• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#65923  autor: szczeka
 07 kwie 2006, 17:46
Czloweiku - jakosc sagema nie odchodzi od jakosci SE.
Panel sie rysuje jak chyba chcesz walic tym telefonem gwozdzie itp.
Ja po prawie 7 miesiacach mam pare malutenkich rysek, ale to NORMALNE.
Jak sie nie ma orange menu to on sie nie wiesza !!
MP3 nie muli sie - normalnie odtwarza.
A do tego sagem jest ladniejszy niz ten cegielkowaty k700i - a do tego nie ma dzojstika !! - wiec napewno nie bedziesz z tego powodu latal z nim do serwisu co 4 miech.
Ma lepszy wyswietlacz, aparat i karty microSD - to jego atuty !! + mala cena - a jak ci nie pasuje obudowa zawsze mozesz kupic nowa - bo w kazdej chwili mozesz ja zdjac - nie co to w k700i - z tego cowiem nie ma wymienialnych obudow - sa na srubki.
jakosc sagema odchodzi od jakosci SE..sony ericssony, ktorych nie lubie sa lepiej wykonane anizeli sagemy- pozadniej.
k700i cegielkowaty? zalosny jestes. widziales go kiedys? ja czesto sie nim bawie, sagema tez nieraz mialem w dloni i k700i jest duuuuuzo mniejszy niz myx6-2, do tego lzejszy.
wyswietlacza wcale lepszego nie ma. teoretycznie ma wiecej kolorow, ale w praktyce wyglada to baardzo podobnie, ze wskazaniem na k700i.
co do obudow to mozna je zmieniac..

#65935  autor: kamil1221
 07 kwie 2006, 19:25
szczeka pisze:
jakosc sagema odchodzi od jakosci SE..sony ericssony, ktorych nie lubie sa lepiej wykonane anizeli sagemy- pozadniej.
k700i cegielkowaty? zalosny jestes. widziales go kiedys? ja czesto sie nim bawie, sagema tez nieraz mialem w dloni i k700i jest duuuuuzo mniejszy niz myx6-2, do tego lzejszy.
wyswietlacza wcale lepszego nie ma. teoretycznie ma wiecej kolorow, ale w praktyce wyglada to baardzo podobnie, ze wskazaniem na k700i.
co do obudow to mozna je zmieniac..
Tak - prawi codzinnie ma z nim kontakt - moja kumpela go ma i czesto mnie prosi abym cos jej przeslal przez bluetootha - a co do ksztaltu - on jest cegielkowaty - taka zbita konstrukcja - nie podoba mi sie - widzialem lepsze SE (ladniejsze np.k500i).
Nawet kumpela potwierdzila ze moj ma lepszy wyswietlacz pod wzgledem kolorow.
I jeszcze jedno jak pisze ze cos jest cegielkowat to nie znaczy ze mam na mysli CEGLE - w pelnym tego slowa znaczeniu !!
Cegirlkowaty ksztalt - to dla mnie zbita forma calosci.

#65946  autor: szczeka
 07 kwie 2006, 20:31
hrhr,
przygladalem sie k700i z kazdej strony i niestety..zadnego podobienstwa z cegla..

#65949  autor: adrianet
 07 kwie 2006, 20:33
jakosc sagema odchodzi od jakosci SE
kolega ma myx6-2 i telfon jest swietny. to ze ma orange menu nawet nie jest az taaaaakiem problemem jakim go maluja. jezli chodzi o odpryski to on go ma prawie pol roku i nie ma najmniejszej ryski czego nie mozna powiedziec o k700. moj kolega ma go totalnie zjechanego a nie zuca nim po scianach. wszystkim znajomym z k700 poszedl dzojstik 6 osob. dwom osobom wypadlo(!!!!!!!!) gniazdo do ladowania. wyobrazacie sobie? juz nie mowie o tej klapce co te gniazdo oslania. po 4 miesiocach ona sie rozcioga i odstaje od telfonu. jedynym atutetem w k700 jest ladne menu i szybkosc dzialania. no i jeszcze co do jego genialnej jakosci wykonania: kolezance spadl z niecalego metra i juz sie nie wlaczyl. szczega zaraz napisze ze napewno jakis wadliwy model i wogole ze jestem zalosny tak jak wszystkich wyzywa (zaloze sie ze juz polowa uzytkownikow uzystala te chwalebne miano od szczeki) taki sposob w jaki ma wymienne obudowy k700 to kazdy telfon ma:)

