• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #68313  autor: matikk
 17 kwie 2006, 19:02
Chciałbym przejsc z abonamentu na kartę.Nie wiem którą ofertę wybrać.Moglibyście mi pomóc i doradzić?Mam jeszcze pytanie dotyczące telefonu Motoroli a925-czy warto go kupować i czy jest coś ciekawego w tej cenie.Z góry dziękuje za pomoc

Pytanie o ww model telefonu proszę zadać na odpowiednim podforum
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 21:34 przez matikk, łącznie zmieniany 1 raz.

#68318  autor: l3p
 17 kwie 2006, 19:19
To moze zaczniemy od najwazniejszego: W jakiej sieci masz najwiecej numerow? do ktorych dzwonisz.

[ Dodano: 2006-04-17, 19:19 ]
I w jakiej sieci konczy Ci sie cyro ?

#68360  autor: matikk
 17 kwie 2006, 20:56
abonament konczy mi sie w plusie.najmniej kontaktow mam w heyah w reszcie prawie po rowno

#68361  autor: l3p
 17 kwie 2006, 21:20
No to ja polecilbym Ci tak taka same plusy;
min w sieci i na stacjonarne 29gr
Sam w sieci 7 gr
w pakietach.
Tanie numerki, gdzie minuta kosztuje 19gr.
Sumowanie waznosci konta do 12 miesiecy
itaktak.pl :)
Najatrakcyjniejszy wg mnie pre-paid na chwile obecną.

#68364  autor: Irek
 17 kwie 2006, 21:35
Czy możesz podać więcej informacji bo z tego co napisałeś to trudno coś wybrać! W jakiej sieci masz najwięcej znajomych, czy często dzwonisz na telefony stracjonarne itp!

"And one more thing..."

#68369  autor: kameT
 17 kwie 2006, 21:48
matikk pisze:abonament konczy mi sie w plusie.najmniej kontaktow mam w heyah w reszcie prawie po rowno
Polecam w takim razie Tak Taka ---:> Happy
Najlepiej kup kartę na allegro, bedziesz miał naprawdę tanio!
Cennik ma się następująco: >>>KLIK<<<

INNE: Sumowanie ważności konta, bonus tak tak (za każde 2 min. odebrane z poza sieci dostajesz 1 min do sieci) [/b]

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#68374  autor: mikage1
 17 kwie 2006, 22:04
jedna mała uwaga do TT - przy aktywacji pakietów i wybranych numerów - najpierw wykorzystywane są środki z pakietów... :(

#68384  autor: kameT
 17 kwie 2006, 22:36
mikage1 pisze:jedna mała uwaga do TT - przy aktywacji pakietów i wybranych numerów - najpierw wykorzystywane są środki z pakietów... :(
No niestety! Tanie numerki są bezużyteczne kiedy wykupujesz pakiety.
I to jest wielki minus!

--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .

#68433  autor: matikk
 18 kwie 2006, 09:08
Jesli wybiorę era tak-tak, to ktróy starter wziąść(za ile) i jaką taryfę?Z góry dziękuje za odpowiedż

#68499  autor: kameT
 18 kwie 2006, 13:41
matikk pisze:Jesli wybiorę era tak-tak, to ktróy starter wziąść(za ile) i jaką taryfę?Z góry dziękuje za odpowiedż
W erze jest tylko jedna taryfa, o której pisałem wcześniej! ^^
Kup starter za 9zł z taryfą HappY!

P.S Jednak dalej doradzam kupić na allegro używaną, no chyba, że wolisz przez pierwsze 4 miesiące płacić nieco wyższe stawki!

#68524  autor: Th0mas
 18 kwie 2006, 14:52
Temat moim zdaniem bez sensu, bo i tak każdy będzie polecał swoją ulubioną ofertę. No ale skoro już jest taki temat... polecam POPa! I tylko jego. Najlepszy pod względem doładowań, nie jesteś zmuszany tak jak w innych sieciach. Tu wystarczy raz na rok. Najlepszy (i jedyny prawdziwy w ofercie prepaid) program lojalnościowy - Profit. Poza tym SMS w sieci 1gr minuta do trzech osób 15gr lub do wszystkich w Orange i na stacjonarne 30gr.

