• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #68194  autor: homzik
 17 kwie 2006, 10:58
Witam,
Jestem posiadaczem Nokii 6230i (choc temat odnosi sie do wszystkich Nokii dct-4), posiadam firwmare w postaci pliku .exe i chcialbym go wgrac - co musze zrobic? Czy wystarczy kabelek USB DKU-2 i jakies oprogramowanie (jakie?), czy moze potrzeba cos wiecej?

Ponadto moze wiecie co 'ulega zniszczeniu' podczas flashowania? Tylko kontakty? Czy takze np. profile, ustawienia, galeria, gry/aplikacje, wszystkie liczniki czasu/danych itp.?
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 23:29 przez homzik, łącznie zmieniany 1 raz.

#68207  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 11:36
Ish pisze: Tak samo NIE da sie wgrac softu przez USB, IRDA, BT
Trzeba miec jakis specjalny zestaw do serwisowania (czyt specjalne kable czy cos) ale juz nie pameitam dokaldnej nazwy
 #68208  autor: piotrz
 17 kwie 2006, 11:40
homzik pisze:Witam,
Jestem posiadaczem Nokii 6230i (choc temat odnosi sie do wszystkich Nokii dct-4), posiadam firwmare w postaci pliku .exe i chcialbym go wgrac - co musze zrobic? Czy wystarczy kabelek USB DKU-2 i jakies oprogramowanie (jakie?), czy moze potrzeba cos wiecej?
oj trzeba dużo więcej :twisted: przede wszystkim BOX- conajmniej 300zł. potem soft...niby masz, ale nie wydaje mi się, żeby był prawdziwy to na pewno ściema...FW się nie rozdaje tak po prostu na każdej stronce
 #68229  autor: homzik
 17 kwie 2006, 12:21
piotrz pisze:potem soft...niby masz, ale nie wydaje mi się, żeby był prawdziwy to na pewno ściema...FW się nie rozdaje tak po prostu na każdej stronce
Wiem, ale ten akurat przypadkiem znalazlem... znalem nazwe pliku, wpisalem na www.filemirrors.com i jakos sie udalo:) Tylko i tak nic mi po tym, jak nie mam BOXa:)

[ Dodano: 2006-04-17, 23:30 ]
Ponadto moze wiecie co 'ulega zniszczeniu' podczas flashowania? Tylko kontakty? Czy takze np. profile, ustawienia, galeria, gry/aplikacje, wszystkie liczniki czasu/danych itp.?

#68656  autor: sinister_stirrer
 19 kwie 2006, 08:45
nic nie ulega zniszczeniu, podczas fashowania zostaje najpierw skasowana cala pamiec czyli wszystko :) chyba ze telefon ma kilka nosnikow:P ale smiem watpic

#69531  autor: Ish
 22 kwie 2006, 17:20
Kasuja sie kontakty, wiadomosci, tapety, tematy etc. Poprostu robisz "format" komorki a potem wrzucasz nowy soft :wink: