- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
DK Marketing Wrocław, najwyższe płace jeżeli chodzi o CC
Mój znajomy oferował mi pracę w CC Plusa w Łodzi przy ul. Traktorowej, na początek 1800 brutto, ale sam stwierdził rotacja jest spora. Znalazłem inną pracę, ale sam nie wiem czy chciałbym pracować w taki sposób, zwłaszcza jeśli chodzi o ludzi, którzy stoją Ci nad głową i mają się za Boga.
Zresztą coś mi się wydaje że obecnie najlepszym CC może być Virgin, możliwe że nie mają dużego ciśnienia w pracy, bo to nowa marka i świeża załoga.
Zresztą coś mi się wydaje że obecnie najlepszym CC może być Virgin, możliwe że nie mają dużego ciśnienia w pracy, bo to nowa marka i świeża załoga.
Bo mają wieczne braki w ludziach. Ci, którzy tam są sp***ją z Chodźki jak najszybciej i jak najdalej się da. Stąd taka mega rotacja i stąd tak fatalnie niski poziom konsultantów. Ale cóż poradzić jak średnia długość czasu spędzonego w lubelskim CC to pewnie ze dwa tygodnie?
Zarobki to osobna kwestia. Na "Umowie o pracę na czas określony" masz napisane, że dostajesz pól etatu. Twój opiekun informuje Cię, że jednak pracujesz na całym etacie (8 godzin dziennie). Przełożony daje Ci do zrozumienia, że pracujesz na półtora etatu (10 - 12 godzin dziennie jako propozycja nie do odrzucenia). Oczywiście dostajesz kasę jak za pół etatu. Gratisy i dodatkowe pieniądze za wyniki i sprzedaż? Zapomnij...
Zwyczajnie nie chce mi się kolejny raz ruszać tego tematu. Pracowałem tam, a na Forum napisałem wiele rzeczy, jakie się tam wyprawiały. Wklejałem linki do lubelskich (i nie tylko) gazet opisujących tak zwane warunki pracy i traktowanie pracownika w Call Center Orange w Lublinie. Tam jest źle, tragicznie i fatalnie. Krzywy kręgosłup, zdarte gardło, uszkodzony wzrok, brak życia rodzinnego i towarzyskiego, brak czasu na zakupy czy wizytę u lekarza. Ostra jazda po psychice i finalnie wielce prawdopodobne jest wylądowanie na kozetce u specjalisty od nerwów i zaburzeń psychicznych.
Poczucie Twojej wartości zmienia się z Orange...
Zarobki to osobna kwestia. Na "Umowie o pracę na czas określony" masz napisane, że dostajesz pól etatu. Twój opiekun informuje Cię, że jednak pracujesz na całym etacie (8 godzin dziennie). Przełożony daje Ci do zrozumienia, że pracujesz na półtora etatu (10 - 12 godzin dziennie jako propozycja nie do odrzucenia). Oczywiście dostajesz kasę jak za pół etatu. Gratisy i dodatkowe pieniądze za wyniki i sprzedaż? Zapomnij...
Zwyczajnie nie chce mi się kolejny raz ruszać tego tematu. Pracowałem tam, a na Forum napisałem wiele rzeczy, jakie się tam wyprawiały. Wklejałem linki do lubelskich (i nie tylko) gazet opisujących tak zwane warunki pracy i traktowanie pracownika w Call Center Orange w Lublinie. Tam jest źle, tragicznie i fatalnie. Krzywy kręgosłup, zdarte gardło, uszkodzony wzrok, brak życia rodzinnego i towarzyskiego, brak czasu na zakupy czy wizytę u lekarza. Ostra jazda po psychice i finalnie wielce prawdopodobne jest wylądowanie na kozetce u specjalisty od nerwów i zaburzeń psychicznych.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
nie wiem gdzie Ty pracowałeś ale ja pracuje po 6 godzin.Xy pisze:Bo mają wieczne braki w ludziach. Ci, którzy tam są sp***ją z Chodźki jak najszybciej i jak najdalej się da. Stąd taka mega rotacja i stąd tak fatalnie niski poziom konsultantów. Ale cóż poradzić jak średnia długość czasu spędzonego w lubelskim CC to pewnie ze dwa tygodnie?
W Lublinie przy ulicy Chodźki 10a. Ten mały budynek "klocek" obok szklanego TPSA. Z resztą Dwie Wieże widzę z okna 
Aha, 6 godzin pracowałem także - przez pierwsze 3 dni
Później dołączyłem do rytmu pracy pozostałych i miałem "propozycje nie do odrzucenia" aby zostać w pracy o kolejne 2h i tak trzy razy w ciągu dnia 

