• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#682568  autor: adik
 13 gru 2013, 19:54
ukefake a czytałeś regulamin white mobile? nolimit dotyczy samych komórek natomiast stacjonarnych nie.
Ponadto regulamin zawiera zapis że musisz utrzymywać odpowiednią proporcję między dzwonieniem a odbieraniem rozmów co de facto skreśla sens tego tzw "nolimitu" jeśli nie będziesz przestrzegał to mogą ci kartę zablokować i umowę zerwać.
Wg mnie to najgorszy nolimit z dostępnych, a te 9 zł różnicy w stosunku do innych ofert nolimit nie jest tego warte.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769

#682614  autor: ciekawy
 13 gru 2013, 22:38
Markadiusz pisze:A może kolega ciekawy nauczy się pisać po polsku?
Z tego bezładnego zbioru wyrazów, zapewne nadal zwanego przez Ciebie normalnym postem, trudno wywnioskować, gdzie coś się kończy i gdzie zaczyna!
bo nie masz wnioskować gdzie się kończy i zaczyna tylko czytać całość, która zaczyna się na początku,a kończy się na końcu

[ Dodano: 2013-12-13, 22:44 ]
Wiślak pisze:nju mobile byłoby idealne bo jak mało rozmawia to zapłaci nie mniej niż 9 zł a jak dużo to nie więcej niż 29. Ale: zasięg Orange oraz e-faktura którą trzeba wydrukować aby opłacić lub opłacić przez internet. Bądź polecenie zapłaty. Jak masz swoje konto to możesz mamie opłacać a ona I odda keszem.
najlepiej zrobić polecenie zapłaty, uruchamia się je raz,a potem rachunki płacą się same,nawet nie trzeba pamiętać o ich terminie, sam mam polecenie zapłaty już conajmniej 10 lat jeśli nie dłużej i jestem zadowolony z tej formy płatności,a zawsze jak zmieniałem sieć to zaraz po aktywacji jak już miałem numer id konta abonenta to wypełniałem zgode na polecenie zapłaty i nawet już nie pamiętam kiedy płaciłem papierowy rachunek, tak dla ścisłości polecenie zapłaty można zrobić dla każdej sieci z abonamentem,nie tylko dla nju,

[ Dodano: 2013-12-13, 22:46 ]
adik pisze:ukefake a czytałeś regulamin white mobile? nolimit dotyczy samych komórek natomiast stacjonarnych nie.
Ponadto regulamin zawiera zapis że musisz utrzymywać odpowiednią proporcję między dzwonieniem a odbieraniem rozmów co de facto skreśla sens tego tzw "nolimitu" jeśli nie będziesz przestrzegał to mogą ci kartę zablokować i umowę zerwać.
Wg mnie to najgorszy nolimit z dostępnych, a te 9 zł różnicy w stosunku do innych ofert nolimit nie jest tego warte.
prawda, odrazam sieć White, już pewniejszy jest MiniMax na karte,

a w ofertach utrzymaniowych Play jest już nawet za koło 25 zł,prawda że bez stacjonarnych ale dziś już chyba wszyscy mają komórki i to żaden problem zadzwonić na komórkę,a nie jestem pewien czy jako gratis na przedłużenie umowy nie można mieć za darmo no limitu na stacjonarne w tej cenie do 25 zł

