• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 68 z 99
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 99

#682951  autor: aquick
 15 gru 2013, 11:21
Nazwy, które udało mi się uchwycić na wyświetlaczu w drodze do Niemiec, raczej prawidłowo rozmieszczone:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#683113  autor: slawnokia
 15 gru 2013, 19:31
piotrek88
Nazwy wyświetlane są na przemian, CI Makro/CI Mikro.
Czyli tak, jak było przed NetWorkS.

I niestety tylko tyle dobrego wróciło, nadal są zamiany lokalizacji.
CI działa też mało dynamicznie w efekcie nie widać prawie wcale nazw na wyświetlaczach.

Wczoraj miałem okazję zrobić trasę z Bielska do Szczekocin i z powrotem.
W jedną stronę to jest ok 140 km.
Normalnie z takiej trasy przywiózł bym koło setki nazw CI.
A zrobiłem raptem 20 i to działając na dwóch telefonach.
Na 6630 prawie nic się nie pojawia, ma mniejszą dynamikę wyświetlania niż E52.

W Sosnowcu złapałem taką oto ciekawą nazwę, niestety tylko z k.50 :(

Obrazek

Kilka screenów błędnych nazw, wszystko złapane w Bielsku.
Znów "odwiedzałem" Małopolskę i nie tylko:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Czasami "ciekawostki" pojawiały się nawet na wyświetlaczu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

#683126  autor: Gadulski
 15 gru 2013, 20:05
slawnokia pisze:W Sosnowcu złapałem taką oto ciekawą nazwę, niestety tylko z k.50
SZOK! To ta nazwa jeszcze istnieje... :) Dawno, dawno temu jak jechałem pociągiem wskoczyła mi na wyświetlaczu Nokii 3510i... Nawet nie byłem w stanie zlokalizować skąd ten komunikat leci... Komunikat robi wrażenie... :D

Pozdrawiam po raz pięćsetny :D :smt006

Obrazek

#683156  autor: Pawrzes
 15 gru 2013, 21:33
slawnokia, z tej kolekcji to żadna nie jest prawidłowa... Przedwczoraj większość dnia znowu nazwy z Orange się mi pojawiały... Fajne te nowe nazwy.

MateuszPL, prawie wszystkie stacje są już wspólne dla obu sieci. Telefon Tobie nie loguje się tak daleko (w NetWorkS! w pasmie GSM są problemy z logowaniem do najbliższych stacji z powodu zakłócających się wzajemnie BTS-ów pracujących na małej liczbie kanałów) ale to są błędne komunikaty emitowane co jakiś czas wraz z nazwami prawidłowymi.

Gadulski, gratulacje, od dziś jesteś spamerem ;)

U mnie są ostatnio "programy tematyczne" :mrgreen: np. wysokościowce:

Obrazek Obrazek

Dziś natomiast "zwiedzam" różne ronda :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Żadne z nich przed N! nie było w CI ale w Warszawie nie ma Ks. abp. Majdańskiego, najbliższe o takiej nazwie znajduje się w Łomiankach... :roll:

Niektóre stacje w 1800 emitują odmienne nazwy niż na 900, albo nie emitują nic z jednego czy wszystkich sektorów... :|

Pozdrawiam

#683296  autor: piotrek88
 16 gru 2013, 15:33
A które są nazwy makro a które Micro? W mojej lokalizacji jest tak że z jednego nadajnika są emitowane następujące nazwy: Zielona, gm. Kuczbork-Osada to która jest makro a która micro. I co jaki czas te nazwy się zmieniają, ponieważ jak zauważyłem to 2 - 3 dni jest jedna nazwa, potem znów 2 - 3 dni jest druga nazwa, potem znów odwrotnie. Co to znaczy że CI działa mało dynamicznie i czy po zakończeniu prac modernizacyjnych w całej Polsce sytuacja wróci do normy?
slawnokia pisze:piotrek88
Nazwy wyświetlane są na przemian, CI Makro/CI Mikro.
Czyli tak, jak było przed NetWorkS.

I niestety tylko tyle dobrego wróciło, nadal są zamiany lokalizacji.
CI działa też mało dynamicznie w efekcie nie widać prawie wcale nazw na wyświetlaczach.

