• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 67 z 99
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 99

#679753  autor: asziatko
 03 gru 2013, 22:40
Dzisiaj w Tarnowie pojawiły się błędne nazwy CI T-Mobile. Nazwy jakie zostały zapisane na kanale 50 to:
Czarna
Obrazek
Ze stacji ul. Lwowska 136 - Maszt Kratowy T-Mobile (GSM)

gm.Korczyna
Obrazek
Ze stacji ul. Lwowska 136 - Maszt Kratowy T-Mobile (GSM),

Kotlina Korosnienska
Obrazek
Ze stacji ul. Lwowska 136 - Maszt Kratowy T-Mobile (GSM)
.

Jak widać nadal jest zamiana nazw.

W Kontakcie,
Artur

#679761  autor: slawnokia
 04 gru 2013, 00:16
FABIANO

Przeczytaj sobie kilkanaście postów wstecz.
Wszędzie jest podobnie jak u Ciebie, i nikt Ci tu tego nie wytłumaczy.

Widać są próby przywrócenia CI w starej formie wyświetlania, czyli CI makro na przemian z CI Mikro.
Jednak coś nie wychodzi, i występuje zamiana nazw, CI nie działa, bądź też nazwy są widoczne, ale prawie tylko z k. 50, a na wyświetlaczach jest pustka.

U mnie przez ostatnie dwa dni prawie żadnych komunikatów nie widać nawet na k.50.

Wcześniej nie ruszając się z Bielska "teleportowałem" się do kilku miejscowości Beskidów: Śląskiego, Żywieckiego, Wyspowego.
CI zamienione z ORANGE.

Kilka screenów z Avili, bo tylko na niej coś można zobaczyć z wyświetlacza:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wczoraj przez chwilę "byłem" też w Tatrach :shock::

Obrazek

Obrazek

#679774  autor: Mic12
 04 gru 2013, 08:08
Albo uruchomienie CI zlecili praktykantom odzieżówki? :D
Albo sprawdzają zasięg CI? Czy jest możliwe przy wyłączonych CI na pewnym obszarze, w którym się znajdujemy, żeby telefon próbował ściągnąć z innego aktualnie dostępnego oddalonego nawet o 100 km?

#679902  autor: Pawrzes
 04 gru 2013, 14:47
Nadal jest wesoło... :-) Może niech przywrócą "Mikro, Makro" bo wtedy nie było takich anomalii... :roll:

Może łóżko wraz z telefonem w nocy znalazło się w:
Obrazek
A dziś jedyna odczytana nazwa przez 6630 to:
Obrazek

Mic12, telefon odczytuje CI tylko ze stacji bazowej (CID) w której zasięgu się znajduje.

Pozdrawiam

#680144  autor: janekt
 04 gru 2013, 23:23
Cell Info w Toruniu działa poprawnie. Sprawdziłem na razie T-Mobile'a, według Nokii E52, nazwa wysyłana jest raz na cztery minuty. W Toruniu są tylko nazwy ulic lub też osiedli (udało mi się złapać "gen. Bema" i "Stare Miasto"), nie ma CI "Torun".

JanekT

#680270  autor: remigiusz78
 05 gru 2013, 13:01
W Szczecinie wczoraj w nocy na pare sekund znalazlem napis Dolina Gornej Odry id dla Goleniowa i okolic

#680377  autor: Kryniczanin
 05 gru 2013, 19:08
Od Krynicy po Wrocław tylko obszar bez modernizacji dzisiaj działał.

#680384  autor: Pawrzes
 05 gru 2013, 19:21
Kolejne nowe CI w domu :-)

Obrazek Obrazek

Ostatnio też wg T-Mobile już nie jestem na Równinie Warszawskiej ale w:

Obrazek Obrazek

Inny przykład - wczoraj wieczorem CID 54898 wyemitował nazwy:

Obrazek

Dziś od rana ponownie brak CI...

Pozdrawiam

#680426  autor: Antyfcb
 05 gru 2013, 21:50
asziatko
Witam!
Mieszkam niedaleko Ciebie.Myślałem, że to może moja karta (Play) wariuje kiedy to budząc się rano na ekranie zobaczyłem lokalizację... Beskid Niski :)
Co ranek budzę się w rożnorakich miejscowościach na terenie całej Polski!
Takie rzeczy tylko w Erze (T-Mobile).

Siempre en mi corazón

#681462  autor: slawnokia
 10 gru 2013, 01:05
Pawrzes napisał:
Może niech przywrócą "Mikro, Makro" bo wtedy nie było takich anomalii... :roll:
Masz całkowitą rację. W Bielsku w tej wersji CI działało całkiem przyzwoicie, może nie idealnie , bo też czasem trzeba było "poczekać" na nazwę.
Ale nie było tej szopki co teraz.

W zasadzie trudno powiedzieć,że CI działa.
Z obserwacji z kilku ostatnich dni to praktycznie CI nie ma :evil:

Sporadycznie pojawiają się pojedyncze nazwy tylko na k.50, w 90% między godz. 2 a 5 w nocy. Są to w większości nazwy z "kosmosu" :alien:

Antyfcb
Przeglądając wiadomości sieciowe, okazuje się, że moje telefony odwiedziły sporą część Małopolski :smt103:

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

A także bliżej nieznane mi miasta, bo nazwy na pewno nie są z moich stron.