#682625  autor: ManiacGSM
 13 gru 2013, 23:30
Drodzy koledzy byłem w pracy , a tu tyle wpisów ,że nie wiem od czego zacząć.
Orange odpada z racji zasięgów.
Żadne twory typu mvno.
Wiem , że większość ''no limit'' to koszt 29 złotych , ale chciałbym jeszcze większy low-cost.
Moja mama naprawawdę nie lubi nowinek, więc doładowania odpadają, choć sam myślałem o tym bo na prawdę było by taniej raz na jakiś czas ładować 50 dych i mieć spokój. I tu pojawia się problem bo być może w połowie lata , lub jesieni 2014 szykuje mi się trochę podróży za chlebem więc w domu będę gościem. Główne konto w banku chcę zamknąć, a z mBanku korzystam sporadycznie więc zawsze tam jest pusto. Jedynie co mi przychodzi do głowy to t-mobile na 3 miesiące za 19,90 ewentualnie potem to zostawić aby ''wisiało'' na czas nieokreślony dopóki zaś bym upolował coś tańszego. lub dłuższa opcja na 15m-cy w pleju za 9,99. A tak to szału nie ma. W plusie nie mam co liczyć z takimi rachunkami ,że coś wywalczę. Z resztą już to przerabiałem, raz koleś przy biurku dzwonił do jakiegoś działu, a raz straszyłem migracją na kartę i też mi jakaś księżniczka dzwoniła z ofertą ale w tym roku już sobie daruje. Bez sensu i chyba najmniej minut w najniższych abonamentach.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#682632  autor: ciekawy
 13 gru 2013, 23:41
weź jej coś z rachunkiem, Play,RBM,Heyah,coś gdzie jest stała kwota 29 zł i jak powiesz że ma nielimitowane to zrozumie no i że ma opłacić rachunek i tyle, najorościej i najlepiej, nie będzie się wysilała na jakieś doładowania, czy mechanizmy 9 zł do 29 zł,będzie wiedziała że ma nielimitowane rozmowy za 29 zł jeszcze z pleceniem zapłaty i będzie szczęśliwa,czyli wybierz jak pisałem Play,RBM albo Heyah, inne kombinowanie doprowadzi do tego że może nie zrozumieć co ma,coś o tym wiem bo sam dobierałem oferty dla różnych ludzi

#682636  autor: perdos1
 14 gru 2013, 00:01
ciekawy pisze:a w ofertach utrzymaniowych Play jest już nawet za koło 25 zł,prawda że bez stacjonarnych ale dziś już chyba wszyscy mają komórki i to żaden problem zadzwonić na komórkę,a nie jestem pewien czy jako gratis na przedłużenie umowy nie można mieć za darmo no limitu na stacjonarne w tej cenie do 25 zł
Ostatnio dostałem od GU z play oferte no limit na komórki i do wyboru albo smsy do wszystkich albo no limit na stacjonarne za 24,99.

@topic
Moim zdaniem najlepsza ofertą bedzie NJU w tym przypadku. Ustawić polecenie zapłaty
i koniec, jak dzwoni mało to zapłaci mało, jak dużo to 29 zł.

#682637  autor: ciekawy
 14 gru 2013, 00:05
perdos1 pisze:
ciekawy pisze:a w ofertach utrzymaniowych Play jest już nawet za koło 25 zł,prawda że bez stacjonarnych ale dziś już chyba wszyscy mają komórki i to żaden problem zadzwonić na komórkę,a nie jestem pewien czy jako gratis na przedłużenie umowy nie można mieć za darmo no limitu na stacjonarne w tej cenie do 25 zł
Ostatnio dostałem od GU z play oferte no limit na komórki i do wyboru albo smsy do wszystkich albo no limit na stacjonarne za 24,99.
no właśnie,o tym pisałem,że nie warto szukać taniej bo te pare zł różnicy to nie tak dużo,a taką oferte można mieć na przedłużenie umowy

#682645  autor: user_delete34
 14 gru 2013, 00:34
perdos1, ciekawy: przeczytajcie, co napisał ManiacGSM zanim odpowiecie. Wyraźnie wspomniał, że:
- odpada abo za 29 i więcej zł
- odpada cokolwiek na Orange (czyli nju)
- te kilka zł różnicy ma znaczenie
i skoro numer aktualnie jest w Plusie, to powinno być jasne, że umowa nie zostanie przedłużona w PLAY. To już będzie przeniesienie na nową umowę, na standardowych warunkach.

ciekawy, skoro tak Ci zależy, by Panią uszczęśliwić, to opłać jej te kilka zł różnicy, to ManiacGSM nie będzie musiał się tyle zastanawiać i może nawet wybierze polecaną ofertę. ;)

#682647  autor: perdos1
 14 gru 2013, 00:51
W takim razie sorry za NJU, zmyliło mnie to, że ManiacGSM ma wszystko w Orange biorąc pod uwagę informacje na profilu. Nie ma w tej chwili z tego co widzę takiej oferty, za dużo rzeczy nie pasuje, żeby było taniej trzeba kombinować na kartę, a to odpada, abonament za 29 odpada, White odpada, nic się nie wymyśli. Można wziąć play za 10 zł, ale znów odpada bo za długa umowa. Za duże wymagania, w T na 3 miesiące masz tylko 100 min i 39 gr/minutę, więc wydaje mi się, że w rezultacie wyjdzie grubo ponad 29 zł. Moim zdaniem trzeba iść na kompromis, albo przeboleć to 29 zł, albo nauczyć mamę korzystać z doładowań.