Wczoraj miałem okazję zrobić trasę z Bielska do Szczekocin i z powrotem.
W jedną stronę to jest ok 140 km.
Normalnie z takiej trasy przywiózł bym koło setki nazw CI.
A zrobiłem raptem 20 i to działając na dwóch telefonach.
Na 6630 prawie nic się nie pojawia, ma mniejszą dynamikę wyświetlania niż E52.

W Sosnowcu złapałem taką oto ciekawą nazwę, niestety tylko z k.50 :(

Obrazek

Kilka screenów błędnych nazw, wszystko złapane w Bielsku.
Znów "odwiedzałem" Małopolskę i nie tylko:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Czasami "ciekawostki" pojawiały się nawet na wyświetlaczu:

Obrazek Obrazek Obrazek

#683299  autor: user_delete26
 16 gru 2013, 15:44
Cell Info będzie działać poprawnie w Play? Czy może lepiej zmienić zasięg na T-m na czas korzystania z tego programu?

#683392  autor: Edmund
 16 gru 2013, 20:16
pietro90, jeżeli jesteś zalogowany do stacji Play to nie bedziesz odbierał Cell Info - Play wyłączyło tę usługę jakiś czas temu. Jeżeli się zalogujesz do T-M (zarówno kartą T-M jak i Play) to będziesz odbierał wiadomości.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#683458  autor: asziatko
 16 gru 2013, 23:17
W Tarnowie można zobaczyć i takie CI jak na screenie poniżej

Obrazek

. Robi wrażenie na pierwszy rzut oka.

W Kontakcie,
Artur

#683476  autor: slawnokia
 17 gru 2013, 02:13
asziatko

Takie komunikaty można było zobaczyć już wcześniej, jakiś czas temu wrzucałem na forum screeny z k.50.
Wygląda to na jakieś "przebicia" z innych kanałów CB z anonsami towarzyskimi.

piotrek88

Wygląda na to, że u Ciebie nazwą Makro jest nazwa gminy(gm.Kluczbork-osada) , a Mikro miejscowości (Zielona).

pietro90

Żeby widzieć CI z T-Mobile na karcie z PLAY, jak pisał Ci Edmund, musisz ręcznie wybrać tego operatora.
Podobnie z Plusem i ORANGE. Tam także zobaczysz CI.
Sam PLAY zaniechał emisji CI.

Gadulski

Nazwa "Kolporter Expo Silesia" niestety tylko z k.50 :(

W Katowicach po wejściu NetWorkS nazwy w większości wyglądają jak wcześniej.
Dynamika pojawiania się nazw dużo gorsza niż np. w Bielsku.
Czasem trzeba czekać godzinę na pojawienie się nazwy.

Kilka nowości, niestety tylko z k.50.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

#684403  autor: piotrek88
 21 gru 2013, 11:08
Ja chciałbym zapytać, co może być przyczyną tego że u mnie CI raz jest a raz nie ma. Np. w ubiegłym tygodniu z nadajnika zlokalizowanego w Zielonej przy ul. 1 Maja były na przemian emitowane 2 nazwy Zielona i gm. Kuczbork-Osada. Natomiast ostatnio znów brak jest CI w mojej lokalizacji. Ostatnio w ubiegłą niedzielę tj. w dniu 15.12 miałem okazje trochę pojeździć sobie po woj. Mazowieckim i zauważyłem że brak jest CI również w Radzanowie, powiat mławski, Strzegowie powiat mławski, czy Glinojecku, powiat ciechanowski. Dlatego chciałem zapytać czy przyczyną braku CI mogą być prowadzone prace modernizacyjne sieci na innych obszarach Polski, i kiedy ta sytuacja wróci do normy i czy może u kogoś jest podobna sytuacja. Jak piszę maile do Biura Obsługi, to każą mi sprawdzić czy w telefonie nie jest ustawiony tryb pracy na 3G, natomiast ja posiadam telefon Nokia 6300 który o ile się dobrze orientuje to pracuje tylko w sieci GSM?

