• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 255 z 350
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 350

#681275  autor: usiu128
 09 gru 2013, 14:03
Oddział T-Mobile Polska zrealizował już wszystkie cele jakie postawiła centrala w Bonn na rok 2013. W okresie grudniowym gdzie sprzedaż jest i tak wysoka, nie chcą dotować telefonów i stąd te ceny - operator po realizacji celów chce zwiększyć przychody.

Chodzą słuchy, że z nowym rokiem ma ruszyć jakaś wyprzedaż, ponieważ T ma mocno powalczyć w segmencie usług głosowych (pozyskanie jak największej liczby klientów MNP :) ) i mam nadzieję, że ceny wrócą do poziomu sprzed zmian, a może będą nawet jeszcze niższe.

Czas pokaże :) Do nowego roku już nie tak daleko ... :)

#681278  autor: astorino
 09 gru 2013, 14:19
Skoro wyrobili plan to po jakie licho dzwonią do mnie rok przed końcem umowy?

#681280  autor: usiu128
 09 gru 2013, 14:41
@astorino - bo skoro płacisz tak wysokie rachunki, masz wymianę telefonu co rok :)
 #681393  autor: mpajak
 09 gru 2013, 21:42
Witam,tez chcialem zakończyć przygode z T-M :) ,i mam pytanie.W jakiej formie mozna wysłać wypowiedzenie poprzez meila?(to ma być skan zwyklego wypowiedzenia,czy jeszcze jakos inaczej)Pzdr
 #681401  autor: evelina19
 09 gru 2013, 22:07
mpajak pisze:Witam,tez chcialem zakończyć przygode z T-M :) ,i mam pytanie.W jakiej formie mozna wysłać wypowiedzenie poprzez meila?(to ma być skan zwyklego wypowiedzenia,czy jeszcze jakos inaczej)Pzdr
Ja wysłałam skan wypowiedzenia na adres [email protected]. Najważniejsze, aby wypowiedzenie zawierało własnoręczny podpis.

#681425  autor: mpajak
 09 gru 2013, 23:09
Dzieki za odpowiedz,a więc ręcznie a potem skan :).Pzdr

#681428  autor: ciekawy
 09 gru 2013, 23:15
jak złożycie wypowiedzenie to przeniosą numer do karty,a jak się chcecie przenieść do innej sieci to już w nowej sieci składacie wniosek o przeniesienie numeru

#681495  autor: Klema
 10 gru 2013, 08:52
kokos- ten cennik jest podstawą przejścia do Oranga (grupon 30% taniej abo, bierzesz wyższy abo tańszy tel a do tego masz bon 200 zł)
U mnie dwa tel mój i męża i razem wychodzę prawie 1000 zł taniej niż w Tmobile nie da się zostać choćbym bardzo chciała.
Ostatnie dwa lata miałam za 85 zł połączenia do Tmobile Europa w abo teraz każą płacić 50 zł dodatkowo :( Nie mam argumentu

#681715  autor: wolvier
 10 gru 2013, 22:00
Od 3 dni piszę z T-Mobile ze względu na obecną promocję groupona +bony 200 zł.

Dostałem ofertę
"Taryfa Comfort, która zawiera 800 minut do wszystkich krajowych sieci oraz nielimitowane rozmowy w sieci T-Mobile w cenie 54,99zł brutto.
W ramach wymiany telefonu proponuję model Sony Xperia M za 59zł w umowie na 24 miesiące."

Standard, puścili 5 zł - jest to chyba oferta minutowa, nadal brak smsów i internetu.

W Orange mam PS3 za 1 zł, 62 zł z groszem i nielimitowane rozmowy do wszystkich :) 1,5gb netu itp...
Żonę też od razu przerzuciłem do pomarańczowych - stracili 2 abonentów - gratulacje.... przypomina mi to marketing NC+ :D

#681716  autor: Lukaszek78
 10 gru 2013, 22:02
Ja czekam tylko na rozpatrzenie reklamacji dotyczacych faktur, bo juz sie z T-M pozegnalem

Było: Motorola E365, Sony Ericsson K310i, Nokia 6020, Nokia N73 ME,LG GT 500
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2

#681731  autor: emel
 10 gru 2013, 22:58
Ja właśnie też uciekłem do Orange. I naprawdę nie rozumiem, jak w chwili obecnej można przedłużyć z t-m. Wydaje mi się, że w dobie możliwości praktycznie bezproblemowych migracji do innych operatorów, najrozsądniej jest co przedłużenie umowy - migracja do tego, u którego najkorzystniej, zero sentymentów, co za różnica, gdzie robię przelew raz w miesiącu.

