• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

w jakiej sieci jesteś ?

Plus
6
9%
T-Mobile, Heyah
8
12%
Orange, nju
22
34%
Play, RBM, Virgin, Viking
29
45%

#684827  autor: Niezgodna7
 22 gru 2013, 22:50
Colombo, aleś Ty dzisiaj czepliwy, że ho ho
:- D
Wykasuję te 15gr, bo dodałem mimochodem odnośnie błędnego wyliczenia tamtego pakietu z EryTM
:- p
Żeby Cię nie szczypało i nie drapało
:- D

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#684833  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 23:06
w pierwszym poście napisałem,że interesują mnie tylko Plus,T-Mobile,Orange z ofertami abonament i na karte, więc dział jest dobry, można przenieść temat na strone główną gdzie się wybiera wszystko i skąd są widoczne tematy abonament i na karte, dla mnie żaden problem,

ankieta jest zrobiona w stylu grup do których należą sieci, nie chciałem robić wielu opcji tylko pare i tak zrobiłem,

dlaczego tylko Plus,T-Mobile,Orange,
bo oferte Play znam,a oferty Plus,T-Mobile,są tak momentami pokomplikowane, że aż się odechciewa studiowania tego, no i chce się dowiedzieć czy któraś z sieci Plus,T-Mobile,Orange, potrafi przebić ofertą Play, RBM, Virgin, Viking,

nie wiem co niektórzy widzą w tym dziwnego

#684838  autor: Braymer
 22 gru 2013, 23:23
Dobra teraz ja:)
Od paru dni jestem w Orange na kartę bo przy moim użyciu koszty w Play i Orange wypadały podobnie, więc przeszedłem do Orange bo znacznie lepszy z..... itp
(OK, nie piszę nic o jakości sieci :) )
I w sumie więcej znajomych mam w Orange niż w Play.
Do tego mam atrakcyjne promocje, np. pakiety internetowe w promocji np ten za 3zł,
Promocja "Urodziny", "skarbonka" i różne tego typu drobnostki :)

#684841  autor: ciekawy
 22 gru 2013, 23:35
Braymer,

wszystko ok tylko ten pakiet 3 GB za 3 zł mnie nie przekonuje bo pewnie "rzucili" go tylko na miesiąc,więc to akurat jak dla mnie nie przemawia jakoś na +,

te dodatkowe opcje jak urodziny,skarbonka to są jakieś bonusy tylko do Orange ?

#684844  autor: user_delete34
 22 gru 2013, 23:44
dlaczego warto być w tej sieci ?
T-Mobile Frii - by po przejściu w przyszłości na dowolną inną ofertę móc cieszyć się wolnością od hurtowego SPAMu, płatnego sprawdzania stanu konta, tragicznej platformy billingowej (powolnie działających kodów USSD i zawieszających się usług, za które zapłaciłeś) i wciskanych na powitanie płatnych usług. :D

A tak na poważnie, pasują mi tutejsza oferta pakietów, szczególnie - pakiety minut do sieci i poza nią i to jeszcze w kilku wielkościach. OSOBIŚCIE mam taki bezlik za 20 zł miesięcznie - pakiet 60 minut do wszystkich za 10 zł przerasta moje potrzeby, podobnie pakiet 1 GB za 10 zł (wystarczyłoby i 100 MB). Jednocześnie SMSy mam za darmo.

O powyższych cyrkach ostrzegam - pokazałem, że coś może wystąpić, choć wcale nie musi; ale mimo wszystko niezdecydowanym polecam tę ofertę, jest naprawdę dobra i warto się przemęczyć z niektórymi pierdołami.

Za to w poprzednich taryfach T-Mobile były niezłe pakiety roamingowe, o ile się dzwoniło do kogoś z T.

Skoro już mówię o roamingu - pod tym względem dobrze wypada Plus na kartę Więcej, gdzie są całkiem korzystne pakiety internetowe (internet w prepaidzie Plusa w roamingu to w ogóle nowość w tej sieci!).