#65953  autor: the_neptun
 07 kwie 2006, 20:58
adrianet pisze:
jakosc sagema odchodzi od jakosci SE
kolega ma myx6-2 i telfon jest swietny. to ze ma orange menu nawet nie jest az taaaaakiem problemem jakim go maluja. jezli chodzi o odpryski to on go ma prawie pol roku i nie ma najmniejszej ryski czego nie mozna powiedziec o k700. moj kolega ma go totalnie zjechanego a nie zuca nim po scianach. wszystkim znajomym z k700 poszedl dzojstik 6 osob. dwom osobom wypadlo(!!!!!!!!) gniazdo do ladowania. wyobrazacie sobie? juz nie mowie o tej klapce co te gniazdo oslania. po 4 miesiocach ona sie rozcioga i odstaje od telfonu. jedynym atutetem w k700 jest ladne menu i szybkosc dzialania. no i jeszcze co do jego genialnej jakosci wykonania: kolezance spadl z niecalego metra i juz sie nie wlaczyl. szczega zaraz napisze ze napewno jakis wadliwy model i wogole ze jestem zalosny tak jak wszystkich wyzywa (zaloze sie ze juz polowa uzytkownikow uzystala te chwalebne miano od szczeki) taki sposob w jaki ma wymienne obudowy k700 to kazdy telfon ma:)
zgadzam sie z Toba co do k700 ;p

#65959  autor: szczeka
 07 kwie 2006, 21:17
co do tego problemu z orange menu- ja nigdy nie pisalem o tym, jako o problemie.
mialem troche kontaktow z dwoma myx6-2 i strasznie sie zamulaly, stad moja opinia o nich.
k700i wcale nie jest jakis super. na pewno wiekszy komfort w uzytkowaniu, moim zdaniem. szybciej chodzi, ladne menu, lepszy dzwiek niz w sagemie itd. ale awaryjny jest- z tym sie niestety musze zgodzic. z awaria joysticka spotkalem sie nie raz, ale tylko z tym, z gniazdem ladowania- nigdy, choc mialem kontakt z wieloma k700i.
moj brat ma k700i i upadal mu na ziemie z roznych wysokosci (0.5m-2m) i ani razu nic sie z nim nie stalo. zupelnie nic.
nie przesadzaj z moja osoba- pisze, to co mysle i staram sie byc obiektywny, nie lubie sagema myx6-2, ale mam do tego powody, uzywalem go i wiem, jaki jest, mnie osobiscie wcale sie nie podoba.

#66179  autor: mkforever1
 08 kwie 2006, 18:26
Witam,
Powiem (napiszę) krótko - Sagem jak na mój gust jest lepszy tylko dlatego że ma złącze na karty pamieci. Ja osobiście nie wierze we francuską technikę - zarówno jeśli chodzi o samochody jak i telefony - ale to jest tylko moje prywatne zdanie :) Osobiście uważam za dobre telefony Nokie(solidne), Samsungi(estetyczne, dokładnie i starannie wykonane) i Sony Ericssony(dużo możliwośći przy rozsądnej cenie) ale tylko te nowsze modele czyli np. K750i D750 W800 itp.

Pozdrawiam,

#66964  autor: daniel
 12 kwie 2006, 09:22
mkforever1 pisze:Witam,
Powiem (napiszę) krótko - Sagem jak na mój gust jest lepszy tylko dlatego że ma złącze na karty pamieci. Ja osobiście nie wierze we francuską technikę - zarówno jeśli chodzi o samochody jak i telefony - ale to jest tylko moje prywatne zdanie :) Osobiście uważam za dobre telefony Nokie(solidne), Samsungi(estetyczne, dokładnie i starannie wykonane) i Sony Ericssony(dużo możliwośći przy rozsądnej cenie) ale tylko te nowsze modele czyli np. K750i D750 W800 itp.
Masz cos do francuskich aut? Masz cos do mnie :-D :smt005
Ostatnio kupilismy z ojcem Citroena Xantia 2.0 VSX automat. w srodku skura, klima i inne bajery, rocznik 95.
Jak na ten rok, to komfort jazdy w tym samochodzie jest zajebisty... Zawieszenie bajeczne... poduszki robia swoje :)
Stan idealny...
A to wszystko za jedyne 450 funtow!