#68572  autor: Pawrzes
 18 kwie 2006, 19:17
Wybór jest jeden :arrow: tylko Era Tak Tak :!: POLECAM :) Najtaniej nawet do innych sieci. Na rynku są głównie Startery 9 (8 zł na koncie) i 20 (20 zł na koncie) z taryfą Happy, pozostałe to są już nieprodukowane i mają taryfę Era Love (ale zmiana na Happy jest bezpłatna)
Najgorsze są prepaidy Orange, mają przepadające pakiety, najwyzsza stawka podstawowa na rynku (80 gr) , nieatrakcyjne promocje jak np. Lepszy numer gdzie aby dzwonić do max. 3 osób (po roku w sieci) za 15 gr trzeba płacić 5 zł co 30 dni, konto jak straci ważność się zeruje.
A w Tak Taku waznośc konta przy doładowaniach sumuje się, nic nie przepada, super promocje typu 2xTakTak, wiele usług dodanych - sprawdź na www.era.pl :)

Pozdrawiam

#69861  autor: iSiO
 24 kwie 2006, 23:44
A ja mam takie pytanie, jak np w Tak Taku uzupełnie konto karta za 20 zł (doładowanie na 1 miesiac? przychodzacych i 1 miesiac wychodzacych?) to po tym miesiacu jak ktoś do mnie zadzwoni to co mu bedzie mówić? Że abonent czasowo niedostepny czy jak?

#69863  autor: pumba
 25 kwie 2006, 00:14
Numer ci deaktywuą i jak ktoś będzie do ciebie dzwonił to bedzie komunikat "Nie ma takiego numeru" :wink:

#69920  autor: djcaro
 25 kwie 2006, 17:10
Równiez uwazam ze wybór jest tylko jeden :-)Era tak tak i nic więcej sam korzystam juz prawie 4lata nie ma lepszego wyboru :-).

#69940  autor: Irek
 25 kwie 2006, 19:10
No bo w sumie Tak Tak to jest dobra rzecz dla osób, które często dzwonią do róznych sieci i wysyłają troszkę mniej smsów. To dokładnie tak jak ja. Korzystam z Tak Taka od grudnia 2005 i jestem zadowolony, w najbliższym czasie nie mam zamiaru niczego zmienieć.
Inna sprawa w przypadku jeśli dany delikwent chce przykładowo wysyłać dużo smsów no to już wtedy rodzi się problem, W przypdaku TT z pakietów bardziej opłaca się wykonywać połączenia niż wysyłać smsy. Jeśli o chodzi o sporadyczne wysyłanie esek to już po czterech miesiącach jest w sumie 0,16 pln za smsa poza sieć czyli jak na Polskie warunki dość tanio.
A na koniec co najbardziej śmieszy to to, żę TT jest tańszy od niektórych ofert skierownych do biznesu, myślę tutaj o połączeniach poza pakietami. Bierz TT.

"And one more thing..."

#69949  autor: iSiO
 25 kwie 2006, 19:42
JA tak ostatnio rozważam zmiane POPa na Tak Taka, niestety 85% znajomych mam własnie w PoPie, ostatnio uzupełniam sobie konto dwiema 5zł kartami i kupuje pakiet smsów, niestety po 3 dniach nie mam juz nic na koncie podstawowym i jakoś zaczyna mnie drażnić fakt ze nie moge skorzystać ani z telefonu (mam na mysli rozmowe) ani z internetu... mam karte w Erze ale nie uzupełnianą jest tam taryfa happy...nie wiem co zrobić.

#69985  autor: martins
 26 kwie 2006, 00:50
matikk pisze:abonament konczy mi sie w plusie.najmniej kontaktow mam w heyah w reszcie prawie po rowno
A ja nie będę oryginalny i nie polecę ci tak taka. Używam go od 8 miesięcy i wogóle nie jestem zadowolny. Cóż innego mogą ci polecić na stronach TELEPOLISu niż tak taka skoro ta strona jest opanowana przez jego użytkowników??????
Sam zobaczysz jak mnie zaraz zjadą, że wogóle śmiem wątpić w to że nie ma nic lepszego.
Fakt, tak tak jest tani ale tylko wtedy gdy dzwonisz do obcych sieci i to też dopiero po 4 miesiącach użytkowania. Na początek jest chyba najdroższym pre-paidem Poza tym ciągnie kase na wszystkim innym o czym napiszę dalej.
Osobiście polecę ci SIMPLUSA. Nie ma co ukrywać, że miał problemy ze swoją platformą i może nadal ma, chociaż w ostatnim czasie wszystko funkcjonuje jak należy i bez zastrzeżeń. To też będzie właściwie jedyny powód jakim sie będą posługiwać przeciwnicy SIMPLUSA czyli TAK TAKowcy. Jeżeli chodzi o połączenia wewnątrz sieci to nie ma bardziej korzystniejszej oferty niż SIMPLUS.