Aha, 6 godzin pracowałem także - przez pierwsze 3 dni

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
3/4 etatu z możliwością dopełnienia. Robisz zazwyczaj 150-160 godzin miesięcznie (czyli pełny) + ew. nadgodziny (o które będą Ci truć d**ę aż się nie zgodzisz). Za godzinę najniższa krajowa, czyli 10zł na dzisiaj, ale jak zdarzy się miesiąc z mniejszą ilością dni pracujących (jak to było w listopadzie), to stawka może wzrosnąć żeby wyrobić minimalną krajową brutto. I z nadgodzinami jak widziałem po wypłatach dało się w listopadzie zrobić 1400-1600 zł. Standardowo 1180 zł z groszami.Xy pisze:Twój opiekun informuje Cię, że jednak pracujesz na całym etacie (8 godzin dziennie). Przełożony daje Ci do zrozumienia, że pracujesz na półtora etatu (10 - 12 godzin dziennie jako propozycja nie do odrzucenia). Oczywiście dostajesz kasę jak za pół etatu.
Ale w Lublinie może to tak ładnie nie wyglądać.
Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym 

Odpowiedz coś na moje pytanie.Xavi pisze:dylo1992 to jest też cc orange na ceramicznej w Lublinie. Myślałem że tylko Chodźki? Jakie skile tam są biznes, ind., technika, tp? Jak się tam dostałeś do roboty bo zawsze są rekrutacje tylko na Chodźki.
Poza tym nie wiesz na jakiej ulicy pracujesz raz piszesz że ceramiczna raz że stefczyka bo chodzki to chyba nie

napisałem ze przy ceramicznej bo zapomnialem jak sie nazywa ulica na ktorej pracuje ;D jesli chcesz wiecej info to pisz na priv.Xavi pisze:Odpowiedz coś na moje pytanie.Xavi pisze:dylo1992 to jest też cc orange na ceramicznej w Lublinie. Myślałem że tylko Chodźki? Jakie skile tam są biznes, ind., technika, tp? Jak się tam dostałeś do roboty bo zawsze są rekrutacje tylko na Chodźki.
Poza tym nie wiesz na jakiej ulicy pracujesz raz piszesz że ceramiczna raz że stefczyka bo chodzki to chyba nie
W TRANSCOM-ie (obsługa Play i paru innych firm, ale rekrutacja chyba tylko do Playa obecnie) jest 7 z groszami na netto za godzinę + prowizje od sprzedaży, po 300 godzinach przepracowanych stawka wzrasta do 8 z groszami netto. Generalnie - jeśli umiesz sprzedawać i wyrabiasz etat bez ściemniania i opuszczania godzin to zarabiasz 1200~ + prowizje i ewentualne nagrody. Dobrzy sprzedawcy mają gdzieś od 1500 do 3000, w zależności od tego ile pracują. Warunki pracy dobre, fajni teamliderzy i sporo udogodnień. Z tym, że praca nieco frustrująca i łatwo się wypalić psychicznie. Pracuję niecałe pół roku i trochę daje mi to w kość, ale ogólnie polecam. Oczywiście są różne "projekty" sprzedażowe - migracja z karty na abonament, przedłużanie umów, jest też klasyczna obsługa klienta.ciekawy pisze:piszcie więcej ile i w jakim cc się zarabia i jakie panują warunki, klimat
Aktualnie w Warszawie jest bardzo wiele tego typu ofert pracy: http://www.gowork.pl/praca/warszawa;l niemniej cieżko jest mi powiedzieć ile się zarabia. Na pewno ma się zarobek od premii, który jest znaczący i podstawę ( ta może być bardzo różna, sądzę,ze tak jak piszecie od 1500 do nawet 3000 zł).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.