• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #684438  autor: monika87
 21 gru 2013, 14:05
Cześć,

Proszę o konkretne rady, jaki telefon najlepiej opłaca się wziąć by go potem wrzucić na allegro i odsprzedać z możliwie jak największym zyskiem? Tylko jeden warunek: Mam już internet w Orange (abo 50,56 zł) i biorąc teraz drugi abonament chciałabym żeby łączna kwota zobowiązania nie przekraczała 100-110 zł. Zatem w grę wchodzi jedynie abo 89,90 do którego zastosowałabym bon z grupera 30%, czyli abo spada na 62,93 zł. Do tego mogę jeszcze liczyć na rabat Orange Open (ile dokładnie?), więc biorąc pod uwagę te dwa abonamenty powinnam się zmieścić w budżecie.

Teraz najważniejsze, czyli sprzęt. Co w tych parametrach (abo 89,90) najlepiej opłaca się wziąć żeby odsprzedać później na allegro? Myślałam nad SGS III (ale tu znowu podnieśli cenę z 99 zł na 159 czyli już nie tak ciekawie :( W grę jeszcze wchodzi PS3 500GB tylko jaka to jest dokładnie wersja proponowana przez Orange? Za 1000 zł szło by sprzedać? Nie znam się za bardzo na technikaliach, bardzo proszę o pomoc doświadczone osoby, które już robiły podobne zabiegi :)

#684444  autor: ja.michal
 21 gru 2013, 14:17
monika87 pisze: Do tego mogę jeszcze liczyć na rabat Orange Open (ile dokładnie?)
Najpewniej 10 zł.

Możesz pomyśleć o wyższym abonamencie, ale razem z kodem zniżkowym -30%. Powinny jeszcze w sieci być. Przejrzyj forum.

#684450  autor: monika87
 21 gru 2013, 14:29
ja.michal pisze:Możesz pomyśleć o wyższym abonamencie, ale razem z kodem zniżkowym -30%.
ja.michal wyższy abonament nie wchodzi raczej w grę, ponieważ wtedy nie zmieszcze się w budżecie:
monika87 pisze:Mam już internet w Orange (abo 50,56 zł) i biorąc teraz drugi abonament chciałabym żeby łączna kwota zobowiązania /za te dwa abonamenty/ nie przekraczała 100-110 zł.
Kod grupera -30% zamierzam użyć właśnie do obniżenia abo 89,90. Wtedy wychodzi 62,93 (abo za telefon, który teraz wezmę) + 50,56 (abo za internet, który już mam) = 113,49 - 10 zł (zniżka Orange Open) daje mi finalnie kwotę zobowiązania w wysokości 103,49 zł. miesięcznie za dwa abonamenty (mam nadzieję, że dobrze wszystko policzyłam?)

Teraz pytanie podstawowe brzmi, jaki sprzęt jest najdroższy z tych dostępnych w abo 89,90? Co mam brać żeby móc jak najdrożej sprzedać na allegro? :)

#684453  autor: nowosek
 21 gru 2013, 14:39
Może Sony Xperia SP?

Na Allegro cena nowego to około 1000zł a telefonik jest bardzo dobry.

Lub Nokia Lumia 920, też jest droga a w Orange dostaniesz za 2zł w jakimś zestawie (czyli jeszcze coś gratis!). Lumię 920 mam zamiar wziąć dla siebie do używania bo telefon jest świetny.

#684455  autor: monika87
 21 gru 2013, 14:54
nowosek pisze:Nokia Lumia 920, też jest droga a w Orange dostaniesz za 2zł w jakimś zestawie (czyli jeszcze coś gratis!)
Lumia920 widzę byłaby całkiem ciekawym wyborem, aktualnie niedostępna w sklepie, trzeba będzie polować, może się pojawi. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś ciekawe propozycje to bardzo proszę pisać :) Dam znać tu w temacie jak już na coś się ostatecznie zdecyduję.

#684501  autor: dawidos160
 21 gru 2013, 18:32
Polować do piątku możesz. Bo kupo ważny pewnie do 30 albo 31?

#684504  autor: monika87
 21 gru 2013, 18:47
Hm, przeglądam teraz regulamin kuponu z Grupera i okazuje się, że:
Pkt. 2. Oferta przeznaczona jest dla Nowych Użytkowników składających
zamówienie , Oferta nie obowiązuje obecnych abonentów Orange

Pkt 4. Warunkiem skorzystania z Promocji jest łączne spełnienie następujących
przesłanek:
e. Nieposiadanie abonamentu w Orange. Oferta jest dla nowych użytkowników
Ja mam już jeden abonament w Orange (Internet), więc według tego się nie kwalifikuję... :? Trzeba będzie chyba poczekać w takim razie na kolejną ofertę kuponów na Grouponie bo tam nie było takich obostrzeń i dotychczasowi abonenci mogli spokojnie wykorzystać kupon przy zawieraniu drugiej umowy.

#684521  autor: siwek102
 21 gru 2013, 19:10
Ale nie masz telefonu w abonamencie a tam jest chyba o tym mowa wiec wedlug mnie sie zalapiesz na znizke.

#684527  autor: ja.michal
 21 gru 2013, 19:24
monika87 pisze:wyższy abonament nie wchodzi raczej w grę, ponieważ wtedy nie zmieszcze się w budżecie
OK. :)

W razie gdyby nie udało się dorwać kodu na 30% to z miejsca jest kod 20% taniej przy wyborze Nokii.
http://oferty.orange.pl/najnowsze/kupon ... 3godKH4Ahw

#684726  autor: emel
 22 gru 2013, 16:41
Samsung Galaxy S3 - jeśli będzie dostępny. Wystawiłem wieczorem, następnego dnia pan przyjechał i odebrał. Do tego kilka smsów, maili od handlarzy telefonami, propozycje zamiany np na rower :D

#684747  autor: monika87
 22 gru 2013, 18:23
siwek102 pisze:Ale nie masz telefonu w abonamencie a tam jest chyba o tym mowa wiec wedlug mnie sie zalapiesz na znizke.
Wolałabym mieć pewność jednak, żeby później nie było niespodzianek jak kurier przyjedzie z umową :? Korzystał ktoś z tych kuponów grupera z osób posiadających już abonament w Orange i może potwierdzić?
emel pisze:Samsung Galaxy S3 - jeśli będzie dostępny. Wystawiłem wieczorem, następnego dnia pan przyjechał i odebrał. Do tego kilka smsów, maili od handlarzy telefonami, propozycje zamiany np na rower
Możesz napisać na pw za ile udało Ci się go sprzedać? Muszę przekalkulować co najlepiej będzie się opłacać.

Jeszcze jedno ogólne pytanko mam, jakie dokumenty będzie chciał oglądać kurier po przyjeździe? Dowód osobisty to raczej wiadomo, ale mam nadzieję, że żadnych zaświadczeń z pracy czy innych takich cudów nie będzie wołał? Zwłaszcza, że jak już wspomniałam jestem już abonentką Orange i mają pewność co do mojej wypłacalności :D

#684752  autor: dawidos160
 22 gru 2013, 18:38
monika87 pisze:
siwek102 pisze:...
Kuriera interesuje tylko dowód. Podpisujesz umowę i jego nic więcej nie interesuje.

Co do telefonów - naprawdę ciężko wejść na allegro i rzucić okiem na ceny jakie się tam kształtują ? S3 to jakieś 900-1200 zł. To,że jednemu uda się sprzedać za x zł nie znaczy,że komuś innemu też ;)