adik pisze:Większość jednak z korzystających i tak będzie wybierało to niższe doładowanie i mieć wyższą stawkę,żeby mieć niższą trzeba by zawsze ładować za 29 zł
Skąd to przypuszczenie?
Uważam że jeśli komuś będzie zależało na uzyskaniu tych około 150 minut to dyszka więcej miesięcznie nie będzie wielkim wydatkiem.
A jeśli użytkownik stwierdzi, że nie wygaduje nawet połowy z tego to faktycznie sobie doładuje kwotą 19zł bo i co z tego, że będzie miał droższe rozmowy jeśli i tak nie rozmawia za dużo.
Wg mnie oferta jest bardzo elastyczna a zarazem prosta i można sobie fajnie kombinować. Gdy zacznie się robić skarbonka, można zacząć doładowywać niższą kwotą co da bonusy (net oraz smsy) a cała reszta będzie do wykorzystania na rozmowy wprawdzie po stawce 0,29 ale realnie średnia z 3 dyszek doładowania zostanie obniżona
Licząc doładowania na zmianę 29 i 19 daje to średni koszt miesięczny 24zł, 2000 smsów/mc, 2GB/mc i 109min/mc.
Nie żebym był adwokatem Vikingów ale szukam tańszej (korzystniejszej) taryfy przy dużo gorszych założeniach (100 min, 1GB i 300smsów) i nie znajduję. Sprawdzałem i liczyłem na różne sposoby i chyba tylko Red Bull (o ile akurat jest jakaś promocja doładowań) ma jakiś start do MV. Oczywiście moja ocena oferty MV też jest subiektywna bo nie liczę np. drogich MMSów oraz rozmów "wewnątrzsieciowych" a to może mieć istotny wpływ na miesięczne koszta (szczególnie jak użytkownik dużo rozmawia z jednym lub kilkoma numerami).
Cała reszta ofert konkurencji mimo wszystko to przynajmniej 35zł/mc wzwyż. Ale nie zamykam się na dyskusje bo jestem pewny, że nie wszystkie oferty przejrzałem (pominąłem np. pre-paida Plusa i niektóre taryfy karciane Orange bo tu trzeba się często nieźle nagimnastykować ze wzgledu na wielość możliwości łączenia usług i pakietów)
divhashmorex pisze:Dla mnie największa kpina to brak "awaryjnych doładowań", czyli możliwości doładowania na zapas (wbijasz kod, kiedy tobie to pasuje), dowolną kwotą (...) Jeszcze gdyby to było 5, 10 zł. Ale 19 zł jako minimum?
A co z tym nie tak?

Przecież i tak ta kwota zostanie Tobie na koncie. No i od razu przedłużysz sobie bonus na smsy i internet więc wolę to rozwiązanie niż np. "awaryjnie" doładować konto "piatakiem" czy "dychą" i żadnego bonusu z tego nie mieć
divhashmorex pisze:Zupełnie inna kwestia to kradzież bonusów w wypadku, gdy osiągasz 0. Pilnuj się, bo zabiorą ci bonusy. Przecież to nawet śmieszne nie jest.
Tu się zgodzę, minus dla MV za to rozwiązanie.
Ale i tu znajduję wytłumaczenie ponieważ gdy wysuszysz konto do zera to chyba będziesz chciał w końcu zadzwonić? A to wiąże się z doładowaniem tak czy siak

Fakt, że zanim tego dokonasz to nie będzie możliwości wysłania smsa ale net na lejku powinien hulać.