• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 69 z 99
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 99

#685020  autor: erymo
 23 gru 2013, 18:21
Kryniczanin pisze:
erymo pisze:teraz T-M się prawdopodobnie wkur.... i wylaczyl wszystko zw z CI, odpowiedz jeczacych: burdel...ze nie ma.... plakac się chce, chyba trzeba się urodzić w Polsce żeby tak marudzić, ludzie.
Ha ha ha Jestem abonentem T-Mobile płacę i wymagam. I nie jestem wyznawcą Cell Info niech dadzą jasny komunikat wyłączamy na amen to mi w niczym nie będzie przeszkadzać. To nawet dobrze by im zrobiło bo duża część ludzi w końcu by wyłączyła w tel tryb only 2G.
:lol: płacisz za CI ?? ciekawe a które kanały bo jeśli dobrze pamiętam w cennikach nie mam mowy o kanale 50 a jedynie tych innych na których widać płatne anonse zboczenców i erotomanów.....
pewnie z racji tych innych niż 50 kanałów wlacza wam to CI i kanal 50 - taka namiastke lokalizacji, marny substytut GPS'a aczkolwiek czasem nawet ciekawy ;)

#685221  autor: macc
 24 gru 2013, 20:24
Zauważyłem brak CI 50 kanał w plusie.

#685448  autor: asziatko
 26 gru 2013, 11:11
W Tarnowie coraz więcej widać nazw CI na kanale 50 http://www.btsy.eu/miasta.php?strona=ta ... works+-+50 . Udało mi się do tej pory zebrać 27 z 52 screenów z nazwami takimi samymi jak były przed NetWorkS!.

Na wyświetlaczu telefonu trudno jest uchwycić daną nazwę CI. Póki co jest tylko 6 screenów z nazwami CI na wyświetlaczu http://www.btsy.eu/tarnow.php także takimi samymi jak przed NetWorkS!.

Błędnych nazw CI w Tarnowie póki co nie zauważyłem od paru dni żeby były.

W Kontakcie,
Artur

#685587  autor: janekt
 26 gru 2013, 18:04
Toruń- brak CI T-Mobile i Orange. Tak już od kilkunastu dni. Za to zasięg UMTS-900+2100 prima sort. W mniejszych miejscowościach full zasięg NetWorks!'a (~-80 dBm) vs zerowy Play'a i słaby Aero² (Plusa). Do tego jeszcze internet na poziomie 5-6 Mbit/s (na sprzęcie z max. 7,2). A przed modernizacją o dobrym zasięgu 3G można było pomarzyć... 8)
Poza tym, nareszcie cała DK 80 Toruń-Bydgoszcz przez Górsk i Złąwieś Wielką ma zasięg 3G. Granica klastra jest na wysokości Górska (pomnik ks. Popiełuszki- zmiana LAC z 54600 na 54601), potem zmiana przed mostem w Fordonie na 54603. UMTS-900 działa, zasięg rzadko kiedy spada poniżej -100 dBm.

JanekT

#685590  autor: Flash999
 26 gru 2013, 18:20
Ja mam nadzieję, że dogadają się z Białorusią w nowym roku :). Cóż, to tylko takie marzenia.
Cell Info w Lipsku pojawia często, wystarczy kliknąć czerwoną słuchawkę i po 3 sekundach nazwa się już wyświetla (w telefonie Samsunga). Nazwy jak przed modernizacją. Niestety nie widzę nazw w telefonie z Orange (Nokia), żadna nazwa nie jest wyświetlana. Będę musiał to sprawdzić na swoim telefonie.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#688561  autor: janekt
 07 sty 2014, 14:03
Zgłaszam powrót CI T-Mobile w Toruniu. Nazwy powróciły dokładnie o 11:41, są oba rodzaje: i mikro i makro. Nazwy takie same jak przed wyłączeniem w połowie grudnia.

JanekT

#688699  autor: Taczian
 07 sty 2014, 22:54
CI Poznań, ul. Grunwaldzka/Bułgarska

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Skąd tu Golęcin i Głogowska - Górki?

Dorzucę jeszcze screeny z ul. Chociszewskiego

Obrazek Obrazek Obrazek

#688833  autor: Gadulski
 08 sty 2014, 16:31
Taczian, bardzo ciekawe komunikaty :)

Kilka nowych komunikatów z Wrocławia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W ostatnim komunikacie chodzi oczywiście o most Romana Dmowskiego...

W Cell Info pojawia się również nieistniejąca nazwa parku:
Obrazek

Obecnie jest to Park Stanisława Tołpy.

Jedna cela stacji z ul. kard.Kominka skierowana dokładnie na Ostrów Tumski emituje:

Obrazek

Na przemian z nazwą mikro: "Wrocław". Taki schemat pojawia się w wielu miejscach miasta m.in. w rynku.