#684881  autor: Braymer
 23 gru 2013, 09:08
Skarbonka to jest bonus 5% za doładowanie, który można przelać na konto główne do wszystkich, a w razie potrzeby można zamienić na 7,5% bonus do Orange.
Te Urodziny, Orange Grupa itp to kilkudniowe, drobne bonusy do Orange, zwykle za darmo po doładowaniu na parę dni lub tylko po wysłaniu kodu.

Może i ten pakiet za 3 zł jest dosyć krótko dostępny, ale 1zł za 1GB, nawet z tą "blokadą torrentowo-chomikową" nie jest na pewno złą ofertą :wink:

#684937  autor: colombo
 23 gru 2013, 13:30
Calm7 pisze:Colombo, aleś Ty dzisiaj czepliwy, że ho ho :- D
Nie powiedziałbym, że czepliwy - raczej dociekliwy (trochę jak pewien serialowy detektyw) Poza tym jak piszesz coś na publicznym forum, to powinieneś się spodziewać odpowiedzi.

Gwoli ścisłości, to mój ostani post bardziej nawiązywał do wcześniejszych wypowiedzi - "...a to było tak":
Calm7 pisze:Bo tylko w Orange prepaid mam najtańsze minuty do wszystkich sieci[...]Dopiero niedawno EraTM dogoniła właśnie tą moją stawkę, chodzi o ich pakiet za 20[...]Dla mnie rewelacja od kilku lat, póki EraTM nie wyskoczyła z tym pakietem - Orange było nie do pobicia.[...]A 15gr, to ja mam w Orange bez gimnastyki za minutę do wszystkich sieci.
Colombo pisze:Jeden coś wiedział ważnego o nauczycielce zdaje się, ale najwidoczniej miał surowo zabronione o tym mówić, jednak widać było, że mało co nie pęknie - tak chce reszcie powiedzieć. Bał się jednak na tyle, że nie powiedział, tylko krzyczał: a ja wiem, ja wiem - ale wam nie powiem.
Calm7 pisze:Wykasuję te 15gr[...] Żeby Cię nie szczypało i nie drapało :- D
Mnie to rybka...spoo

#684944  autor: potter28
 23 gru 2013, 14:08
Tylko Orange.
Dlaczego?
Mam ogólnie pięc numerów, w tym dwa internetowe.
Na pierwszym mam:
500 minut do wszystkich
Nielimitowane rozmowy Orange
Nielimitowane SMS Orange
Telefon: Alcatel One Touch Idol 6030x
1 GB danych
Na drugim
160 minut do wszystkich
Tylko SIM
Na trzecim
160 minut do wszystkich
Nielimitowane SMS Orange
Telefon Nokia 206 + Pentagram Tab 7.6
Na czwartym
5 GB danych na całe konto
Na piątym
10 GB danych na całe konto

numery internetowe tylko SIM.

Za całość płacę 146.66 zł ale odejmują 60 zł rabatów od faktury czyli 86.66 zł/mies
Kto da więcej za TAK NISKĄ KWOTĘ ? :)

#684984  autor: user_delete34
 23 gru 2013, 16:16
potter28 pisze:Tylko Orange.
Dlaczego?
Doradca klienta biznesowego sieci Orange :)
Zniżka pracownicza, to wyjaśnia WSZYSTKO. ;)

1) Jeżeli taki rachunek jest niski - no to spoko...
2) Rozumiem, że zaopatrujesz rodzinę w numery, tak? Inaczej nie widzę sensu takiego rozdrabniania się - nju za 19+9 zł i Free 35 GB za 45 czy ileś zł.
3) Zapewne ze zniżką pracowniczą powyższy zestaw dwóch numerów może być jeszcze tańszy, ciekawe za ile by to było.