Merca sie pozbylismy, bo po lewej stronie kierownice mial!

[ Dodano: 2006-04-12, 09:23 ]
Sorki za OT

Moderator: przeprosiny przyjete. Nastepnym razem bedzie ostrzezenie :wink:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2006, 11:19 przez daniel, łącznie zmieniany 1 raz.

Lights are blinding my eyes...

#68154  autor: Lesiu_gda
 17 kwie 2006, 00:41
Wracajac do tematu... pomysl, powiedz sobie SonyEricsson i potem Sagem.
Wybor powinien byc oczywisty.

#68156  autor: kamil1221
 17 kwie 2006, 01:16
Lesiu_gda pisze:Wracajac do tematu... pomysl, powiedz sobie SonyEricsson i potem Sagem.
Mowisz wybor oczywisty - to znaczy ??
Kazdy z tych telefono ma jakies plusy ktorych konkurentowi brak.
Jestem fanem marki sagem wiec ja bym bral sagema >> ale trzeba przyznac ze zgnily soft to lipa straszna.

#68165  autor: daniel
 17 kwie 2006, 09:07
kamil1221 pisze:
Lesiu_gda pisze:Wracajac do tematu... pomysl, powiedz sobie SonyEricsson i potem Sagem.
Mowisz wybor oczywisty - to znaczy ??
Kazdy z tych telefono ma jakies plusy ktorych konkurentowi brak.
Jestem fanem marki sagem wiec ja bym bral sagema >> ale trzeba przyznac ze zgnily soft to lipa straszna.
Zapewne kolega ma na mysli ze Sagem to gowno... ktore w porownaniu do SE sie nie umywa...

Ja powiem tak:
Dla mnie Sagem jest wielkim rozczarowaniem. Z niczego zrobili cos.
Ci ktorzy pamietaja te ich slawetne modele, w porownaniu z tym co robia teraz... To naprawe nalezy im sie wielka pochwala :)

#68166  autor: Przemek
 17 kwie 2006, 09:16
Jak już pisałem przez jakiś czas miałem oba telefony.Jedynym plusem Sagema są karty pamięci,które w sumie i tak w tym telefonie nie są aż tak potrzebne :P ale jak ktoś używa telefonu jako mp3 to OK,tylko odtwarzacz mp3 w Sagemie jest fatalny wręcz tragiczny :? do tego to orange menu.SE jest może trochę awaryjny,ale Sagem też,w końcu Sagem do SE się nie umywa,lepsze jakość,lepsze wykonanie,do tego SE ma ładniejsze kształty.SE lepszy.

#68190  autor: daniel
 17 kwie 2006, 10:47
Przemek pisze:Jak już pisałem przez jakiś czas miałem oba telefony.Jedynym plusem Sagema są karty pamięci,które w sumie i tak w tym telefonie nie są aż tak potrzebne :P ale jak ktoś używa telefonu jako mp3 to OK,tylko odtwarzacz mp3 w Sagemie jest fatalny wręcz tragiczny :? do tego to orange menu.SE jest może trochę awaryjny,ale Sagem też,w końcu Sagem do SE się nie umywa,lepsze jakość,lepsze wykonanie,do tego SE ma ładniejsze kształty.SE lepszy.
K700 ladniejsze ksztalty? fuuuuu...... klocek

ja bym wzial Sagema :)

#68210  autor: Lesiu_gda
 17 kwie 2006, 11:43
Powiem wam tak:
Moj kumpel ma k700i od jakis 3 miesiecy.Uzywam praktycznie wszystkich funcji od radia, mp3. dyktafonu a na aparacie konczac9Poprostu wszystkiego).
W ciagu tych trzech miesiecy nic sie z telefonem nie dzialo, nie ma zadnych klopotow wad ukrytych, poprostu nic.Telefon jest bardzo medialny,menu jest sliczne, ogolnie aparat bardzo bardzo udany :D
Jedyne czego mu brak to karty pamieci, faktycznie to jest problem, chociaz ma on dosc duzo pamieci wbudowanej, to juz zalezy jakie przeznaczenie telefonu.
Podsumowujac, gdybym nie mial 6230i przypuszczam ze SE k700i lezalby teraz obok mnie :P
Polecam SE.