I nie daj się mamić hasłami typu TT ma super promocje takie jak 2x TAK TAK; byly raptem 2 razy i nie wiadomo czy kiedykolwiek zostaną powtórzone. Czy hasła typu; w TT sumuje sie ważność konta. Jeżeli zamierzasz zasilać konto regularnie to sumowanie ważności konta zupełnie traci na znaczeniu. W simplusie od kilku miesięcy można rozmawiać za darmo z jednym numerem na zasadach promocji, której jedynie warunki się czasem zmieniają. Nie zmienia to faktu, że w TT za darmo raczej nie porozmawiasz. Poza tym tanie numerki w TT. Można wybrać 5 osób z ery z którymi będziesz mógł rozmawiać tanio, ale za aktywacje każdego takiego taniego numereku trzeba wydać 5zł i co kilka miesięcy trzeba te numerki odnawiać i płacić kolejne 5 zł za każdy. W simplusie masz 7 numerków, Wpisujesz je bezpłatnie raz na zawsze.
Następnie to poczta elektroniczna. W TT nie dość że bez filtra antyspamowego z prawdziwego zdarzenia to jeszcze płatna prawie 5zł miesięcznie. W simplusie z antyspamem jest bezpłatna. Bramki SMS ta z ERY to nie wiem z której epoki szkoda gadać. Można skorzystać z OMINXA, ale też żeby z niej skorzystać trzeba kupować tzw. ZETONY. W mieście plusa bez reklam, łączone w jedną całość i bez ograniczeń do abonentów Plusa. Dodatkowo bezpłatne i nieograniczone ilościowo MMSy z plusnetu do abonentów Plusa. Poza tym w simplusie smsy za 1 grosz albo w pakietach albo bez do swojaków. To za 10zł daje 1000 SMSów. A W erze??? W erze SMSów za 1 grosz brak i co najwyżej to dostaniesz najdroższe połączenie z Biurem Obsługi klienta w Polsce. Połączenia w simplusie od 25 groszy na stacjonarne
i do Plusa w Erze 29 groszy.
Tak Tak służy mi wyłącznie do rozmów, gdybym nie rozmawiał dużo byłby dla mnie zupełnie bezużyteczny. SIMPLUS z usługami takimi jak FUN SKAN, Pay4Me, Premia Non Stop wiecznie w użyciu i nigdy nie jest wyłączany. I co ważne spotkasz sie napewno z głosami, że pakiety w TT nie przepadają. Ale przecież nie wykupuje się pakietów po to żeby sobie je zbierać i żeby nie przepadały tylko po to żeby z nich skorzystać.

Dlatego korzystając z obu prepaidów naprawde wątpię w hasła innych osób typu TT- Możesz więcej. Bo wcale nie możesz więcej a na dodatek za wszystko co ma być tanie przyjdzie ci w tt najpierw cięzko zapłacić. Ja swojego TT wkrótce się pozbędę. Srebrny numer zostanie sprzedany na jednej z aukcji.

Dlatego sie zastanów gdzie masz więcej znajomych i co bardziej ci się będzie opłacało.
Jeżeli w Plusie to polecam SIMPLUSA, a jeżeli we wszystkich sieciach masz znajomych wówczas polecam ci w/w TAK TAKa.

Takie jest moje prywatne zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2006, 01:07 przez martins, łącznie zmieniany 2 razy.

