• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

macie zasieg w budynkach w duzych miastach.?????????

tak
5
83%
nie
1
17%
 #66792  autor: piti110
 11 kwie 2006, 19:32
własnie zauwazyłem ze nie mam zasiegu"(w budynku W śRODKU MIASTA)"... zadzwoniłem z innego telefonu do BOK i mi powiedziedzieli zE MAM ZEPSUTY TELEFON. WYSMIAŁEM.......... oni swoje... telefon mam sprawny a sim wymieniłem tydzien temu na 3S SIM...
:cry:

jeżeli pomogłem, kliknij na "pomógł" pod moim postem. piti110 pozdrawia.......

#66818  autor: kalin
 11 kwie 2006, 21:00
Ja mam zasieg nawet w malym miescie wiec moze i maja racje ze cos u Ciebie jest nie tak.

Drogą legalizacji ku pełnej demokracji. http://www.kanaba.info/

#66823  autor: l3p
 11 kwie 2006, 21:06
Korzystalem z Orange przeszlo rok czasu i jako takich dziur w zasiegu nie zauwazylem. Rozumiem piwnice jakies, pod ziemia do tego grube sciany. Ale w centrum miasta hmm strasznie dziwne a moze zamontowane sa tam jakies urzadzenia, ktore zaklocaja sygnal komorkowy :P :P ;D Nie pamietam jak to sie nazywa teraz ale byla swego czasu o tym mowa ;) Moze cos Ci sie dzieje z 3S Sim
 #66824  autor: D@rio
 11 kwie 2006, 21:08
piti110 pisze:własnie zauwazyłem ze nie mam zasiegu"(w budynku W śRODKU MIASTA)"... zadzwoniłem z innego telefonu do BOK i mi powiedziedzieli zE MAM ZEPSUTY TELEFON. WYSMIAŁEM.......... oni swoje... telefon mam sprawny a sim wymieniłem tydzien temu na 3S SIM...
:cry:
BOK nie wie o każdych jednych pracach technicznych. A więc Ci wcisneli "standardową" gadkę. Poczekaj troszkę, jak problemy nie ustaną to wtedy można zacząć szukać przyczyny.... (ciekawe jestem swoją drogą czy mówisz o zasięgu GSM czy UMTS ;) ..bo wtedy problem może być prostszy niż się Nam wydaje...)

#68414  autor: Cubus1981
 18 kwie 2006, 00:40
Wszystko działa ok. Zadnych zakłóceń w swoim M65 to nawet w podziemnych przejsciach mam zasięg.

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#68458  autor: daniel
 18 kwie 2006, 11:04
Nie wiem czy wiecie, ale w Lodzi jest takie osiedle na koncu miasta, pod Aleksandrowem (Zielony Romanow).
Tam to dopiero z sasiegiem byly cuda.
Pomijajac to ze max kresek to 2... (nokia)... 1(se)
to w kuchni byl zasieg z Lodzi
w duzym pokoju ze Zgierza
w Malym pokoj (wspolna sciana z duzym) z Aleksandrowa
w nasteonym malym byl z Lodzi
a w kibelku z Rabienia :D

I dalo rade dzwonic tylko z balkonu, lub opierajac sie o parapet w kuchni ;P

Lights are blinding my eyes...

#68481  autor: Szalony
 18 kwie 2006, 12:52
daniel pisze:Nie wiem czy wiecie, ale w Lodzi jest takie osiedle na koncu miasta, pod Aleksandrowem (Zielony Romanow).

Pozdrawiam sasiada :smt006 znam to osiedle :D Polecam Plusa ma tam bardzo dobry zasieg :) postawili ponad rok temu tam maszt od tych segmentow z 300metrow ale niestety bez edge :smt011 Era tez zasieg ma tam dobry i nawet 3g Blueconnect dolatuje, w tym roku w Rabieniu Era postawi maszt gsm/umts wiec na Romanowie zasieg sie poprawi :D A Plus Zielony Romanow wedlug mapy traktuje jako wies a nie czesc Lodzi :mrgreen:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#68675  autor: daniel
 19 kwie 2006, 11:21
Szalony pisze:
daniel pisze:Nie wiem czy wiecie, ale w Lodzi jest takie osiedle na koncu miasta, pod Aleksandrowem (Zielony Romanow).

Pozdrawiam sasiada :smt006 znam to osiedle :D Polecam Plusa ma tam bardzo dobry zasieg :) postawili ponad rok temu tam maszt od tych segmentow z 300metrow ale niestety bez edge :smt011 Era tez zasieg ma tam dobry i nawet 3g Blueconnect dolatuje, w tym roku w Rabieniu Era postawi maszt gsm/umts wiec na Romanowie zasieg sie poprawi :D A Plus Zielony Romanow wedlug mapy traktuje jako wies a nie czesc Lodzi :mrgreen:
A Pozdrawiam :))
No fakt, dlatego w MixPlusie siedzialem... moj ojciec w Idei jak byl to tragedia..
Ale z Era tez sa problemy... czasami zasieg lapal, a czasami nie :)

Najlepiej zrobil moj kumpel, na tym zadupiu wzial sobie neta w Orangu, mniej wiecej co 20 min mu sie rozlacza, i czeka kolejne 10 min aby sie polaczyc :D:D

Ja juz na tym osiedlu nie mieszkam, a gdzie mieszkam widac tu:
<-------------------------------
Ale spedzilem tam pare ladnych lat... Mysle ze udanych lat :)

A gdzie kolega dokladniej mieszka, jesli mozna wiedziec.

#68676  autor: ywis
 19 kwie 2006, 11:29
To samo jest z zasięgiem na Teofileowie w Łodzi... ERA i ORANGE to porażka po prostu... gorzej jest z ERA, ORANGE jakoś tam sobie daje rade..., no ale nie jest kolorowo :evil: :evil: :evil:

#68704  autor: daniel
 19 kwie 2006, 13:58
ywis pisze:To samo jest z zasięgiem na Teofileowie w Łodzi... ERA i ORANGE to porażka po prostu... gorzej jest z ERA, ORANGE jakoś tam sobie daje rade..., no ale nie jest kolorowo :evil: :evil: :evil:
Skoro przebywasz na teofilowie, to pewnie wiesz gdzie jest Kochanowek, to wlasnie Romanow jest jakies 5 km za Kochanowkiem w strone Aleksandrowa...
Tyle ze to jest Lodz, a po drugiej stronie Romanowa jest aleksandrow i rabien :P

tragicznie tam jest z zasiegiem :P

#68748  autor: ywis
 19 kwie 2006, 15:52
daniel pisze:
ywis pisze:To samo jest z zasięgiem na Teofileowie w Łodzi... ERA i ORANGE to porażka po prostu... gorzej jest z ERA, ORANGE jakoś tam sobie daje rade..., no ale nie jest kolorowo :evil: :evil: :evil:
Skoro przebywasz na teofilowie, to pewnie wiesz gdzie jest Kochanowek, to wlasnie Romanow jest jakies 5 km za Kochanowkiem w strone Aleksandrowa...
Tyle ze to jest Lodz, a po drugiej stronie Romanowa jest aleksandrow i rabien :P

tragicznie tam jest z zasiegiem :P
Akurat nie bardzo się orientuje, bo ja tam tyle przebywam, co nic... można powiedzieć, że tylko w weekendy i czasami w tygodniu. Także jeśli chodzi o moją orientacje to ciężko, centrum Łodzi, to nie ma problemu, ale obrzeża to nawet nie ma co się samemu zbytnio wypuszczać :P
Po prostu studiuje w Łodzi :-D