Niestety za nic nie mogę zrobić tradycyjnego screena z pulpitu.....

Nie wiem jak u Was, ale we Wrocławiu nazwy ulic pisze się w sposób tradycyjny np.
Obrazek

"Kardynała Stefana Wyszyńskiego", a nie: "Wyszyńskiego Stefana, kard." lub:
"Most Romana Dmowskiego", a nie: "Dmowskiego Romana, most"...

Pozdrawiam.

Obrazek

#688844  autor: Gardzij
 08 sty 2014, 17:09
Fakt Cell Info z powrotem wróciło do N!. Ale w moim przypadku niesamowicie wariuje. Najpierw normalnie wyświetliło Sosnowiec, później makro Grota-Roweckiego, aż tu teraz patrze na telefon i na kanale 50 widnieje Trzebina... Lokalizacja telefonu przez cały czas się nie zmieniła.

Ps. Trzebina znajduje się w Małopolsce.

#689579  autor: janekt
 11 sty 2014, 16:09
Pojeździłem trochę po Toruniu. CI wygląda teraz tak:
-nadajnik na Sienkiewicza 34 emituje "os. Falata", "Slowackiego-Sienkiewicza", "os. Bydgoskie II", "Rudelka"
-nadajnik na Bema 29/29 (najprawdopodobniej jest to ta lokalizacja, pomimo tego, że są to BTSy Orange; poza tym pod Tor-Torem jest sygnał UMTS T-Mobile na poziomie ~-70 do -60 dBm): "Targowisko", "gen. Bema", "Stadion Miejski", "Przedmiescie Chelminskie"
-poza tym złapane "Mickiewicza- Sienkiewicza" (nadajnik na Mickiewicza 104, i znowu wg pozwoleń jest to tylko Orange, ale na pewno z tego BTSa jest to CI) i "Srodmiescie- Poznanska" (nadajnik na Kujawskiej koło mostu).
Dokładne te dane normalnie jak GPS. 8)
Dzisiaj brak CI w ogóle. Znowu.

JanekT

#689797  autor: Pawrzes
 12 sty 2014, 21:03
Tacian, widać które nazwy są nowe a które dawne ;)

Gaduski, ciekawe... ale faktycznie jest to nazewnictwo niezgodne z właściwą pisownią w języku polskim :|

Technikom kreującym CI odradzam spisywanie nazw z prawdopodobnie mapa.targeo.pl (nie ma na niej m.in. nazw parków więc są pomijane...) ale zapoznanie się z lepszymi mapami. W Warszawie zapoznanie się też z katalogiem nazw: http://www.um.warszawa.pl/sites/default ... alog_0.pdf http://www.um.warszawa.pl/sites/default ... alog_0.xls

Czy nie lepiej było by napisać 1 x "Jezioro" :?: :P

Obrazek

Inne screeny:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

W połowie Warszawy w ogóle nie są jeszcze wykreowane komunikaty sieciowe.

Pozdrawiam

#689990  autor: Gadulski
 13 sty 2014, 17:03
Pawrzes, rewelacyjny jest ten dokument! W sposób jasny i przejrzysty pokazuje jakie jest nazewnictwo poszczególnych ulic w Warszawie i reguluje ich pisownie. Potwierdza też to co ja pisałem kilka postów wyżej. Co więcej - najodpowiedniejszą wersją moim zdaniem stosowaną w CI powinna być wersja skrótowa z podanego przez Ciebie dokumentu, czyli dokładnie taka, jak obowiązywała często w komunikatach przed wejściem NetWorkS!

Czyli powinno być:
"Wawelska - M.Skłodowskiej-Curie"
"Zwirki i Wigury-S.Banacha"
"W.Smolenskiego-Kolektorska"
"Rondo Jazdy Polskiej"
"prof.W.Wierzbickiego"
"Stefana Batorego-al.Niepodleglosci"

Ktoś miał problem z komunikatem: "Boya-Zelenskiego" już podpowiadam:
"T.Boya-Zelenskiego"... Co ciekawe na targeo.pl pojawia się imię... :roll:

Obrazek

#690629  autor: remi89
 16 sty 2014, 09:13
Witam, wczoraj będąc w okolicach strefy LG w Biskupicach podgórnych, zauważyłem dziwne komunikaty CELL-INFO. Mianowicie telefon w roamingu krajowym T-Mobile w Play. Komunikaty jaki otrzymałem to WOLOW, TRZEBNICA, Kotlina Zmigrodzcka. Nazwy pojawiały się w formie odpowiedniej dla Orange czyli same wielkie litery, jak również znane z T-M. Dziwne to trochu bo powyższe lokalizację oddalone są o ponad 30 KM od Biskupic.
Aktualnie w swoim miejscu zamieszkania mam komunikat Ziębice-Henryków, gdzie miejscowości oddalone są ode mnie ponad 40 km. Dodam iż wczoraj było u mnie wszystko oki.

