• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 15 z 26
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26

#680059  autor: drcox
 04 gru 2013, 20:35
macc pisze:Bo dzwonił do mojego ojca konsultant i mówił,że oferta mini max nie będzie przedłużana i żeby wybrał abonament.
Te hieny by matkę za 10zł sprzedały bylebyś tylko podpisał umowę żeby mogli zgarnąć prowizję. Nic co oni mówią nie można brać na poważnie.

#680066  autor: Blank
 04 gru 2013, 20:52
drcox,
Dokładnie, do mnie wczoraj dzwonil geniusz i proponowal rewelacyjne rozwiązanie, w którym miałbym nielimitowane rozmowy za jedyne 34,90.
Posłuchałem i zapytałem czy przed rozmowami nie powinni sprawdzać w jakiej taryfie są rozmówcy i niech zgadnie w jakiej jestem.Oczywiscie zgadł i próbował przekonać o wyższości abonamentu.
np. "tam musi pan wydzwonić te 29zl, by mieć no limit, a tu wystarczy raz zapłacić".
"ma pan pełną swobodę i krótką umowę",
"nie musi pan pilnować salda i pamiętać o doładowaniach"
"taką ofertę ma pan na stale, a z minimaxem nic nie wiadomo"
na moje pytanie co ze stacjonarnymi, "a tam, przecież na stacjonarne już nikt nie dzwoni". Ogólem, musialem sie nieźle skupić, by nie posikać się ze smiechu...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#680068  autor: buba1234
 04 gru 2013, 20:55
Ja po prostu bez słowa odstawiam słuchawkę, własciwie to odstawiałem, teraz w ogóle nie podnosze. O dziwo gady i płazy dzwonią rzadziej. :P

p.s. Jak kto jest w taryfie minimax to bedzie w niej dopóki bedzie chcial. Tak samo jak z umowami na czas nieokreslony, czyli do konca swiata.

#680095  autor: bolek2004
 04 gru 2013, 21:40
Widać play się przeliczył z mini maxem bo nikt abonamentu nie chce:) W sumie to można by sobie zapisać dane konsultanta i złożyć na niego skargę za gadanie głupot.

#680106  autor: drcox
 04 gru 2013, 22:07
Przeliczyli się. Tylko nie wiem czy z MiniMaxem, czy z nowymi abonamentami, które są tak beznadziejne, że aż niewiarygodne, że Play mógł coś takiego spłodzić. Niezdrowo tak robić abonamenty gorsze od pre-paida.

#680112  autor: pakierhakierxd
 04 gru 2013, 22:21
Ogólnie oferty się pogorszyły w abo od kiedy wprowadzono no limit ale nie tylko w Play
spójrzcie T-Mobile wcześniej było taniej chyba teraz drożej pozatem kto to słyszał aby bez telefonu brać abo na 2 lata !! ,bez sensu.
Jak tak dalej pójdzie to jak będzie się kończyć umowa to przedłużę tylko jak gu da ciekawą ofertę a jak nie to chyba prepaid zostanie u któregoś z operatorów,dobre oferty u wszystkich się kończą jakoś ...
Czasem prepaid wychodzi w podobnej cenie jak abo albo nawet tańszej.
Do tego w prepaid jest sporo promocji i przechodzenie czego nie uświadczę w abo.

[ Dodano: 2013-12-04, 22:22 ]
Kiedyś oferty były lepsze abonamentowe,przed wprowadzeniem no limita który i tak mi nie jest koniecznie potrzebny :D
Akurat mechanizm minimaxa mi się podoba i pewnie temu tą ofertę bym wziął gdybym chciał prepaid,bardzo mi abo by przypominało bo nic nie trzeba włączać poza pakietem neta :]

Pozdrawiam :)

#680133  autor: ciekawy
 04 gru 2013, 22:58
a ja się nie do końca zgodze,mi się podobają oferty abonamentu no limit za 29 zł w większości sieci i opcja abonamentu no limit z telefonem za 50-60 zł miesięcznie, proste zasady, tak powinno być, a telefony najdroższe raczej nie będą tanie, ale jak ktoś potrzebuje telefonu nawet smartfona do dzwonienia i korzystania z netu to spokojnie znajdzie się przynajmniej pare modeli telefonów które bez problemu można kupić w normalnej cenie