#682650  autor: ciekawy
 14 gru 2013, 01:00
ciekawy, skoro tak Ci zależy, by Panią uszczęśliwić, to opłać jej te kilka zł różnicy, to ManiacGSM nie będzie musiał się tyle zastanawiać i może nawet wybierze polecaną ofertę. ;)[/quote]

to taka duża różnica te 9 zł,a w przedłużeniu umowy o 5 zł licząc od ceny 20 zł, różnica w cenie niewielka,a wygoda duża,
jakoś nie wierzę że taką osobę uszczęśliwi sprawdzanie stanu konta,ilosci minut w ofercie limitowanej,ale skoro uważacie że to oferta dla starszej osoby żeby się męczyła i nie połapała we wszystkich szczegółach

#682653  autor: ja.michal
 14 gru 2013, 03:35
ManiacGSM, z jakiego okresu masz doświadczenie przy problemach z zasięgiem? Jednak sieć modernizują więc może już być i u ciebie lepiej.

Co do automatycznych doładowań prepaida to nie trzeba mieć mBank Mobile. Można zlecić doładowanie co określony czas na określoną kwotę w dowolnej sieci.

#682659  autor: Ruben
 14 gru 2013, 07:34
ciekawy pisze:a w ofertach utrzymaniowych Play jest już nawet za koło 25 zł,prawda że bez stacjonarnych ale dziś już chyba wszyscy mają komórki
ManiacGSM pisze:Chcę utrzymać numer który jest aktualnie w Plusie
Rozumiem, że uwzględniłeś ten fakt podany przez kolegę ManiacGSM i znasz sposób na otrzymanie oferty utrzymaniowej w Play przy przeniesieniu numeru lub potrafisz to "załatwić"?
Niby chcesz żeby osoba miała komfort i brak ograniczeń a proponujesz ofertę bez stacjonarnych więc będzie musiała się zastanawiać czy czasem na stacjonarny nie dzwoni, czyli jednak będzie musiała się ograniczać.
Jeżeli natomiast kolejny raz nie chciało Ci się przeczytać, co pisze autor tematu, to informuję, iż dalsze pisanie z uporem maniaka o tej ofercie w tym temacie jest bezcelowe i bez sensu ponieważ nie dotyczy sytuacji, która jest przedmiotem dyskusji i jest zwykłym wodolejstwem, które uprawiasz bardzo często.
ciekawy pisze:to taka duża różnica te 9 zł,a w przedłużeniu umowy o 5 zł licząc od ceny 20 zł,
Znając twoje duże problemy z podstawami rachunku, czego dowód dałeś w temacie o White Mobile tym razem też przychodzę Ci z pomocą i wyjaśniam:
9pln licząc od kwoty 20pln to 45%, czyli o tyle rachunek byłby wyższy.
Poza tym
ManiacGSM pisze:Wiem , że większość ''no limit'' to koszt 29 złotych , ale chciałbym jeszcze większy low-cost.
więc chyba różnica jest duża.
Kolega Markadiusz ma całkowita rację, twoje wypowiedzi wyglądają jak zlepek przypadkowych słów i często trudno jest zrozumieć sens twojej wypowiedzi. Pisz mniej, wolniej ale merytorycznie i z sensem, bo w sposób jaki teraz piszesz okazujesz brak szacunku do innych forumowiczów. W zdaniach stosujemy kropki, pytajniki itp. To naprawdę ma znaczenie w pisowni.
Nie cytujemy też w całości wypowiedzi będącej bezpośrednio powyżej.

