• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #684461  autor: t-mobile user
 21 gru 2013, 15:15
Witam,
kiedy zaczynam pobierać aplikację ze sklepu Nokia, pobiera się do jakiegoś momentu i zatrzymuje się. Pojawia się komunikat, że nie można było pobrać pliku z powodu problemu z połączeniem sieciowym. Niby wszystko jest dobrze ustawione. APN, zasięg jest. Co to może być?

#684467  autor: user_delete34
 21 gru 2013, 15:45
t-mobile user, dziwne. Masz ten sam problem po WiFi? Jeżeli tak, w miarę możliwości spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne (najpierw kopiując zdjęcia, muzykę itp na komputer; tracisz wszystko) z poziomu menu: ustawienia -> informacje -> resetuj telefon.

#684476  autor: nemo2009
 21 gru 2013, 16:40
t-mobile user pisze:kiedy zaczynam pobierać aplikację ze sklepu Nokia, pobiera się do jakiegoś momentu i zatrzymuje się. Pojawia się komunikat, że nie można było pobrać pliku z powodu problemu z połączeniem sieciowym.
Rozumiem,że konto jest aktywne?

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#684498  autor: t-mobile user
 21 gru 2013, 18:23
Konto jest aktywne. Na WIFI pobieranie także nie działa.

#684544  autor: user_delete34
 21 gru 2013, 20:23
Czy komunikat wyskakuje (albo kiedykolwiek był?) Ci podczas przeglądania sieci lub innego stałego połączenia z nią - czy to WiFi czy 3G - np w radiu internetowym?
Gdy sam pobierałem, nie miałem problemu nawet po wyjściu z zasięgu WiFi - po chwili do niego wróciłem i pobierało dalej. Tylko wygaszenie ekranu anulowało (jaka to ułomność systemu!) pobieranie.

#684553  autor: t-mobile user
 21 gru 2013, 21:24
Podczas normalnego przeglądania internetu wszystko jest w porządku.
Już po problemie, pobiera normalnie.Wykonałem reset ustawień i wszystko jak na razie dobrze.

[ Dodano: 2014-01-06, 17:57 ]
Odświeżam temat. Problem ciągle jest. Nawet nie moge pobrać map do nawigacji przez Wi-Fi. Gdzieś wyczytałem, że winą może być soft Plusa. Nie napisałem tego na początku,ale mam oprogramowanie zbrandowane przez sieć Plus.Czy wgranie czystego oprogramowania przyniesie efekty?