#684407  autor: Flash999
 21 gru 2013, 11:18
@piotrek88
Jesteś przewrażliwiony. U mnie po modernizacji długi czas nie było Cell Info. Wszystko powinno powrócić po pewnym czasie, nie mam szklanej kuli i nie mogę określić czy to przez modernizację w innym regionie. Warto wspomnieć że modernizacja wciąż trwa i takie anomalie się zdarzają.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#684462  autor: piotrek88
 21 gru 2013, 15:20
Flash999 pisze:@piotrek88
Jesteś przewrażliwiony. U mnie po modernizacji długi czas nie było Cell Info. Wszystko powinno powrócić po pewnym czasie, nie mam szklanej kuli i nie mogę określić czy to przez modernizację w innym regionie. Warto wspomnieć że modernizacja wciąż trwa i takie anomalie się zdarzają.
A kiedy u ciebie zakończyła się modernizacja? Bo u mnie to w czerwcu to pół roku temu. I od tej pory nie było CI, dopiero zaczęło wracać w połowie listopada, pod koniec miesiąca parę dni było CI, potem znów nie było parę dni, potem w drugiej dekadzie grudnia znów powróciło, i teraz znów nie ma. A jak pisałem do Boa T-Mobile to każą mi sprawdzić tryb pracy sieci czy jest ustawiony na GSM i że modernizacja nadajników nie ma wpływu na działanie CI, a ja mam Nokię 6300 i chyba ten model nie obsługuje o ile mi wiadomo 3G.

#684620  autor: slawnokia
 22 gru 2013, 02:01
CI w T-Mobile znikło ze trzy dni temu i nie ma go w wielu miejscach w kraju.

Obrazek

#684644  autor: Kryniczanin
 22 gru 2013, 09:13
CI raz jest raz go nie ma. Wróciło w piątek w Brzegu Dolnym, wczoraj przez 3h nie było. Ogólnie BURDEL.

#684648  autor: piotrek88
 22 gru 2013, 10:17
U mnie też tak jest, że już parę dni było, teraz znów nie ma, zdarza się że wróci na godzinę, dwie, potem znów znika.

#684791  autor: piotrek88
 22 gru 2013, 21:19
Flash999 pisze:U mnie modernizacja była w marcu, a CI wróciło gdzieś dwa miesiące temu.
A u ciebie jest już CI cały czas, czy zdarza się że znika czasem?

#684822  autor: Flash999
 22 gru 2013, 22:33
Obecnie pojawia się, jednak wcześniej przez jakiś czas znikało. Po prostu cyrk. Do tego inne nazwy w Orange, a inne w T-Mobile.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#684868  autor: Kryniczanin
 23 gru 2013, 07:58
erymo pisze:teraz T-M się prawdopodobnie wkur.... i wylaczyl wszystko zw z CI, odpowiedz jeczacych: burdel...ze nie ma.... plakac się chce, chyba trzeba się urodzić w Polsce żeby tak marudzić, ludzie.
Ha ha ha Jestem abonentem T-Mobile płacę i wymagam. I nie jestem wyznawcą Cell Info niech dadzą jasny komunikat wyłączamy na amen to mi w niczym nie będzie przeszkadzać. To nawet dobrze by im zrobiło bo duża część ludzi w końcu by wyłączyła w tel tryb only 2G.

#684939  autor: piotrek88
 23 gru 2013, 13:56
Ha ha ha Jestem abonentem T-Mobile płacę i wymagam. I nie jestem wyznawcą Cell Info niech dadzą jasny komunikat wyłączamy na amen to mi w niczym nie będzie przeszkadzać. To nawet dobrze by im zrobiło bo duża część ludzi w końcu by wyłączyła w tel tryb only 2G.[/quote]

Też jestem tego samego zdania, że jeśli chcą wyłączyć usługę to powinni to ogłosić że już nie będzie taka usługa świadczona, ewentualnie podać przynajmniej orientacyjny termin przywrócenia tej usługi a nie tak jak teraz raz jest raz nie ma CI, a jak się pisze do boa do każą sprawdzić tryb sieci jaki jest ustawiony w telefonie itp.
  • Strona 68 z 99
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 99
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68