#70089  autor: kameT
 26 kwie 2006, 15:59
Podajesz bardzo racjonalne argumenty! ^^ A to dobrze...
Ale niestety nie czytasz wszystkich komentarzy użytkowników i to co piszesz mija się z prawdą! Ja np. zawsze odradzałem kupować Taka Taka użytkownikom, którzy mają wiele znajomych z PLUSA czy ORONGE, a mało dzwonią ( i tu uważam podobnie jak Ty) Nie zmienia to jednak faktu, że Tak Tak ma najlepszą ofertę na rynku! Zauważ tylko, że nie każdy może wiedzieć, że w Simplusie są tak atrakcyjne usługi jak: FUN SKAN, Pay4Me, Premia Non Stop.
Poza tym doładowywanie konta co miesiąc za 30zł, nie sądzisz, że to trochę dużo jak na kartę? Już chyba lepiej wziąć abonament za tą cenę! Przynajmniej dostaniesz jakiś telefon! xD
Fakt, doładowanie podwójne z Tak Taka było raptem 2 razy, ale trzeba było je wykorzystac z głową np. zasilenie kwotą 20zł i 50zł dawało 4 miesiące z głowy i 120 zł na koncie. Więc wykorzystaj w ciągu 2 miesiący, mając niskie stawki i nie przepadające pakiety, całą kwotę! (podwójne doładowanie jest raz na 2-3 miechy)
Acha i tak na przyszłośc nie mieszaj ofert plusa, mam tu na myśli taryf: Team 7 i Easy, bo w ten sposób nieprawdziwie uatrakcyjniasz oferty... ^^

Plus się opłaca dla osób, które dużo sms-ują do PLUSA, dla reszty jest Tak Tak, bo oferta jego mówi sama za siebie !!! ^^ !!!

#70135  autor: martins
 26 kwie 2006, 19:41
kameT pisze:Podajesz bardzo racjonalne argumenty! ^^ A to dobrze...
Ale niestety nie czytasz wszystkich komentarzy użytkowników i to co piszesz mija się z prawdą! Ja np. zawsze odradzałem kupować Taka Taka użytkownikom, którzy mają wiele znajomych z PLUSA czy ORONGE, a mało dzwonią ( i tu uważam podobnie jak Ty) Nie zmienia to jednak faktu, że Tak Tak ma najlepszą ofertę na rynku! Zauważ tylko, że nie każdy może wiedzieć, że w Simplusie są tak atrakcyjne usługi jak: FUN SKAN, Pay4Me, Premia Non Stop.
Poza tym doładowywanie konta co miesiąc za 30zł, nie sądzisz, że to trochę dużo jak na kartę? Już chyba lepiej wziąć abonament za tą cenę! Przynajmniej dostaniesz jakiś telefon! xD
Fakt, doładowanie podwójne z Tak Taka było raptem 2 razy, ale trzeba było je wykorzystac z głową np. zasilenie kwotą 20zł i 50zł dawało 4 miesiące z głowy i 120 zł na koncie. Więc wykorzystaj w ciągu 2 miesiący, mając niskie stawki i nie przepadające pakiety, całą kwotę! (podwójne doładowanie jest raz na 2-3 miechy)
Acha i tak na przyszłośc nie mieszaj ofert plusa, mam tu na myśli taryf: Team 7 i Easy, bo w ten sposób nieprawdziwie uatrakcyjniasz oferty... ^^

Plus się opłaca dla osób, które dużo sms-ują do PLUSA, dla reszty jest Tak Tak, bo oferta jego mówi sama za siebie !!! ^^ !!!
Nie uważam ze 30 zl co miesiąc to dużo. Ja w tak taku gdy kupowałem karty za 20 zł to musiałem zasialać 3 razy w miesiącu. Także przykro mi bardzo. Teraz zasilam przez neta.
Poza tym nie sądzę żeby lepszym rozwiązaniem był abonament za 30 zł i tel do tego. Za taki abonament żadnego sensownego tel nie dostaniesz a i stawki w abonamencie nie zaciekawe. Co mi po jakimś telefonie i abo skoro najwięcej sie dzieje w pre-paidach. Jeżeli według ciebie 30 zł to za dużo to polecam karty za 5 zł w orange.
I niczego nieuatrakcyjniam. Pisałem albo smsy w pakietach za 1 grosz albo ze swojakami za 1 grosz. Więc jest wyrażnie podkreślenie ALBO. Co oznacza, że nie można mieć tego na raz i trzeba wybrać. i wbrew temu co piszesz czytam komentarze. Większość rzeczywiście poleca TT niezależnie od tego gdzie ma sie znajomych. Chyba nie będe brał po uwage, że jedna czy dwie osoby (tu mam na myśli ciebie) faktycznie obiektywnie doradza wybór pre-paida. pod uwagę brałem większość wypowiedzi typu TT THE BEST, W TT mozesz wwiecej. Jest tylko jeden wybór TT, TT Rulez itd...