#681735  autor: Micho
 10 gru 2013, 23:13
Ten temat powinien się teraz nazywać "przeszedłem do Orange" :)

#681740  autor: ciekawy
 10 gru 2013, 23:31
emel pisze:Ja właśnie też uciekłem do Orange. I naprawdę nie rozumiem, jak w chwili obecnej można przedłużyć z t-m. Wydaje mi się, że w dobie możliwości praktycznie bezproblemowych migracji do innych operatorów, najrozsądniej jest co przedłużenie umowy - migracja do tego, u którego najkorzystniej, zero sentymentów, co za różnica, gdzie robię przelew raz w miesiącu.
myślę,że umowy z T przedłużą ludzie którzy nie znają ofert innych sieci,którzy nie pomyślą o tym żeby się zainteresować inną siecią

[ Dodano: 2013-12-10, 23:33 ]
Micho pisze:Ten temat powinien się teraz nazywać "przeszedłem do Orange" :)
temat mógłby się nazywać - jak T pogarsza warunki i wraca do najgorszej strategi Ery sprzed może 10 lat kiedy to oferty dla nowych klientów prosto z ulicy były lepsze od ofert dla stałych klientów

#681742  autor: szpenton
 10 gru 2013, 23:36
emel pisze:I naprawdę nie rozumiem, jak w chwili obecnej można przedłużyć z t-m.
Ponieważ ludzie nie myślą! W większości działają emocjonalnie i są łatwi do sterowania. Nagada takiemu Pani w salonie jak to kolorowo teraz będzie miał, miliony minut i ultra nowoczesny super hiper wynalazek z dotykowym ekranem i internetem i koleś łyka jak młody pelikan. Też nie rozumiem tych ciągłych kolejek w salonach..
Micho pisze:Ten temat powinien się teraz nazywać "przeszedłem do Orange"
Bo nie ma co tu pisać o ofertach przedłużeniowych bo są żenujące..
Niech wstyd będzie reprezentantom t-mobile czytającym to forum!!

#681749  autor: ciekawy
 10 gru 2013, 23:48
szpenton pisze:
emel pisze:I naprawdę nie rozumiem, jak w chwili obecnej można przedłużyć z t-m.
Ponieważ ludzie nie myślą! W większości działają emocjonalnie i są łatwi do sterowania. Nagada takiemu Pani w salonie jak to kolorowo teraz będzie miał, miliony minut i ultra nowoczesny super hiper wynalazek z dotykowym ekranem i internetem i koleś łyka jak młody pelikan. Też nie rozumiem tych ciągłych kolejek w salonach..
Micho pisze:Ten temat powinien się teraz nazywać "przeszedłem do Orange"
Bo nie ma co tu pisać o ofertach przedłużeniowych bo są żenujące..
Niech wstyd będzie reprezentantom t-mobile czytającym to forum!!
to prawda,wystarczy iść do salonu T żeby zobaczyć te kolejki i usłyszeć bajer konsultantów i poobserwować dyskretnie ludzi którzy przypuszczam że nawet nie znają swojej oferty i zmienią na to co konsultant proponuje bo skoro nie wiedzą z czego korzystają to jak mają decydować świadomie czy chcą zmienić oferte,a najczęściej nowa propozycja konsultanta to podwyższenie abonamentu i może jakiś pakiet do tego,dużo ludzi nie zna ani swojej oferty ani tej nowej proponowanej przez konsultantów,a oferty T mogą być gorsze bo teraz w 2014 roku będzie ciśnienie na zwiększanie zysków,już to widać po ofertach,już nie wspominam o tym że ludzie też nie bardzo znają się na telefonach,jak ładnie wygląda i jest drogi to myślą że to dobre i są zadowoleni do póki ktoś świadomy nie powie że w tej samej cenie mają lepsze warunki,a nawet jeśli to "wieki" miną zanim to zrozumieją,dawniej ciężko było ludziom zrozumieć jak to można dzwonić bez limitu na wszystkie numery w sieci jak nie mieli ograniczenia że mogą dzwonić np 2 000 minut,a jak jest nielimitowane to ciężko było to ludziom załapać,do dziś nie wszyscy rozumieją że można dzwonić no limit nawet za 29 zł,więc dużo jest ludzi którzy przedłużą umowy w T

#681787  autor: Ruben
 11 gru 2013, 08:18
emel pisze:Ja właśnie też uciekłem do Orange. I naprawdę nie rozumiem, jak w chwili obecnej można przedłużyć z t-m.
W porównaniu do obecnych promocji w Orange, to każda inna wypada blado i to jest fakt. Natomiast w porównaniu do tak promowanych ofert nielimitowanych u pozostałych operatorów oferta nie jest zła. Szczególnie z pakietem 2GB, która w TMobile kosztuje 49pln a np. w Play 69pln.
Zauważ, że Orange bardziej promuje MNP niż przedłużanie umów. KOdy rabatowe są częściej dla nowych niż przedłużających.
Zobaczymy czy po nowym roku poprawią warunki na oferty z telefonem, czy nadal only SIM będą promować? Ja się wstrzymałem z przedłużeniem.

#681797  autor: matgym
 11 gru 2013, 08:39
Ostatnio podjalem ostateczna probe wynegocjowanie czegokolwiek z ta siecia i wyszlo nastepujaca

Abo 119zl brutto i w tym mam no limit + 2GB internetu i przy takim abo iPhone 4S 8GB za 139zl, szalu nie ma co?

Zaraz ide przedzwonic do orange :)

#681798  autor: bartol
 11 gru 2013, 08:43
kubajestdebest pisze:Przedłużyłem umowę bez telefonu. 50,00 brutto. No limit i net 2 GB, umowa na 15 m-cy.
Też taką propozycję dostałem bez żadnej negocjacji.
W Orange jest coś lepszego? Decydować się na to, czy po Nowym Roku lepsze oferty się pokażą?

#681802  autor: michaelred
 11 gru 2013, 08:46
Niby nie ma ale jak sprzedaż tel to podobne warunki będziesz miał za ok 20 zl/miesiąc tylko ze umowa na 24.
  • Strona 255 z 350
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 350
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255