• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#683515  autor: Marjo
 17 gru 2013, 11:18
Najlepiej będzie jak zaznaczysz na stronie że chcesz przenieść numer z końcem obowiązywania twojej dotychczasowej umowy.

#683519  autor: romek
 17 gru 2013, 11:35
Marjo pisze:Najlepiej będzie jak zaznaczysz na stronie że chcesz przenieść numer z końcem obowiązywania twojej dotychczasowej umowy.
no dobra tylko kiedy rozpocząć proces przenoszenia?

#683523  autor: mikkel
 17 gru 2013, 11:44
romek możesz nawet wczoraj :smt005

#683528  autor: romek
 17 gru 2013, 11:49
mikkel pisze:romek możesz nawet wczoraj :smt005
dzięki za radę, wiedziałem, że mogę na was liczyć :(

#683531  autor: mikkel
 17 gru 2013, 12:00
No dobra, tak poważnie to chyba każdy próbuje powiedzieć Ci że nie ma takiej konkretnej daty. Wypełniasz wniosek na stronie z zaznaczeniem, że na koniec okresu zastrzeżonego. Przyjeżdża kurier, podpisujesz i chowasz kartę do szuflady. Otrzymujesz info o dacie przeniesienia i w tym dniu wyciągasz kartę z szuflady i korzystasz.

#683532  autor: romek
 17 gru 2013, 12:03
mikkel pisze:No dobra, tak poważnie to chyba każdy próbuje powiedzieć Ci że nie ma takiej konkretnej daty. Wypełniasz wniosek na stronie z zaznaczeniem, że na koniec okresu zastrzeżonego. Przyjeżdża kurier, podpisujesz i chowasz kartę do szuflady. Otrzymujesz info o dacie przeniesienia i w tym dniu wyciągasz kartę z szuflady i korzystasz.
no widzisz, jednak się da :) dziękuję

#683575  autor: dawedo
 17 gru 2013, 15:22
Przechodząc z Orange nie dostaniesz nowej karty sim. Chyba że ci ją popsują podczas aktywacji wtedy musisz zamówić nową kartę, zapłacić 25 zł i czekać do tygodnia aż przyślą. Tak właśnie u mnie było.

#688564  autor: romek
 07 sty 2014, 14:15
jednak się nie da, wyskakuje komunikat "Aktualnie nie zakończyła się umowa na czas określony w Orange. Migracja z Orange do nju mobile odbywa się na koniec bieżącego cyklu rozliczeniowego. Sprawdź na swoim koncie Orange on-line jaką masz datę końca promocji. Jeżeli chcesz zmigrować do nju mobile bez konsekwencji finansowych zapraszamy do złożenia zamówienia podczas cyklu rozliczeniowego, w którym upływa data końca promocji." i dalej owszem można przejść i stworzyć zamówienie, ale oznacza to zerwanie umowy z orange przed czasem i zapłatę kary. Nie ma również opcji "na koniec okresu zobowiązania".

I tu zaczyna się problem, bo umowa kończy mi się 5.03 a ostatni okres rozliczeniowy zaczyna się 4.03 i dopiero po tej dacie mogę zacząć przechodzić do nju