#680138  autor: pakierhakierxd
 04 gru 2013, 23:09
A co do abonamentu z telefonem te podrożały i do tego teraz stacjonarne nie są wliczane itp.,takie różne minusiki.
Nie jest do końca no limit i tak.
Większość ludzi i tak nie potrzebuje no limit ;)
Ja jak patrzę ile na stronie bym musiał wydać za abo bez telefonu
100 minut + n.smsy +net -2gb bo 750 mb w tym przypadku nie ma to wkurzyć się można
10+10+10+20=50zł -za coś takiego ...
wersja z no limit na komórkowe 70 !
Nie wymagam nic wielkiego,z takiego powodu gdybym miał zostać to tylko na warunkach gu bo inaczej prepaid bardziej mi się by opłacał...
Minimax 47zł za całkowity no limit rozmów i sms + 500 mb.
Do tego dochodzą promocje i doładowanie na Allegro czasem 50 za 40-45 :D
Wcześniej 200 minut +smsy +500 mb kosztowało gdzieś
10+10+10+10 =40 ,coś taniej i 100 minut więcej do tego stacjonarne się wliczają.

Pozdrawiam :)

#680142  autor: luk47
 04 gru 2013, 23:19
Tak, tylko w no-limit nie wliczają się smsy i rozmowy na stacjonarne. Dolicz do tego koszt pakietu internetowego i wyjdzie, że trzeba wyłożyć aż 6 dych (w opcji bez telefonu!) za święty spokój (i to bez tych stacjonarnych).

Abonament - 30 zł
Nielimitowane SMSy - 10 zł
Pakiet 2 GB - 20 zł

Jest też bezpieczny internet, ale tam to 0-5 MB jest za darmo, 5-250 MB kosztuje 10zł, 250-500 MB kolejne 10 zł i 500MB - 1GB kolejne, a jakże 10 zł.

Sam chciałem przejść na abonament i to tylko dla wygody, bo na kartę dzięki promocyjnym doładowaniom płacę śmieszne pieniądze, ale z takimi cenami niech się cmokną :wink:

#680246  autor: drcox
 05 gru 2013, 11:52
luk47 pisze:Sam chciałem przejść na abonament i to tylko dla wygody
Wygoda to była kiedyś, teraz trzeba się zastanawiać czy się przypadkiem na stacjonarny nie dzwoni. Za te połączenia stacjonarne powinni dostać głuchy telefon 2013.

#680263  autor: Ruben
 05 gru 2013, 12:39
drcox pisze:Wygoda to była kiedyś, teraz trzeba się zastanawiać czy się przypadkiem na stacjonarny nie dzwoni.
Dokładnie tak jest. Z jednej strony wciskają niby no limit ale jak sie nie dopytasz, to nie wesz, że nie ma wliczonych połączeń na stacjonarne a jak chcesz, to cena rośnie o 10pln, jak chcesz SMSy to kolejne 10pln. Internet? Nie ma problemu 20pln i mamy 69pln za abonament bez telefonu! A do tego w promocji dostaniesz umowę na 15m-cy a nie jak poprzednio na 12m-cy.
Nie mówię tylko o Play, bo w TMobile też zlikwidowali abonament za 19pn (400minut). Widać większość osób wybierała ten abo i wystarczy im ta ilość, bo AUPU w postpaid to 200-300minut.
Najlepiej było zlikwidować i teraz do wyboru za 29 lub 39pln no limit. W TM o tyle jest lepiej, że potrzebujący internetu za cały zestaw no limit +2GB zapłacą 49pln ale za to umowa na 24m-ce!
Niepotrzebnie w3 pod głównymi markami konkuruje z NJU. Widać, że dla operatora utrzymywanie taniego no limitu i niskich abonamentów jest nieopłacalne więc niskie abonamenty są likwidowane.
Dojdzie do tego, że wyśmiewany za brak no limitu Plus będzie miał najtańszą ofertę :)

Rozgadałem sie niepotrzebnie trochę ale to nachalne wciskanie ofert no limit mnie denerwuje a argumenty, że będę mógł 24h rozmawiać bez przerwy juz mnie nawet nie bawią.