P@weŁ

#692359  autor: piotrek88
 21 sty 2014, 21:46
Wie może ktoś co jest z tym CI w T-Mobile u mnie od 2 tygodni znów nic nie ma a bywało że już zaczynały pojawiać się nazwy. Chodzi mi o to w jakich rejonach jest podobny problem, bo widzę że już większość kraju jest zmodernizowana ponieważ być może T-Mobile wyłączył już tą usługę na zawsze bo u mnie modernizacja zakończyła się w czerwcu a w sierpniu uruchomiono UMTS900 i tyle czasu i nic a jak czytam te posty to widzę że w większości Polski jest CI?

#692411  autor: slawnokia
 22 sty 2014, 02:35
piotrek88
W Bielsku CI praktycznie nie ma wcale od początku stycznia.
Na k.50 widzę, że nazwy pojawiają się w nocy lub też nad ranem. Regularnie ostatni komunikat pojawia się między godziną 6.05 a 6.10 (ciekawe dlaczego akurat o tej godzinie :?: )

Poza tym sporadycznie w ciągu dnia na k.50 wpadają nazwy z odległych lokalizacji, np dziś przez chwilę miałem "Nowy Sacz" na przemian z "Malopolska".

Nazw tych nie zobaczymy na wyświetlaczu, chyba że przypadkiem.

Pawrzes i Gadulski
Wydaje się mi, że obecnie najważniejszym problemem jest praktycznie całkowity brak CI, oraz to , że jak już jest, to jest niewidoczne na wyświetlaczach.
Następnie zamiana nazw przez co widzimy nazwy z odległych lokalizacji, nierzadko z ORANGE.
To, że niektóre nowe komunikaty są sformułowane "nie po polskiemu" to tak w dalszej kolejności do poprawy bym wymienił.

Obrazek

#692423  autor: horas
 22 sty 2014, 08:45
witam,
do znawców tematu ;)
mam telefon BlackBerry Curve 9300, jest możliwość uruchomienia i wyświetlania Cell Info na tej słuchawce ??
Dodałem kanał "50" ale brak komunikatów CI :/
telefon oczywiście w trybie 2G ;)
proszę o info

pozdr.
horas
Ostatnio zmieniony 22 sty 2014, 13:19 przez horas, łącznie zmieniany 1 raz.

#692463  autor: piotrek88
 22 sty 2014, 11:32
slawnokia pisze:piotrek88
W Bielsku CI praktycznie nie ma wcale od początku stycznia.
Na k.50 widzę, że nazwy pojawiają się w nocy lub też nad ranem. Regularnie ostatni komunikat pojawia się między godziną 6.05 a 6.10 (ciekawe dlaczego akurat o tej godzinie :?: )

Poza tym sporadycznie w ciągu dnia na k.50 wpadają nazwy z odległych lokalizacji, np dziś przez chwilę miałem "Nowy Sacz" na przemian z "Malopolska".

Nazw tych nie zobaczymy na wyświetlaczu, chyba że przypadkiem.

Pawrzes i Gadulski
Wydaje się mi, że obecnie najważniejszym problemem jest praktycznie całkowity brak CI, oraz to , że jak już jest, to jest niewidoczne na wyświetlaczach.
Następnie zamiana nazw przez co widzimy nazwy z odległych lokalizacji, nierzadko z ORANGE.
To, że niektóre nowe komunikaty są sformułowane "nie po polskiemu" to tak w dalszej kolejności do poprawy bym wymienił.
Ciekawe kiedy oni w końcu przywrócą CI tak jak przed Networks czy dopiero po zakończeniu prac modernizacyjnych w całej Polsce?

#692692  autor: slawnokia
 23 sty 2014, 00:37
horas

Może nie widzisz CI na BB bo pewnie nie jest aktualnie u Ciebie emitowane, podobnie jak u mnie.
Napisz może do asziatko na PW, on ma jakiegoś BB na którym wyświetla mu CI .

Obrazek

#692756  autor: horas
 23 sty 2014, 12:04
witam,
czy jest "TU" ktoś ze Szczecina, kto mógłby sprawdzić czy działa Cell Info ??

mam podejrzenia, że padło :/

slawnokia, PM do asziatko już poleciał ;)

#693038  autor: remigiusz78
 24 sty 2014, 11:00
horas pisze:witam,
czy jest "TU" ktoś ze Szczecina, kto mógłby sprawdzić czy działa Cell Info ??

mam podejrzenia, że padło :/

slawnokia, PM do asziatko już poleciał ;)
Brak CI w Szczecinie, czasem wyświetla sie Szczecin to wszystko
  • Strona 69 z 99
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 99
  • 1
  • 67
  • 68