• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #685386  autor: marcin1980
 25 gru 2013, 23:09
Jestem klientem RBM mam włączony roaming krajowy orange no i teraz mi nasuneło sie pytanie:
Jak jest rozliczany internet chodzi czy jak jestem na zasięgu orange to mam też tą kompresje danych czy idzie mi normalnie?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2013, 12:21 przez marcin1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#685389  autor: KC-KARLOS
 25 gru 2013, 23:14
marcin1980, pakiet jest rozliczany normalnie - co 100 kB.
Transmisja i tak idzie poprzez serwery P4, więc w tym przypadku net będzie działał LEPIEJ, niż w czystym Orange na kartę - bez kompresji.
Max prędkość internetu na zasięgu Orange to 2 mbit/s downlink i 384 kbit/s uplink

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#685390  autor: marcin1980
 25 gru 2013, 23:20
Dzięki tak też myślałem ale chciałem się upewnić, a mi i 2mb/s wystarcza do zabicia nudy w robocie. Na każdym zasięgu krajowego roamingu jest 2mb/s down i 384 kbit/s up, w sumie i tak na t-mobile siedzę bo jakoś jakby lepszy zasięg.
Dobra wsio wiem :-)

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#685424  autor: ciekawy
 26 gru 2013, 10:17
potwierdzam, jakość zasięgu Orange na Play,RBM,Virgin jest dużo lepsza niż na samej sieci Orange, to ciekawe że Orange nie dba o to,żeby klienci tej sieci mieli lepszą jakość rozmowy czy netu