ciekawy, proszę Ciebie o odpowiedź na P.S., na dole.
Jeśli mylę się z interpretacją tego tematu to szczerze... odpowiadam, bo dla mnie nie trzeba wielkich powodów...
Kwestia wyboru Orange jest subiektywna, każdy ocenić musi sam - moim zdaniem nie można tego zareklamować nie będąc pracownikiem tego opa, no ale skoro już piszę:
1. jestem w Idei/Orange od 13 bodajże lat, raczej nigdy nie przeniosę od nich głównego numeru (a już na pewno do żadnego operatora MVNO) ze względu na stabilność oferty, oraz brak jak w temacie
przebicia ich oferty, jak dla mnie, przez innego opa.
Cenię Orange za własną infrastrukturę

darmowe RWK (obym nie wykrakał..tfuuu), spory wybór taryf, ostatnio sporo promocji-gratisów, polecam bramkę MultiBox Gold, dobra aplikacja Mój Orange, powiązanie lojalnościowe z Payback, Skarbonka, i w niektórych taryfach Karuzela Nagród; odmłodzone pakiety internetowe z kumulacją niewykorzystanych środków ze starego pakietu - nie odczuwam dyskomfortu zawieszanych czy słabych połączeń internetowych więc po co się przenosić
2. jak w podpisie: mam 2/3 znajomych u "Pomarańczy" i choć czekam na lepszą ofertę wewnątrzsieciową w taryfie ONE (pod koniec stycznia ew,przechodzę do YES) to nic nie przebije cenowo ponad 300min/m-cznie połączeń w sieci niż posiadanie numeru w tej samej sieci właśnie, czyż nie

*3. ze względu na posiadanie DUAL-SIM druga karta służy mi do testowania innych operatorów (w tym MVNO) i pomału zdobywam wiedzę o ofertach z doświadczenia, nie opartą na subiektywnych opiniach - przenoszę oczywiście numer tam gdzie odpowiada mi oferta, czyli uzupełnienie potrzeb przy głównym numerze w Orange, interesuje mnie jak najmniej zamrożonych środków (bonusy za duże doładowywania nie są dla mnie atrakcyjne) i jak najniższa cena połączeń do wszystkich jak to nazywam: "bez łachy", bez pakietu (max 10zł doładowania na 2 m-ce)
*Sorki, za 3 podpunkt, nie związany z tematem, ale musiałem uzupełnić swoją wypowiedź
P.S.
Czy mógłbym wiedzieć co chcesz uzyskać pytając o to, skoro łączysz już w samej ankiecie głównych operatorów z operatorami MVNO

...to już jak dla mnie jest błędem. Dlaczego tylko o W3 (bez Playa) chcesz zbierać informacje - zdradź swoje zamiary, rozwiń post tematyczny o swoje podejście do tematu

...poza tym jesteśmy w dziale Prepaid więc nie powinniśmy mieszać opinii z ofertami abonamentowymi