Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Sieć
NB
przenoszenie numerów odbywa się w jednym systemie do którego są podłączeni wszyscy operatorzy. dzięki temu wiedzą kiedy dany numer przestaje być aktywny w sieci A a pojawia się w sieci B - operator chce wiedzieć kiedy połączenia z danym numerem traktować jako wychodzące a kiedy jako we własnej sieci. W przypadku przenosin numer najpierw jest dezaktywowany u Dawcy a potem aktywowany u Biorcy - czyli do systemu są wysyłane dwie informacje o wyłączeniu oraz o włączeniu numeru. O ile można założyć że pierwszą informację wszyscy opowie zaczytali prawidłowo to przy drugiej coś się przytkało u plusa albo coś Play/MV źle wysłał (ale to mało prawdopodobne bo pozostali opowie widzą twój numer). zatem trzeba interweniować w play/mv i tym samym przez nich w plusie. to naogół wystarcza. jeśli nie, to trzeba pisać skargę do UKE.wuerzet pisze:Wyjaśni mi ktoś dlaczego właśnie do Plusa skoro przenosiłem numer z Play, a nigdy nie miałem numeru w Plusie ?
Jak mało dzwonią, a chcą mieć tylko sms-y to według mnie średnio opłacalna oferta. W ten sposób można robić sobie skarbonkę.ciekawy pisze:szczególnie jak mają 2 000 sms, to zamiast dużo dzwonić mogą dużo napisać,a mniej dzwonić, jak na miesiąc doładowania i miesięczny bonus to oferta jest bardzo dobra