#68213  autor: lucasso55
 17 kwie 2006, 11:48
ja wtrace swoje "3 grosze"
ja kupilem k700i w erze w listopadzie 2005
w styczniu 2006 podczas gdy siedzialem w samochodzie i mialem go w kieszeni przedniej spodni pekl mi wyswietlacz (ten pod ta szybka) na zewnatrz nie bylo wogole sladu tkniecia czy ingerencji jakies w telefon.oddalem na gwarancje a oni ze nie podlega gwarancji bo musial ulec uszkodzeniu mechanicznemu,pytam jakiemu,a oni ze mogly to bys jakies naprezenia.
i tyle,k700i jest fajny super telefon ale se ma u mnie minus wielki za to.
z zadnym innym tel mi tak sie nie zrobilo.

#68217  autor: adrianet
 17 kwie 2006, 11:53
z k700 nie mozna mowic o jakosci wykonania. sagem bije go o glowe. k700 jest tak awaryjny jak c65

#68223  autor: Lesiu_gda
 17 kwie 2006, 12:04
lucasso55 pisze:ja wtrace swoje "3 grosze"
ja kupilem k700i w erze w listopadzie 2005
w styczniu 2006 podczas gdy siedzialem w samochodzie i mialem go w kieszeni przedniej spodni pekl mi wyswietlacz (ten pod ta szybka) na zewnatrz nie bylo wogole sladu tkniecia czy ingerencji jakies w telefon.oddalem na gwarancje a oni ze nie podlega gwarancji bo musial ulec uszkodzeniu mechanicznemu,pytam jakiemu,a oni ze mogly to bys jakies naprezenia.
i tyle,k700i jest fajny super telefon ale se ma u mnie minus wielki za to.
z zadnym innym tel mi tak sie nie zrobilo.
Faktycznie ciekawa historia :P Nigdy wczesniej nie slyszalem o czyms takim

#68225  autor: lucasso55
 17 kwie 2006, 12:11
i wlasnie mija 3 a moze juz 4 ttydzien jak mi nie oddali telefonu,napisali tylko maila ze nie podlega gwarancji bo jakies tam naprezenia.dowiedzialem sie ze producent ma obowiazek w caigu 2 tyg przyjac tel na gwarancje przeprowadzic expertyze i oddac tel z wada badz poprawiony badz nowy.mija 4 tydzien a ja nie wiem nic.wiec musze sie przejsc do rzecznika praw konsumenta 2 raz i niech on cos tam zadziala

#68403  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 23:58
lucasso: co do twojego przypadku to ja tez bym tego tleefonu nie przyjal, zlamanie wyswietlacza to raczej nie podlega jakiemus defekowi fabrycznemu :P (kumplowi w 9210 tez pekl wyswietlacz "w srodku" a z zewnatrz zadnej ingerencji, po prsotu dociskal tasme z drugei j strony i raz zrobil to za mocno:P, oprocz tego nie ma zadnych sladow ingerencji)

#68751  autor: Tragedya
 19 kwie 2006, 16:02
daniel pisze:
mkforever1 pisze:Witam,
Masz cos do francuskich aut? Masz cos do mnie :-D :smt005
Ostatnio kupilismy z ojcem Citroena Xantia 2.0 VSX automat. w srodku skura, klima i inne bajery, rocznik 95.
Jak na ten rok, to komfort jazdy w tym samochodzie jest zajebisty... Zawieszenie bajeczne... poduszki robia swoje :)
Stan idealny...
A to wszystko za jedyne 450 funtow!

Merca sie pozbylismy, bo po lewej stronie kierownice mial!

[ Dodano: 2006-04-12, 09:23 ]
Sorki za OT

Moderator: przeprosiny przyjete. Nastepnym razem bedzie ostrzezenie :wink:
Właśnie macie coś do francuskich aut? Nasza była firmowa xsara, którą mieliśmy od nowości w ciagu 4 lat i 160tys km nie przeszła zadnej powaznej awarii. Poza średnimi osiagami (1.9D) wszystko było OK.
Teraz chwilowo jezdzimy seicento matki, ale juz niedługo Chrysler Grand Voyager (uzywany.
Sory za OT.

Co do telefonu to ja bym podpisał umowe na rok i wzial siemensa AX70. Przez rok pochodzi i sobie zaraz wymienisz i nie bedziesz musiał czekac dwa lata. A w mixie jest promocja na S65?
EDIT: Albo kup sobie C65 :smt005