Co do MiniMax, to wcale nie zdziwiłbym się, jeżeli zaczną coś przy nim kombinować. Wszystko zależy od popularności oferty. Jeżeli dużo osób dostrzeże, że jest lepsza niż pseudo no limit w abonamencie, to pogorszą MiniMaxa, bo po ostatnich ruchach operatorów nie wierzę, że poprawia abonamenty ;)

#680418  autor: manyaky
 05 gru 2013, 21:27
Ruben, pełna zgoda. AUPU na poziomie 260 minut (w Play wyższy niż T-Mobile - nic dziwnego) to dawny abonament 12,50zł w Play dla Firm z nadwyżką. Dzisiaj już trzeba Formułę za 29,99zł - 2x podwyżka.

Z drugiej strony nie ma się co denerwować ceną 69zł za pełne no-limit, bo wychodzi ona po dodaniu stacjonarnych, sms i internetu do 'bazowych' 29,99zł - jeszcze niedawno te pakiety trzeba było dodawać do bazowych 69zł(?), co nie zmienia faktu, że niewiele osób tego potrzebuje.

#682814  autor: perdos1
 14 gru 2013, 17:05
Czy próbował ktoś dzisiaj przedłużać środki promocyjne doladowaniem za 5 zl?

#685323  autor: kold11
 25 gru 2013, 18:05
@up no właśnie - czy ktoś może podpowiedzieć jak najmniejszym kosztem przedłużyć ważność środków promocyjnych w Play Mini Max? Tak np. za 5 zł.
Wcześniej przez doładowania.play.pl było 10% ale teraz coś tam namieszali.

#685335  autor: qcom
 25 gru 2013, 19:03
Najtaniej to będzie przez facebooka, dla mini max jest bonus 15% od 5 zł

#685342  autor: KC-KARLOS
 25 gru 2013, 19:29
Potwierdzam, doładowanie za 5 zł, poprzez aplikację Centrum Doładowań - w serwisie facebook.com/play , przedłuża ważność konta promocyjnego (Pakiet Złotówek) o 30 dni, od momentu ich dodania na saldo.
Środki się pojawiają w około 1 godzinę od momentu otrzymania komunikatu typu USSD o powiększeniu stanu konta głównego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#685359  autor: krzychu.pl
 25 gru 2013, 20:44
a) czyli w MiniMaxie nie można włączyć pakietu 10 za 5 albo 15 za 10?
b) czy do sumy no-limits 29 zł wlicza się gdy zużywa się tylko środki promocyjne bądź też
miesza się i zużywa się i środki promocyjne i główny pakiet złotówek?

http://podtelefonem.blogspot.com/

#685372  autor: kold11
 25 gru 2013, 21:39
Wielkie dzięki qcom Karlos20, jest dokładnie tak jak napisaliście, już doładowałem i bonus szybko wpłynął

krzychu.pl na tyle ile się orientuje to tych pakietów nie ma i nigdy nie było w MM

środki do limitu 29 zł w pierwszej kolejności są rozliczne z konta promocyjnego a później z głównego np. jak masz 10 zł na prom i 40 zł na gł to schodzi ci najpierw 10 zł z prom i 19 z gł a później nolimit

#685373  autor: KC-KARLOS
 25 gru 2013, 21:39
krzychu.pl pisze: czyli w MiniMaxie nie można włączyć pakietu 10 za 5 albo 15 za 10?
Osoby, zgłaszały kłopot z tymi pakietami w FMM.
krzychu.pl pisze:czy do sumy no-limits 29 zł wlicza się gdy zużywa się tylko środki promocyjne bądź też
miesza się i zużywa się i środki promocyjne i główny pakiet złotówek?
Zliczane są środki złotówkowe :) Najpierw promocyjne, potem z konta głównego.
Dzięki temu, jeśli zgromadzisz znaczną ilość kasy promocyjnej, nie ruszysz kasy głównej, a otrzymasz opcję nielimitowaną do końca miesiąca kalendarzowego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#685388  autor: Spioszek
 25 gru 2013, 23:12
krzychu.pl pisze:czyli w MiniMaxie nie można włączyć pakietu 10 za 5 albo 15 za 10?
Nigdy mi się nie udało, innym też, więc ta promocja nie dotyczy niestety MiniMaxa, za to bonus z promocyjnego jest zliczany więc jest lepiej niż dobrze :)
  • Strona 15 z 26
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 26
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15