• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #685298  autor: cool.runnin
 25 gru 2013, 14:44
na nowy telefon. mysle, ze marka nieistotna?

wazne, ze ma androida 4.2.1 i procek dual lub quad.

jestem przerazony i niepewny bo naczytalem sie wielu dziwnych opinii w necie, jak to stare smsy same sie usuwaly.

czy i czego mam sie obawiac ?

dodam, ze mam wszelkie odznaczone opcje typu kasuj stare smsy gdy limit przekroczy 200, itd...

czy cos jeszcze musze ustawic ?

kopiuje w ten sposob, ze przez sim micro wchodzi 30 smsow i po zkopiowaniu je na pamiec telefonu, czyszcze te z micro sim.

ktos ma taka ilosc smsy ? jak sie telefonik zachowuje ?

#685311  autor: reboot
 25 gru 2013, 16:41
6000/30 = 200 operacji?
Nie łatwiej zainstalować np. GO SMS Pro (ja mam u siebie starą wersję 4.50, która obsługuje backup/restore smsów offline bez udziału chmury) na obu telefonach, dokonać backupu i następnie je przywrócić?

Nie umiem powiedzieć ile mam u siebie wiadomości, ale od jednego numeru jest to około 4000, poza tym mam z kilkadziesiąt wątków, w każdym od kilku do kilkuset smsów i nie zauważyłem żadnego wpływu na działanie telefonu.

WKS

#685375  autor: user_delete19
 25 gru 2013, 21:43
SOT:
a ludzie smieją się z 'nieprzydatnej' usługi kopii sms na e-mail w play... nie pamiętam kiedy ostatnio musiałem przejmować się tym, że jakaś wiadomość mi zginie bądź nie będę miał ciągłości wątków żonglując kartami pomiędzy telefonami...

#685380  autor: kamil1221
 25 gru 2013, 22:44
Dzięki ci o Microsoft za WP8 - wystarczy do swojego nowego telefonu na tym systemie wpisać @ z MS.
Obrazek