ostatni czas nie doładowywałem konta po czym w końcu niestety mi je zablokowali, stało się to wczoraj w nocy. Aby odratować sytuację udałem się do salonu Orange, gdzie opisałem sytuację. Pani coś tam kliknęła na komputerze i powiedziała że w poniedziałek czyli dziś będę już miał odblokowany numer lecz jak już się odblokuje to muszę doładować konto za min 25 zł. Tak jak przypuszczałem, nic nie zostało odblokowane po czym udałem się dziś ponownie ale do innego salonu. Tam rozmawiałem przez telefon z Panią z obsługi klienta która powiedziała ze mój numer będzie aktywny za 2,3 godziny no i że oczywiście muszę kupić doładowanie. Niestety nadal nic, brak zasięgu tak jak był tak nadal jest i tak samo sim mi nie wyszukuje. Tylko połączenia alarmowe. Chcę mieć nadal ten numer, nie chce go zmieniać. Jeśli ktoś już miał taką sytuację kiedyś to prosiłbym o podzielenie się informacją lubo jakieś wskazówki co mógłbym zrobić bo już powoli denerwuje mnie ta sytuacja z tym operatorem....
Ostatnio zmieniony 23 gru 2013, 22:56 przez marcinp72, łącznie zmieniany 1 raz.

#685133  autor: lineek92
 24 gru 2013, 10:20
Czy doładowałeś już kartę czy nie możesz ? wyłącz telefon , wyjmij kartę i włóż ponownie , kiedyś tak miałem że była źle wsadzona czy nie czytało karty , tego chipu. Włącz i zobacz może się zresetuje i będzie działało.

nietrzymanie moczu leczenie

#685137  autor: marcinp72
 24 gru 2013, 10:34
lineek92 pisze:Czy doładowałeś już kartę czy nie możesz ? wyłącz telefon , wyjmij kartę i włóż ponownie , kiedyś tak miałem że była źle wsadzona czy nie czytało karty , tego chipu. Włącz i zobacz może się zresetuje i będzie działało.
Nie nie ladowalem, jak przykladowo uzylem juz zuzytego kodu to wyskakuje mi informacja taka: Problem z polaczeniem lub bledny kod MMI. Niewiem jak by to wygladalo w przypadku gdybym mial dobre doladowanie? Tyle ze musi byc za 25 zl.

#685152  autor: marcinp72
 24 gru 2013, 12:10
Calm7 pisze:Tak, doładowanie musi być nie mniejsze niż 25zł.
Tyle, że jak karta jest nie aktywna, to jej nie doładuje...
Dokladnie. Co moge zrobic? Naladowalbym telefon za 25 zl no ale nie moge a bylem juz dwa razy w salonie i rzekomo odblokowali mi karte i mialo to byc w przeciagu kilku godzin...

#685168  autor: Niezgodna7
 24 gru 2013, 12:54
To trza iść znów, albo z innego nr dzwonić do BOK, i pytać jak sprawa stoi z Twoim wyłączonym numerem.
Wiem, że to kłopotliwe, ale narobiłeś bigosu, a bez trzymania ręki na pulsie się nie obejdzie.
#
I chyba najlepiej dzwonić. Wydasz kasę, trudno.
Jak mówi, że za 3h włączą, a nic z tego, to pytaj, co masz robić po tych 3h - do jakiego działu dzwonić, czy do niej.
Aha, i dopytaj jak ma wyglądać te doładowanie: czy czekasz na włączenie numeru, i ładujesz, czy z innego numeru. (wątpię, ale to Orange, zapytać trzeba).

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#685174  autor: kamil1221
 24 gru 2013, 13:48
Karta sim musi zalogować się do sieci. Jak już będzie online trzeba ją doładować. Po całej operacji wyślij smsa o treści START pod 8002.

#686006  autor: orson_dzi
 28 gru 2013, 15:44
Prepaid ma trzy okresy:
X - połączenia wychodzące
Y - przychodzące
Z - ważność karty

Jak skończą się dwa pierwsze, numer jest zablokowany. Dzwonisz do BOK i na podstawie numeru karty SIM blokada jest zdejmowana (do 24 godzin, w praktyce kilkanaście minut potem reset telefonu żeby się zalogował do sieci) i trzeba doładować za 25zł żeby działało.

Jak skończy się okres ważności karty, numeru jest zdezaktywowany. Tutaj są schody, bo odsetek konsultantów, którzy potrafią podnieść taki numer jest bardzo mały. Póki numer nie trafi ponownie do sprzedaży jako nowy starter, jest do odzyskania.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)