ManiacGSM, wiem, że nie wierzysz w ofertę Plusa ale co powiedziałbyś na taką ofertę:
19,90pln a w tym:
- 500min do wszystkich wymiennych na SMSy
- no limit w Plusie na 6m-cy (później koszt 10pln/m-c)
- Umowa na 12m-cy
Taka oferta jest do uzyskania po złożeniu wypowiedzenia. Nie jest to na czas nieokreślony ale z tego co przeczytałem dopuszczasz też umowę terminową.

#682691  autor: bazooka
 14 gru 2013, 10:53
ja.michal, jeśli mama korzysta nieregularnie to po co nadpłacać na konto w ciemno :?:

Nikogo na siłę do niczego nie namawiam, ale nie odpisałeś na parę kluczowych, moich pytań w celu dalszej analizy, a moja propozycja i tak wygląda dobrze, bo skoro masz...
ManiacGSM pisze:z mBanku korzystam sporadycznie więc zawsze tam jest pusto
...to nic nie przeszkadza by leżało tam 100zł od mamy :)
T-mobile za 19,90 to jakby nie było umowa i jest to ten sam koszt co w mBank mobile przy 100minutach... jest tylko jedna, mała różnica - potem dalej jest 19gr/min a nie jak w T-mobile 39gr/min :)

Jestem przeciwnikiem abo i cenię niezależność jednak jeśli mama potrafi stoczyć godzinną gadkę nie widzę innej opcji jak któraś z wyżej przywoływanych ofert nolimit...

#682710  autor: ja.michal
 14 gru 2013, 12:15
sebusy, sprawę z doładowaniem cyklicznym opisałem w związku z mBank Mobile. Informacyjnie.
Uważam, że w sprawie nad którą toczy się tutaj debata, najlepiej wyszłoby Nju Mobile. Dlatego pytanie z zasięgiem i problemami z nim.

#682896  autor: ciekawy
 14 gru 2013, 21:52
Runen,

znając twoje problemy z prawdziwym życiem wyjaśniam że pisałem też o ofercie RBM w której są stacjonarne,a brak komfortu proponujesz ty w taki sposób że osoba korzystająca z limitu minut będzie musiała liczyć ile wykorzystała,ile zostało,
różnica między abonamentem 20 zł,a 25 zł na przedłużenie,a 29 zł na początku jest tak niewielka że warto dopłacić i mieć no limit na rozmowy w RBM, jest komfort,rachunek za rozmowy nie będzie wyższy niż 29 zł,a osoba ktora dzwoni nie będzie musiała się ograniczać co usilnie robisz,wciskasz ograniczającą oferte,

co do White to masz bardzo duże problemy ze zrozumieniem tego że ten zapis w umowie jest po to żeby cię mogli wyrzucić kiedy staniesz się dla nich nieopłacalny i kiedy wypowiedzą ci umowe żadne twoje "racje" nie pomogą,

ManiacGSM,

w Play MiniMax można robić promocyjne doładowania i obniżać koszty przez te promocyjne doładowania, jest no limit na komórki,na stacjonarne w cenie 29 zł którą można obniżyć tak jak pisałem,

oferta Plusa 500 minut za 20 zł jest kusząca ale trzeba złożyć wypowiedzenie,a jak nie masz umowy z Plusem to musisz ją mieć np na czas nieokreślony i potem przedłużyć,a po 12 miesiącach teoja mama która się nie zna dostanie mniej minut albo wyższy rachunek w zależności od tego jak się zmienią warunki po 12 miesięcznej umowie, musiałaby jeszcze składać po roku wypowiedzenie,żeby dostać to samo o ile jeszcze będzie to w ofercie, ogólnie zamieszanie z wszystkim i starszej osoby bym na to nie narażał chyba,że cały czas chcesz mamie mówić co i jak powinna zrobić i jeszcze musialbyś za nią pilnować terminu przedłużenia umowy, tego powodu że to zbyt skomplikowane jak na starsząosobę odradzam

#682918  autor: ManiacGSM
 15 gru 2013, 01:23
Spytam i pokombinuję w salonie. A jak to by się nazywało ewentualnie-czy to Twoja indywidualna oferta jaka Ci zaproponowali.?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#682923  autor: Ruben
 15 gru 2013, 07:23
ManiacGSM, sprawdź PW.