#685051  autor: potter28
 23 gru 2013, 20:46
1) Jeżeli taki rachunek jest niski - no to spoko...
2) Rozumiem, że zaopatrujesz rodzinę w numery, tak? Inaczej nie widzę sensu takiego rozdrabniania się - nju za 19+9 zł i Free 35 GB za 45 czy ileś zł.
3) Zapewne ze zniżką pracowniczą powyższy zestaw dwóch numerów może być jeszcze tańszy, ciekawe za ile by to było.[/quote]

Nie użyłem zniżek pracowniczych, tylko kupony na 30 % i Orange Open , Open Family Data i Voice, to co ja mam to może mieć każdy Kowalski ;)

Net akurat mam tylko dla siebie, na początek wziąłem 10 GB ale okazało się, że nie starcza, dokupiłem 5 ;) A faktycznie, dwa abo te niskie to dla rodziców ;)

#685073  autor: user_delete34
 23 gru 2013, 22:37
potter28 pisze:Nie użyłem zniżek pracowniczych
A możesz jednocześnie? Jeśli tak - o ile mógłbyś jeszcze zbić rachunek? Te promocje Orange, jak trudne do ogarnięcia, tak niezłe.

#685081  autor: potter28
 23 gru 2013, 23:58
Jeszcze o 10 zł, dokupując kolejny internet mobilny ;) Trzeba po prostu łączyć wszystko ze sobą i bony 30% i wychodzi kapitalnie

#685181  autor: ciekawy
 24 gru 2013, 14:18
czyli wychodzi na to,że jeśli ktoś nie jest pracownikiem Orange to się mu nie opłaca korzystać z tej sieci ?

#685184  autor: Ruben
 24 gru 2013, 14:28
ciekawy pisze:czyli wychodzi na to,że jeśli ktoś nie jest pracownikiem Orange to się mu nie opłaca korzystać z tej sieci ?
a tutaj mamy odpowiedź:
Nie użyłem zniżek pracowniczych, tylko kupony na 30 % i Orange Open , Open Family Data i Voice, to co ja mam to może mieć każdy Kowalski
Z wypowiedzi kolegi potter28 mi wychodzi, że każdy Kowalski może mieć podobną ofertę.

#685185  autor: ciekawy
 24 gru 2013, 14:32
nie no,na Kowalski nazwiska nie zmienie, wole swoje Brzęczyszczykiewicz :)

#685186  autor: Ruben
 24 gru 2013, 14:42
ciekawy, :) może i Brzęczyszczykiewiczów obejmie ta oferta :-D
A tak na poważnie, to dla osób zorientowanych np. jak my tutaj, to chyba u każdego da się wyciągnąć coś dobrego, nawet w Plusie :) Kwestia indywidualnych potrzeb, bo wiadomo, że każdy z nas może mieć inne.
Niezaprzeczalnie końcówka roku 2013 należy do Orange. Te rabaty 30% chyba od września czy października są dostępne, szalone dni na smartfony tez były często, NJU ostatnią zmiana oferty potwierdziło, że mogą naprawdę dać niskie ceny. Jak będzie dalej?... Czas pokaże. Każdy z nas niech wybiera co mu najbardziej odpowiada.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2013, 14:43 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#685187  autor: potter28
 24 gru 2013, 14:43
Po prostu wystarczy połączyć promocje:
30% zniżki na abonament
Orange Open
Orange Open Family

No, trzeba mieć neostradę do tego ;)

P.S Rabaty 30 % są od lipca ;)

#685245  autor: ciekawy
 25 gru 2013, 00:04
Ruben,

nie zgodze się,że 2013 rok należał do Orange,zgodziłbym się z tym gdyby te oferty -30% były standardem,a nie ofertami po zniżkach, może zwyczajnie Orange miał takie ofert bo uznał,że stracił za dużo klientów i musi ich sobie odbić, chyba tak na siłę dali te -30%, a jak jest naprawde to się ci ludzie dowiedzą pod koniec umowy jakie będą mieli oferty na przedłużenie umowy bo póki co Orange łapał klientów ale czy będzie tym klientom dalej dawał takie oferty to jest pytanie
Ostatnio zmieniony 26 gru 2013, 09:50 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#685260  autor: bazooka
 25 gru 2013, 07:04
ciekawy, zajebisty post :-D ...i to 4minuty jak oficjalnie można było zacząć... :)

#685276  autor: astelitt
 25 gru 2013, 11:56
Plus - dlaczego? Powód jest może nietypowy i dziwny ale Plus jako jedyny daje mi wstęp i możliwość korzystania z sieci Midasa, a prepaid Więcej Internetu i SMSow jakoś daje rade :wink:
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5