Obrazek Obrazek
Obrazek

"Polna-Gotowizna" to chyba Wadowice.

Ogólnie to ciężko to skomentować :partyman: :weedman: :dontknow: :occasion5: :occasion7:

Obrazek

#681580  autor: aquick
 10 gru 2013, 16:00
Dzisiejsze Cell Info w Miłosławiu koło Wrześni:

Obrazek

CI Micro z Poznania:

Obrazek

Obrazek

#681634  autor: user_delete31
 10 gru 2013, 19:28
W Warszawie ul.Białostocka/Al.Solidarności pojawiały się jakieś nazwy Aleksandrow - Który znajduję się na Wawrze oraz CI:Al.Jozefa Poniatowskiego. Tak jak było by z błędem. :roll: A szczególnie teraz znalazły się same nazwy ulic w większości takich jak: Rembielinska-Poborzanska , Szwedzka-Solidarnosci, al. , al.Solidarnosci , Matki Teresy z Kalkuty - Budowlana , Goworowska - Bartnicza , Lomzynska - Lochowska (wcześniej Szmulowizna).

#681680  autor: Pawrzes
 10 gru 2013, 20:44
Faktycznie CI ostatnio rzadko działa a jak jest to ciągle szaleje...
Ostatnio nie ma też CI Makro (chyba że danej stacji nie wykreowano Mikro to wtedy Makro się pojawia)

T-Mobile: Cell Info największych możliwości :mrgreen:

Historia jednego BTS-a z ostatnich kilku dni:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

#681764  autor: slawnokia
 11 gru 2013, 01:57
Pawrzes

Niezły Bayer z tymi nazwami :wink: .
Która jest właściwa?

Wczoraj u mnie przez chwilę dość dynamicznie pokazywały się nazwy, i można je było zobaczyć na pulpicie telefonu
Niestety znów jest kiepsko.

Dwie nowe nazwy z okolic Skoczowa:

Obrazek Obrazek

Obrazek

#682113  autor: Młody.
 12 gru 2013, 09:27
U mnie powróciło wczoraj CI. We wczorajszym dniu zazwyczaj pojawiało się info "Suchedniów" co jest oczywiście prawdą w realu. Można było tą informacje odczytać z poziomu k.50 , jak i z ekranu trybu gotowości. Wieczorem natomiast pojawił się dziwny twór o nazwie "B3" , który się naprzemiennie pojawiał wraz z CI "Suchedniow". Obecnie CI na k.50 powraca pomału do starej formy. Występują dwie CI "Lasy Suchedniowskie" i "Suchedniow" a z nadajnika w okolicach Łącznej "swietokrzyskie". Nazwy pokazują się dość szybko (także na pulpicie) , natomiast za chwile znikają - jest duża dynamika.

#682734  autor: pipawolowa
 14 gru 2013, 13:58
U mnie to dopiero jaja są ponieważ mieszkam w Wołominie (miasteczko słynące z pewnego gangu :-) ) i dotychczas CB pokazywało Wołomin, a teraz mam Miasteczko oddalone około 55km które tez słynie z gangu czyli Pruszków(czyżby to było pojednanie :D

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein

#682777  autor: remigiusz78
 14 gru 2013, 15:28
wczoraj w Szczecinie w cetrum (stare miasto) wyswietlilo mi gm. Police a chwile potem BIELICE bielce sa dwie w gm maszewo lub pyrzyce

#682854  autor: piotrek88
 14 gru 2013, 19:06
U mnie w Zielonej CI też wraca pomału do normy. Chciałbym tylko zapytać co może być przyczyną tego że z nadajnika zlokalizowanego w Zielonej na ul. 1 Maja raz wyświetla się nazwa miejscowości Zielona a raz gm. Kuczbork-Osada, ta nazwa była emitowana z tej stacji przed wprowadzeniem Networks. Potem przez pewien czas nic nie ma a później znów to samo. Dziś rano miałem gm. Kuczbork-Osada a na wieczór już Zielona. Czy to znaczy że technicy zastanawiają się jaką nadać nazwę czy może jeden nadajnik na przemian emituje dwie nazwy. Z góry dziękuje za jakieś podpowiedzi.

#682883  autor: user_delete31
 14 gru 2013, 20:47
A czy wszystkie nadajniki T-Mobile zostaną przeniesione do masztu Orange? :D
Teraz po zawitaniu NetWorkS! w Warszawie są kilkukrotne logowania nawet do najdalszych stacji:
przykład:
Znajdując się na ulicy Rembielińska-Bartnicza telefon potrafi się zalogować do stacji
ul. Lipska 6 to prawie 6 km albo znajdując się na Os.Szmulowizna telefon potrafi się zalogować do najdalszej stacji wyświetlając CI:Dolina Środkowej Wisly :o
Dość ciekawe że mamy Micro i Makro w Warszawie czyli nadal ulice na przemian z daną miejscowością :wink:
  • Strona 67 z 99
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 99
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67