• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #683189  autor: orson_dzi
 15 gru 2013, 23:35
Pytanie głównie do posiadaczy, byłych lub obecnych. Ale po kolei.
Moja praca, to ciągłe zawracanie głowy i cała masa spraw napływających co chwila z każdej możliwej strony. Mam przez to straszny problem z zapamiętaniem przynajmniej połowy. Jak czegoś nie napiszę, to tego nie zrobię, a jak w ogóle sobie o tym przypomnę, to pewnie w połowie drogi do domu.
Jako, że telefon i tam przydałby się nowy, to pomyślałem, czy Note nie rozwiązałby mojego problemu. Jak coś bym potrzebował zapisać, to wyciągnę Ryśka, napiszę na ekranie i powieszę na pulpit. Bez esejów, proste zdania, że coś trzeba zrobić.
Pytanie tylko, czy to się sprawdzi?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#683204  autor: Niezgodna7
 16 gru 2013, 00:34
A zwykły notes i ołówek..?
:- )

#683206  autor: user_delete34
 16 gru 2013, 00:50
Tutaj w pełni poprę Calm7 - notatki to może jednak analogowo?
NIE, nie jestem ani nie byłem posiadaczem takiego sprzętu jak Note ale czytając opinie ludzi piszących notatki na wykładach na różnych urządzeniach, wszyscy gadżeciarze polegli w krótkim czasie.

Notatka jako zadanie do wykonania z przypomnieniem, gdy masz czas, żeby to normalnie zapisać - Note powinien się sprawdzić.
Notatka jako nieprzemyślana w budowie sterta tekstu, którą zapisujesz w pośpiechu - tylko ołówek/długopis i kartka. Na ekranie tylko namażesz (chyba, że wybierzesz Note 10.1"...).

[ Dodano: 2013-12-16, 00:51 ]
orson_dzi pisze:Jak czegoś nie napiszę, to tego nie zrobię, a jak w ogóle sobie o tym przypomnę, to pewnie w połowie drogi do domu.
Jak i wielu. :)

#683351  autor: orson_dzi
 16 gru 2013, 18:55
Markadiusz pisze: notatki to może jednak analogowo?
Wstając od biurka pakuję telefon, paczkę żółtych kartek i długopis. To nie jest wygodne ;) .
I nie chodzi tu o nie wiadomo jakie notatki. Przykładowo:
osoba_1 - sprawdzić coś
osoba_2 - zmienić grafik
itp.
Tyle mi wystarczy żeby to ogarnąć. Póki co mój monitor, śmiesznie małe, na oko 17-19" (kwadratowe :!: ) wygląda jak żółta choinka.

#683364  autor: wtd
 16 gru 2013, 19:30
To może po prostu zwykła aplikacja notatki, albo jakiś inny evernote czy coś co się synchronizuje między komórką i desktopem?

#683445  autor: orson_dzi
 16 gru 2013, 22:42
Mam dość mocno odblokowany komputer w pracy (jak na tą pracę) i Heroes III z pendrive'a nie stanowi problemu, ale jakiejś zewnętrznej aplikacji nie zainstaluję ;) .

#683466  autor: wtd
 16 gru 2013, 23:49
Rozwiązania do synchronizowanych notatek znam tylko ze słyszenia, bo sam nigdy nie miałem takiej potrzeby, ale widzę że taki chociażby wspomniany wcześniej Evernote ma wersję webową również. A poza tym priorytetem jest chyba notowanie na komórce, zamiast dłubać rysikiem to takie krótkie teksty chyba szybko i wygodnie normalnie wpiszesz.

#683483  autor: jujeahip
 17 gru 2013, 08:06
orson_dzi pisze:
Markadiusz pisze: notatki to może jednak analogowo?
Wstając od biurka pakuję telefon, paczkę żółtych kartek i długopis. To nie jest wygodne ;) .
I nie chodzi tu o nie wiadomo jakie notatki. Przykładowo:
osoba_1 - sprawdzić coś
osoba_2 - zmienić grafik
itp.
Tyle mi wystarczy żeby to ogarnąć. Póki co mój monitor, śmiesznie małe, na oko 17-19" (kwadratowe :!: ) wygląda jak żółta choinka.

Jeśli poćwiczysz i w takiej formie (baaardzo krótkie notatki) to Note może zdać egzamin (osobiście miałem jedynkę) pisanie dłuższych zdań to dla mnie była katorga i szybciej szło pisać klawiaturą ekranową ze swype

#683607  autor: orson_dzi
 17 gru 2013, 17:59
Jeszcze pomyślę. W tym tygodniu dostanę jakiegoś flagowego Samsunga, to mniej więcej zobaczę jak to wygląda. Nie wiem jeszcze na co Lumie zamienię.

#685079  autor: orson_dzi
 23 gru 2013, 23:56
Doszedłem do wniosku, że się sprawdzi. Kwestia tylko tego, czy do zakupu się nie rozmyślę ;) .
Skoro na 5" SGS-a 4 palcem jestem w stanie napisać, że np. - "sprawdzić telefon dla XZ" i jest to czytelne na miniaturze widżetu, to na ponad 5" z rysikiem będzie wygodnie.

#686829  autor: Darecky
 31 gru 2013, 18:23
Jak już pouzywasz troche to daj znać. Kolega na studiach notowal troche na iPadzie, ale szybko zrezygnował. Już lepiej by się chyba sprawdziły notatki głosowe...

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#686837  autor: wtd
 31 gru 2013, 19:43
Darecky pisze: Kolega na studiach notowal troche na iPadzie, ale szybko zrezygnował. Już lepiej by się chyba sprawdziły notatki głosowe...
Ja u siebie widuję paru chińczyków czy podobnych z wymiany którzy na każdych ćwiczeniach dzielnie notują na ipadzie jakimś rysikiem.

#686911  autor: orson_dzi
 01 sty 2014, 15:42
Wymiana trochę poczeka, bo muszę jakoś skombinować papierek gwarancyjny do Lumii, bo bez tego ciężko się jej pozbyć ;) .

Korzystając z tematu, Note, czy Note 2? Głównie chodziło by mi o to, czy ktoś potrafi porównać dźwięk na słuchawkach, bo tu mam słabe porównanie. Ew. czy wg Was coś któregoś z nich dyskwalifikuje.

#686980  autor: Darecky
 01 sty 2014, 20:46
Chyba głównym powodem, by wziąć NOTE 2, jest 2GB RAMu. W moim SGS III jest 1GB i czasami się odczuwa braki.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#687011  autor: orson_dzi
 01 sty 2014, 22:29
W P990 mam 512 MB i w zupełności wystarcza ;) .
Bardziej przemawia do mnie ekran bez PenTile, mimo teoretycznie mniejszej rozdzielczości.